Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
8
Cevap
759
Tıklama
0
Öne Çıkarma
Geçmeyen disfaji
S
6 yıl
Yüzbaşı
Konu Sahibi

Arkadaşlar 8 aydır disfaji(yutma güçlüğü) sorunum var. Olay anlatacağım hikaye ile başladı. Temmuz ayında yemek yerken çok çiğnemeden yuttum ve boğazımda kaldı, içecek yardımı ile yuttum. Daha sonrasında et parçasının boğazıma takıldığını hissettim su içtim, her türlü şeyi yaptım ertesi akşama kadar fakat gitmedi ve beni çok rahatsız ediyordu. Ben de çareyi kusmakta buldum ve kustum et parçası gitti fakat o günden sonra katı yiyeceklerde disfaji yaşıyorum. Yediğim yemeklerin bir bölümü yemek borumun alt kısmında resmen bir şeye çarpmış gibi takılıp kalıyor. İçeceksiz yemek yiyemiyorum, bu 8 aylık süreçte dışarıda yemek yemeye korkar hale geldim. Perşembe günü endoskopim var ama kanser vs. diye çok korkuyorum sizce olabilir mi?



< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >

H
6 yıl
Teğmen

Geçmiş olsun, son durumun ne oldu



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
S
6 yıl
Yüzbaşı
Konu Sahibi

quote:

Orijinalden alıntı: HerShaf

Geçmiş olsun, son durumun ne oldu
Dostum, önce normal bir hastaneye gittim. Endoskopi yapacak kadar teşekküllü bir yer olmadığı için sadece şikayetlerimi vs. dinledi. Sonra kan tahlili yaptı ve Lansor diye bir ilaç verdi, reflü içinmiş. Lansor'u kullanmaya başladıktan 1 hafta sonra, başka bir hastaneye gittim. Burundan endoskopi yaptılar, yemek borumun üst kısmı, yutak vs. temiz gözüktü. Son çare baryumlu röntgenle bakalım dediler ama röntgen için gereken ilaç, hem Türkiye'de yok hem de üretimi durdurulmuş, onu bayağı bir aradık ama bulamadım. Lansor'u kullanmaya başlamamın üzerinden yaklaşık 2 hafta geçtiğinde, birden bire çok rahat fark edilebilecek bir düzelme oldu. Yine takılıyor yemekler ama eskisine nazaran çok az. Artık içecek olmadan da yemek yiyebiliyorum, o derece iyi yani. Büyük ihtimal reflüden kaynaklanan bir şey, ilacı bıraktım ve ilerde tekrarlaması olası.


Bu mesaja 1 cevap geldi.
D
6 yıl
Er

Merhaba.Baryumlu yutma grafisiyle değerlendirme yutmanın tüm süreçlerinin görüntülenebilmesi açısından iyi olacaktır. Üretimi durdurulandan kastınız baryum maddesi olsa gerek. Şuan mevcut olan hastaneler var. Bahsettiğiniz bölge yemek borusu ve midenin birleştiği bölüm alt özefageal sfinkterde bir problem olabilir. Gastroözofageal reflüye bağlı disfaji problemi yaşanabilir. Lansor'dan sonra şikayetlerinizin azalması gastroözofageal reflü olması ihtimalini güçlendiriyor. Yutma problemlerinin rehabilitasyonunda bir Dil ve Konuşma Terapistinden yardım almanız doğru olacaktır.




Bu mesajda bahsedilenler: @Methy
F
4 yıl
Er

geçmiş olsun benimle iletişime geçebilir misin umarım bu mesajı okursun ?? aynı durum ben de de var doktor lansor verdi bir hafta sonra etki etmiyor diye bıraktım . lütfen mesajı görürsen benimle iletişime geç



Ö
3 yıl
Binbaşı

Son durum nedir



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
P
8 ay
Er

Hocam sizin gecti mi


Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @ÖZELKUVVET
Ö
8 ay
Binbaşı

quote:

Orijinalden alıntı: POMAH

Hocam sizin gecti mi
Evet



< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
P
8 ay
Er

Ne kadar sürede neyiniz varmış nasıl geçti?




Bu mesajda bahsedilenler: @ÖZELKUVVET
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.