Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
2066
Cevap
171206
Tıklama
7
Öne Çıkarma
Cevap: Xiaomi Amazfit Bip Ana Konu ve Kullanıcılar Kulübü (22. sayfa)
Y
6 yıl
Yarbay

2-3 ay kadar temiz kullanılmış amazfit bip satıyorum

çin versiyon ancak dil artık ayarlanıyor diye biliyorum

eşim kullanıyordu ailecek apple watch a geçtik o yüzden boşa çıktı

225 liradan vereceğim

ilgilenen pm den iletişime geçebilir



O
6 yıl
Çavuş

Ben yaklasik 4 5 aydir kullaniyorum..
Sarj suresi 44 güne kadar kullnadim..
En az 30 gün gidiyor bu cok guzel birsey daha once gear s2 kullaniyordum..
Dersen ki bana aralarinda ki fark ne ekran kalitesi onun disinda gear s2 de yaptigin butun herseyi amazfit de yapabiliyorsun gelen aramalari gosteriyor mesajlari whatsaplari gosteriyor



< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @DAMBIL DOOR
S
6 yıl
Yüzbaşı

Ben saati çok beğendim.Kalp atım sayısı benim palpasyonla ölçtüğümden 2-4 eksik ya da fazla yani doğru gösteriyor.Pedometresi tam doğru gösteriyor diyemem yukarda yazan arkadaşın dediği gibi araç içinde giderken adım olarak saymaya devam ediyor.Bildirim olayları gayet güzel telefonu çıkartmadan kim ne yazmış ne olmuş görebiliyorum.Sadece bu türkçe karakter olayı çözülmeli soru işareti görmek bazen bildirimleri okumayı zorlaştırıyor.Ayrıca arama geldiğinde sessize alma ya da kapatma tuşunun yanında cevapla seçeneği de koysalar gayet iyi olur böylece bluetooth kulaklığımızla telefonu çıkarmadan rahatlıkla konuşabiliriz.Benim puanım genel anlamda 10 üzerinden 7.Bu güncellemeler yapıldığında 10/10 şeklinde puanımı editleyeceğim.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

D
6 yıl
Yüzbaşı

Cevabınız için teşekür ederim ,malum ülkemizde dolar aldı başını gidiyor şu saatten sonra yurtdışından getirmek mantıklı değil gibi ,siz nerden tedarik ettiniz hocam



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @Okan Alpdoğan FYANH
M
6 yıl
Er

merhaba, android telefonda mi fit de harita da gittiğim yolu göremiyorum. saati kullanmayıp koşu yapsam yine aynı oluyorç
İphone da denedim ve bu sıkıntıyı yaşamadım. Bu sorunla karşılaşan oldu mu?


Bu mesaja 2 cevap geldi.
M
6 yıl
Çavuş

Aktivite olarak koşuyu seçtiğinizde oluyor. diğer türlü otomatik algılama modunda gps takibi veya kalp ritmi takibi yapmıyor



M
6 yıl
Çavuş

Merhaba Almayı planlayan arkadaşlar için daha önce Xiaomi' nin Miband ve Miband 2 sini ve
Samsung un Gear Fit 1 ve 2 sini kullanış bir kişi olarak artı ve eksilerini yazmak isterim:

Amacaım sadece bu olmamakla birlikte ister istemez bazı özelliklerini gear fit 2 ile karşılaştıracağım neticede asli görevleri açısından ikisi de aynı işi yapıyor. Gear fit in ikinci elini hemen hemen bu fiyatlara bulabiliyorsunuz.

Artıları:
-----------
- Ekranı gün ışığında çok güzel görünüyor, sürekli açık ekran

- Şarj süresi gerçekten çok iyi yoğun kullanımda sürekli gps vs 10 günü deviriyor. Gps kullanmazsan 30 günü bulur kullanımı. ( örneğin gear fit 2 saat bisiklet sürüp yarım saat yürüdüğünde günü bitiremiyor bir de bluetooh ile müzik açtınmı düşünün artık)

- Kayışlarını istediğiniz bir kayış ile değişmesi mümkün

- IP68 su geçirmezliği

- GPS ve Kalp hızı ölçer

- Hafif ve kolda rahat duruyor

- istemediğiniz kadar saat arayüzü var belki 1000 lerce

- Ekran dili ingilizce. yeni sürümde telefon dili Türkçe iken saatin çinceye dönmesi sorunu giderilmiş. Herhangi bir işlem yapmanıza gerek yok ilk eşleştirmede güncelleme yapıyor. Saat te yer alan ingilizce kelimeler öyle çok zor anlamsız kelimeler değil (status, activity, step vs.) yani bilen de bilmeyen de kullanabilir.

