Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
5
Cevap
9999
Tıklama
0
Öne Çıkarma
.enc uzantılı dosya hk.
H
6 yıl
Binbaşı
Konu Sahibi

Merhaba arkadaşlar, kardeşimin universite hocası vizelerde soracagi konulari .enc uzantili dosyalar seklinde öğrencilerine vermis. Biiz bu dosyalari nasil açabileceğimizi bilmiyoruz. Yardimci olabilecek kimse var mi? Teşekkürler.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

K
6 yıl
Yüzbaşı

Eğer doaya ismi şöyle bir formatta ise; dosyaismi.txt.enc, burada txt yerine başka bir uzantıda olabilir, o zaman sondaki enc 'yi silin, dosya uzantısına göre açılır duruma gelebilir. Eğer olmazsa
Notepad ile kesin açılır. Eğer içerik düzgün çıkmazsa bilgi verin detaylı bakalım.



S
6 yıl
Çavuş

.enc uzantısı "encrypted" kısaltması olmasın? Bu şekilde dosyayı açabilen öğrencilerini ödüllendirmek istemiştir belki.



K
6 yıl
Yüzbaşı

internette yazdığı kadarıyla bu uzantı bir uygulamanın kendi oluşturduğu bir dosya olabilir ve sadece o program ile açılabilir. Notepad ile açtığınız zaman bazen dosyanın içerisinde ana programın ismi yazabiliyor. Özel birşey değilse dosyayı bizimle de paylaş, nasıl açabileceğimize bakalım.



H
6 yıl
Binbaşı
Konu Sahibi

Forumdaslar ilginize ve cevapalriniz icin tesekkur ederim. Fakat uzerinden zaman gecti . Saglik bilimleri universitesinden vizeler icin hocaları kardesime ve diger ogrencilere usbden dosya vermis bunlardan sorumlusunuz diye ama bilgisayar yada bilgi islem.vs ile ilgili bir ders degil. Sanırım hoca da farkinda degildi dosyanin boylr oldugundan ki vize gunu farkina varmis hatasinin( çünkü kimse acamamis dosyalari) vizeyi baska bir güne aldirmislar.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

C
4 yıl
Yüzbaşı

Üzerinden çok zaman geçmiş. Arada hort iyidir 🙃

Hocanız büyük ihtimalle dosyaları vatsap/telegram v.s. üzerinden indirmiş ve direk size vermiş.

Vatsap da bunları gönderirken sıkıntı olmasın diye uzantılarını .enc olarak değiştirmiş.

Anlamadığım o kadar kişiden kimse bunun uzantısına bakıp da " lan bunda .doc dan sonra .enc yazıyor, sonunu silsek ne olur acaba" diye düşünmemiş mi.

Neyse artık biliyorsunuz. Başka bir dosya beklerken bir anda .enc .bin uzantılı dosyalar ile karşılaşırsanız, %80 ihtimalle sonundakini silin düzelir 😉



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.