Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
21
Cevap
3572
Tıklama
0
Öne Çıkarma
Cevap: LG OLED 920 Logo Yanigi Hk. (2. sayfa)
L
4 yıl
Yarbay

Bende çok uzun sürede arada kaldım o kadar para verip korkarak izlemektense QLED aldım 2 yıl sonra garanti bitince eğer logo yanığı olursa panel değişimi için televizyon parası istiyorlar



A
4 yıl
Binbaşı

quote:

Orijinalden alıntı: Guest-92A2F8722

Oled tvyi kullandıkça renkleri ton olarak kaymaya başlayacaktır. Çünkü panelin altpiksellerinin ömrü kısa.

Sizin logo izi kalması piksel yanığı dediğiniz şey oled hücresinin ömrünü tamamlamasıdır.

Ekran yıkama ile diğer alt piksellerin önrünü kısaltarak eşitlerseniz logo izi azalacaktır. Ama bu seferde panelin parlaklığı hergeçen gün azalacak.


Kısaca eksik ve sorunlu bir teknoloji. Ama param çok diyene tavsiye ederim. 2 sene kullanır çöpe atar yenisini alır.
Buna eksik veya sorunlu demek bence yanlis. Isik yayan her fiziksel olayda bu durum yasanir. Gunes bile belli bir sure sonra tum yakitini bitirecek ve omrunu tamamlayacak. Bu sirada da son patlamasindan once gittikce parlakligi dusecek.



A
4 yıl
Binbaşı

quote:

Orijinalden alıntı: İzmir Tv Servisi

Bu mesaj silindi.
malesef ne kadar gelistirilse de isik yaymak demek malzemenin kimyasal/fiziksel yapisina zarar vermek demektir. sinirsiz omurlu bir LED yapmak fiziken imkansiz. belli bir yipranma sureci yasayan bagimsiz uniteler arasinda ayni sartlarda bile tutarsizlik olabilirken, birisi %90 digeri %20 parlaklik ile calisan iki LED in omurleri ayni olamaz. %90 ile calisan LED digerine gore cok daha kisa surede (dogrusal da degildir bu ilinti) omrunu tamamlayacak veya parlakligini yitirecektir.

ayrica teknolji gelisene kadar almayin derseniz bu teknolji gelismez. kimse almayinca uretici de yatirim yapmaz haliyle.



A
4 yıl
Binbaşı

quote:

Orijinalden alıntı: İzmir Tv Servisi

Bu mesaj silindi.
oled panellerin omurleri gittikce uzuyor. tamamen cozum olmasa bile ekonomik omurleri icinde kullanicinin farketmeyecegi seviyeye ulasir elbette.

malesef tuketicinin bilincli olmasi gerek . uretici kucuk harfler ile tuketiciyi bilgilendiriyor, haliyle tuketici bilmiyordum da diyemiyor artik. THH de yaniklar konusunda surekli olarak tuketici lehine kararla ciktigi surece samsung gibi LG de OLED panelli cihazlara elveda der.



K
4 yıl
Binbaşı

Tam oled tv ye konsantre oluyorum Lg 55C9 gibi.. Bu sayfaları okuyunca vazgeçiyorum ..C9 kullananlardan memnun olan yokmu hiç?



DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.