Eksileri:
-----------
- Ekran geceleri beklendiği kadar iyi görünmüyor ve çözünürlüğü 176x176 (özellikle Amoled ile karşılaştırıldığında, daha çok eski nokia telefon kullanan varsa 7210 gibi siyah renkler biraz lacivert gibi ve kontrastı gece iyi değil)

- Kolunuzu kaldırdığınızda saat ışının yanması özelliği çok iyi çalışmıyor bir kaç kol hareketi bazen inat edebiliyor bunu yerine amaa diyip saatin düğmesine bastırıveriyorsunuz :) (gear fit 2 ye göre kötü)

- Şarj cihazı mıknatıslı değil saati takmak için içine sıkıştırıyorsunuz. (zamanla aşınabilir?)

- En büyük eksiği kalori besin hesabı yapan (şu kadar yaktın bugün şu kadar kalori yedin diyen) bir uygulaması yok. Evet yok. Mi Fit sadece takip yapıyor. Dolayısıyla verilerinizi Google Fit' e senkronize etmek ve Google Fit ile çalışan bir sağlık uygulamasına (my fitness fal fat secret vs.) ikinci bir senkronizasyon kurmanız gerekiyor. İşe yarıyor mu eve yarıyor ancak gerçek zamanlı takibi unutun. Ayrıca gözlemlediğim kadarıyla google fit senkronize olurken yakılan kalori bilgileri şu anda doğru yansımıyor mi fit de 3 görünen google fit de bazen 33 görünüyor (bu hatayı 4pda ve diğer sitelerde tartışanlar var ancak daha bir çözüm yok gibi)

Bu kısımda samsung health dan biraz bahsetmem gerek çünkü tek app ile işi çözmüş olduklarını şimdi daha iyi görüyorum. Günlük ne yaktığınızı ve ne yediğinizi (kendiniz girerek - diğer app lerde de böyle) anlık olarak görüyorsunuz. örneğin akşam 22.00 canınız bir şey çekti girip bakıyorsunuz kaç kalori? Sonra bakıyorsunuz günlük kalori yakımınız hedefinizin üstündemi altında mı? Bunları anlık olarak gördüğünüz için ona göre hareket ediyorsunuz vs. vs...
(mi fit deki bu eksiklik sanıyorum amazfit pace ve diğerlerinde uygulama yükleyerek çözebiliyorsunuz ancak bu mi band, miband 2, amazfit bip serilerinde bu eksiklik var)

- Çağrı yanıtlama, whatsapp' a yanıt verme vs. yok. sadece görebiliyorsunuz. Türkçe karakterleri düzelten Ü leri U yapan Ş leri S yapan bir uygulama ile sorunu çözebiliyorsunuz

- Kaç barkak su içtin kahve içtin gibi bilgileri saatten göremiyorsun veya bilgi giremiyorsun


Sonuç olarak cihaz asli görevi olan veri toplama işini güzel yapan, pil ömrü iyi olan ve kullanım saatleri olarak gün içinde ekranı şahane görünen, hafif, şık bir saat. Mi Fit uygulamasının yanına bir de mi health uygulaması getirmeleri şart gibi görünüyor.


Bu mesaja 1 cevap geldi.
T
6 yıl
Onbaşı

"Türkçe karakterleri düzelten Ü leri U yapan Ş leri S yapan bir uygulama ile sorunu çözebiliyorsunuz"
Hangi uygulama ile yapabiliyoruz bunu ve iosta mümkün mü?


Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @matrixrio
B
6 yıl
Er

günaydın. aynı olay bende de oldu ilk aldığımda uygulamayı indirip denedik arkadaşla tlf sabit saat yürüyüş modunda hareket halinde haritada gösterdi sonrası tam tersine döndü ve hala çözemedim saati alzheimer hastası olan babam için uzaktanda takip edebilirim diye ama olmadı maalesef konu ile ile ilgili bilgi alırsanız banada iletirseniz sevinirim. iyi günler.




Bu mesajda bahsedilenler: @muhbey
D
6 yıl
Binbaşı

Konumuzun ana sayfasında da yer verilen Facebook sayfasından bir alıntı paylaşacağım. Burada saatin Türkçe karakterler ile sorunsuz kullanımı anlatılmış. Açıkçası denemedim. Anlatımı 30 Ocak 2018 de yapmışlar. Aradan 5 ay geçmiş. Farklı güncellemeler aldık saate. Konu hakkında güncel bilgisi olan var mı? Linkte ki adımları uygulayarak Türkçe karakter görüntüleme şansımız nedir?



D
6 yıl
Binbaşı

quote:

Orijinalden alıntı: Tsimik

"Türkçe karakterleri düzelten Ü leri U yapan Ş leri S yapan bir uygulama ile sorunu çözebiliyorsunuz"
Hangi uygulama ile yapabiliyoruz bunu ve iosta mümkün mü?
Gadgetbridge uygulaması Google Play Store'da var. Gadgetbridge ı kullanmamızın tek amacı yükleme işlemini gerçekleştirmeye aracılık etmesi. Bu uygulamayı telefonumuza yükleyerek tüm izinlerini veriyoruz. Mi fit de olduğu gibi bu uygulamayı da saatimiz ile eşleştiriyoruz. Eşleştirme işlemine başlamadan önce Mi Fit uygulamasından saatin bulunabilirliğini açık değil ise açık duruma getirin yoksa Gadgetbridge saati bulamayacaktır. Aşağıda linkini vereceğim zip dosyasını indirip içinden ft uzantılı dosyayı çıkarıyoruz. Eğer indirme işlemini bilgisayardan yapıyorsanız FT yi telefona atacaksınız. Ft uzantılı dosya kurulumunu da gadgetbridge ile yapıyoruz. Burada önemli nokta zip içinden sadece "ft" uzantılı dosyayı kullanmanız. Diğerleri sürüm düşürmek için kullanılıyor. Onlardan uzak durun. Ft uzantılı dosyayı kurmak için dosya yöneticisine ihtiyacınız olacak. Ft uzantılı dosyayı telefonunuz da bulup üzerine basılı tutup şununla aç seçeneğinden gadgetbridge dosya yüklemeyi seçiyorsunuz. Yani tıpkı telefonunuza bir uygulamanın APK sını indirip bunu kurmak gibi, hiçbir farkı yok. Gadgetbridge in esprisi font dosyasını saatinize güncelleyerek yüklemesi. İlk başta bana da çok karışık gelmişti ama biraz kurcalayıp 1-2 videoyu izleyince olayı kavradım. Şu an SMS, telefon çağrıları, email, WhatsApp, Telegram ve diğer bildirim aldığım tüm uygulamalarda Türkçe karakterler düzgün bir şekilde görüntüleniyor.


BU İŞLEM SAATİN ARAYÜZÜNÜ TÜRKÇE YAPMAZ. SORU İŞARETİ (?) YADA FARKLI ŞEKİLDE GÖRÜNEN TÜRKÇE KARAKTERLERİ DÜZELTİR.


Amazfit Bip Türkçe Karakter Fontu


NOT: APPLE cihazlar için öneridir; saatinizi Android işletim sistemi olan bir telefonda düzenleyip tekrar kendi (iphone) telefonunuz ile kullanmaya devam edebilirsiniz.

https://i.hizliresim.com/pnvZlz.jpg
https://i.hizliresim.com/2avXBO.jpg


< Resime gitmek için tıklayın >

< Resime gitmek için tıklayın >





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dhKARACAN -- 29 Mayıs 2018; 8:40:0 >

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 8 cevap geldi.
Z
6 yıl
Teğmen

quote:

Orijinalden alıntı: dhKARACAN

Gadgetbridge uygulaması Google Play Store'da var. Gadgetbridge ı kullanmamızın tek amacı yükleme işlemini gerçekleştirmeye aracılık etmesi. Bu uygulamayı telefonumuza yükleyerek tüm izinlerini veriyoruz. Mi fit de olduğu gibi bu uygulamayı da saatimiz ile eşleştiriyoruz. Eşleştirme işlemine başlamadan önce Mi Fit uygulamasından saatin bulunabilirliğini açık değil ise açık duruma getirin yoksa Gadgetbridge saati bulamayacaktır. Aşağıda linkini vereceğim zip dosyasını indirip içinden ft uzantılı dosyayı çıkarıyoruz. Eğer indirme işlemini bilgisayardan yapıyorsanız FT yi telefona atacaksınız. Ft uzantılı dosya kurulumunu da gadgetbridge ile yapıyoruz. Burada önemli nokta zip içinden sadece "ft" uzantılı dosyayı kullanmanız. Diğerleri sürüm düşürmek için kullanılıyor. Onlardan uzak durun. Ft uzantılı dosyayı kurmak için dosya yöneticisine ihtiyacınız olacak. Ft uzantılı dosyayı telefonunuz da bulup üzerine basılı tutup şununla aç seçeneğinden gadgetbridge dosya yüklemeyi seçiyorsunuz. Yani tıpkı telefonunuza bir uygulamanın APK sını indirip bunu kurmak gibi, hiçbir farkı yok. Gadgetbridge in esprisi font dosyasını saatinize güncelleyerek yüklemesi. İlk başta bana da çok karışık gelmişti ama biraz kurcalayıp 1-2 videoyu izleyince olayı kavradım. Şu an SMS, telefon çağrıları, email, WhatsApp, Telegram ve diğer bildirim aldığım tüm uygulamalarda Türkçe karakterler düzgün bir şekilde görüntüleniyor.


BU İŞLEM SAATİN ARAYÜZÜNÜ TÜRKÇE YAPMAZ. SORU İŞARETİ (?) YADA FARKLI ŞEKİLDE GÖRÜNEN TÜRKÇE KARAKTERLERİ DÜZELTİR.


Amazfit Bip Türkçe Karakter Fontu


NOT: APPLE cihazlar için öneridir; saatinizi Android işletim sistemi olan bir telefonda düzenleyip tekrar kendi (iphone) telefonunuz ile kullanmaya devam edebilirsiniz.

https://i.hizliresim.com/pnvZlz.jpg
https://i.hizliresim.com/2avXBO.jpg


< Resime gitmek için tıklayın >

< Resime gitmek için tıklayın >

Alıntıları Göster
merhaba. belirttiniz işlemi gerçekleştirdim ama daha öncesinde yine bu programı kullanarak farklı bir font yüklemiştim. ne yazıkki bir değişiklik olmadı. nasıl bir yolla ilerlemem gerekir biliyor musunuz?





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zarkafa -- 29 Mayıs 2018; 21:12:19 >
Bu mesaja 2 cevap geldi.
D
6 yıl
Binbaşı

Font kurulumunu yaparken, fontu telefona yükleme işlemini bahsettiğim uygulamanın yükleyicisi ile mi yapıyorsunuz? Cevabınız evet ise yani bu noktada bir sorun yok ise yükleme yapılırken saatin ekranını da kontrol edin. Saat ekranın da font yüklenirken yükleme işleminin yapıldığını gösteren bir simge çıkıyor olmalı. Eğer bunlar yoksa bu noktalarda bir yerde bir hata yapıyor olmalısınız. Farklı font kullanımında nasıl bir sonuç alınır bilmiyorum.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @zarkafa
M
6 yıl
Çavuş

Merhaba Alert Bridge isimli program da Türkçe karakter sorununu alternatif olarak çözüyor. ş leri s yapıyor vs. bir de sanırım bildirimleri büyük font yapabiliyor.



Benimde bir sorum olacak mi fit uygulaması ile adım bilgilerini google fit ile senkronize ediyorum ancak yakılan kalori bilgileri google a aktarılırken yanlış geçiyor örneğin 30 kalori oluyor 300 kalori gibi... bunu deneyen veya benzer sorun yaşayan varmı?

Amazfit notification & fit uygulamasını satın alıp denedim onda sorun yok ancak o da hem telefon hemde saatin pilini çabuk bitiriyor. Uygulama yeni fw ile sadece mi fit ile beraber çalışıyor. Bilen varsa yazabilir mi?





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi matrixrio -- 29 Mayıs 2018; 22:59:45 >

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Z
6 yıl
Teğmen

quote:

Orijinalden alıntı: dhKARACAN

Font kurulumunu yaparken, fontu telefona yükleme işlemini bahsettiğim uygulamanın yükleyicisi ile mi yapıyorsunuz? Cevabınız evet ise yani bu noktada bir sorun yok ise yükleme yapılırken saatin ekranını da kontrol edin. Saat ekranın da font yüklenirken yükleme işleminin yapıldığını gösteren bir simge çıkıyor olmalı. Eğer bunlar yoksa bu noktalarda bir yerde bir hata yapıyor olmalısınız. Farklı font kullanımında nasıl bir sonuç alınır bilmiyorum.
daha öncesinde aynı işlemlerle başka bir font kurmuştum. sonra sizdeki fontu görünce o daha iyi dedim :D benimkinde ingilizce karakterlere çeviriyordu çünkü. aynı şekilde üstüne kurdum olmadı ne yazık ki :(



L
6 yıl
Yüzbaşı

Bu fontu yüklediğimizde saate güncelleme geldiğinde felan bir sıkıntı çıkıyor mu ?


Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @EbuMuaz
D
6 yıl
Binbaşı

quote:

Orijinalden alıntı: Liquido02

Bu fontu yüklediğimizde saate güncelleme geldiğinde felan bir sıkıntı çıkıyor mu ?
Özellikle telefonun kendisine ve uygulamalara gelen güncellemeler konusunda temkinli biriyim. Güncellemelerim her zaman kapalıdır. Üzerinden bir süre geçmeden güncelleme yapmam. Örneğin 2 gün önce Mi Fit uygulamasına güncelleme geldiğini fark ettim ancak güncellemedim. Açıklamaya da sadece "küçük buglarla ilgili düzenleme" diye yazmışlar. Yani bilgim yok. Ancak font yükleme işlemi basit bir işlem. Tekrar eski haline dönse bile toplam da 2 dakikamı alır. Yukarıda fazla ayrıntılı anlattığım için uzun süren bir iş gibi görünmüş olabilir; öyle değil.


Bu mesaja 1 cevap geldi.
L
6 yıl
Yüzbaşı

Dün kurdum baya basit bir işlem sadece saate güncelleme geldiğinde font eski haline dönermi veya güncelleme yüklerken sıkıntı çıkarmı diye merak ettim.



< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @EbuMuaz
T
6 yıl
Binbaşı

Bende gadgetbridge uygulaması ile saate bağlantı kuruluyor. Ancak font yükleme işlemi başladıktan kısa süre sonra hata verip, yüklenmiyor. Şuan saat mevcut firmware v0.1.1.36 yüklemeye çalıştığımız font ise v0.1.0.89 sanırım. Bundan kaynaklı olabilir mi? Diye düşündüm ama sizlerinde bu şekilde olması lazım. Aklıma başka sebepte gelmiyor.


Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @EbuMuaz
T
6 yıl
Yarbay

Arkadaşlar bu model ile Xiaomi Amazfit Cor arasında kaldım. Hangisini tavsiye edersiniz ? Çoğunlukla havuzda yüzerken kullanacağım. Xiaomi Huami AMAZFIT modeli için suya daha fazla dayanıklı 50mt falan yazıyor. Tavsiyeniz nedir ? Gps özelliği lazım değil bana. Daha çok bildirim içeriklerini 2 saattede Türkçeye çevirebiliyormuyuz ? Birde 2 saattede sürekli nabız ölçme varmı, yoksa bastıkçamı ölçebiliyoruz sadece ?





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TeufeL-07 -- 31 Mayıs 2018; 15:35:53 >
Bu mesaja 1 cevap geldi.