Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
11
Cevap
3093
Tıklama
0
Öne Çıkarma
cinpaketim.com, amerikapaketim.com tarafından dolandırılmam
S
7 yıl
Onbaşı
Konu Sahibi

Merhaba arkadaşlar, öncelikle ben kolay kolay böyle bir başlık açmam, herşeyden önce üşenirim ama 1000 tl civarı param + 3 ayım + salak yerine koyulmam beni bu başlığı açmaya teşvik etti. Öncelikle cinpaketim.com ve amerikapaketim.com aynı yere bağlı 2 farklı site. Ben cinpaketim'den alışveriş yaptım ama amerikapaketim'den de alışveriş yapacakları bilgilendirmek için onu da dahil ettim.
Öncelikle nedir bu site özetlemem gerekirse, siz çinde satılan ürünleri bu site üzerinden satın alıyorsunuz. Bu sitenin çin shenzende bir depoları var ürünler oraya gidiyor ve ardından toplu olarak türkiyede ki adresinize gönderiliyor.

Şimdi olaylara gelecek olursak ben bunların ağına 15 nisanda düştüm. 15 nisanda Çin merkezli siteden 7 adet ürün sipariş ettim. 22 nisanda da 9 adet ürün daha sipariş ettim yani toplamda 16 ürün. Ürünlerde "temin ediliyor yazıyordu" 1 ay civarı bekledikten sonra 15 nisanda sipariş ettiklerim temin ediliyor yazıyor ama 22 nisandakilere 250 tl ek kargo ücreti istemişler. müşteri hizmetleriyle iletişime geçtim. Bakın dedim aynı siteden birer hafta arayla sipariş ettim öncekilerde kargo ücreti yokken, 22 nisandakilerde nasıl 250 tl kargo ücreti çıkıyor diye sordum. Sormadan önce de ürünleri satan siteye girip çin shenzen'e kargo bedelini kontrol ettim. 3 dolardı. zaten ben bu 3 doları ödeme esnasında cinpaketim'e yatırdım.
Yüzsüzce bana olabiliceğini söylediler ve screenshot attılar. Screenshotta kargoyu los angles yazıyordu. Ne Los Angles'ı ben Çin'e sipariş verdim dediğimde kusura bakmayın düzelticez dediler ve 2 hafta bekledim, tekrar tekrar görüştüm müşteri hizmetleriyle fakat sonuç alamadım. hala kargo bedeli istiyorlardı. Ben de ürünleri iptal ettim. İptal talebi işlenen ürünler 1 hafta sonra merkeze gitmiş! ben iptal talebi veriyorum bu talep sonrası ürünler ne hikmetse satın alınıyor. Muhtemelen benden ek para koparmak için yapılmış bir tezgahtı.
Bu merkeze gelen 9 ürünü neyse dedim yollayın madem. 150 tl kargo ücreti ödedim. 3 gün sonra kargoya verdiler. Ha şunu da söyleyeyim bu adamlar kargolarının yüzde 98 gümrükten geçtiğini söylüyorlar. Sitede yazıyor girin bakın. Ama ne oldu derseniz tahmin edebileceğiniz gibi gümrüğe takıldı!!! Bu malları gümrükten almam için 1000 tl civarı gümrük müşaviri tutmam gerektiğini söyledi UPS. Ben de UPS'e geri göndermek istediğimi söyledim, satıcının geri çekim bildirmi yapması gerekliymiş. Cinpaketim.com müşteri temsilcisine durumu belirttim geri çekim talebi vermeniz gerektiğini söyledim. Benden ek kargo ücreti talep ettiler!!! Sadece bildirim yapacaklar ürünler geri gidecek ama adamlar hala para koparma derdinde. Şu an mallarım gümrükte beklemekte...

15 nisanda aldığım ürünlere de iptal talebi verdim ama 1 aydır iptal talebi işleniyor diyor. Ben dolandırıldım siz dolandırılmayın arkadaşlar. Sizlerden ricam bu durumu başka mecralarda da paylaşın ki herkes görsün ve bu sitelere dikkat edip dolandırılmasın.



M
7 yıl
Yüzbaşı

Hocam, öncelikle geçmiş olsun. Ne aldınız bilmiyorum ama bu tarz sitelere para vermemenizi öneririm. Amazon tarzı siteler varken bu siteler tam bir vakit ve para kaybı.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
S
7 yıl
Onbaşı
Konu Sahibi

Teşekkür ederim, site bana kurumsal gözükmüştü. Ben de yaptım bir hata, dilerim benden sonra kimse bulaşmasın bunlara.




Bu mesajda bahsedilenler: @mmucit
K
7 yıl
Yüzbaşı

Geçmiş olsun dava açamiyormusunuz böyle bir durumda...



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
S
7 yıl
Onbaşı
Konu Sahibi

İnanın bimiyorum.




Bu mesajda bahsedilenler: @Kabus87
N
7 yıl
Yüzbaşı

Okurken ben sinirlendim, sizi düşünemiyorum... Geçmiş olsun



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
S
7 yıl
Onbaşı
Konu Sahibi

teşekkür ederim.


Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @nevertouchme
C
7 yıl
Yarbay

quote:

Orijinalden alıntı: sevketmcengiz

teşekkür ederim.

1-konuyu şöyle anladım gümrükten kaçmak için böyle bir yola girilmiş ama doluya tutulmuş..
2-özel kargo firmaları gelen ürün için 50.-usd isterler ben almıyorum iade ediyorum derseniz iade nakliyesi için 300.-usd isterler bu kadar hainlerdir bu firmalar,gelen yol geri giderken sanki 6 kat uzuyor ama bu namussuzlar herşeyi yapar özel kargo firmasıda işin içinde olunca üzerine nane olmuş..





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi complete_ -- 10 Haziran 2017; 19:16:38 >

W
7 yıl
Yarbay

Gazetelerde bazen haber çıkar; "Ünlü işadamı, karısını aldatmak isterken eskort çetesi tarafından dolandırıldı." diye...

Yanlış anlamadıysam, sizin durum da biraz buna benzemiş. Vergi kaçırmaya çalışırken, vergi kaçırma işiyle uğraştığını iddia eden adamlar tarafından dolandırılmışsınız.



S
7 yıl
Onbaşı
Konu Sahibi

Benim merak ettiğim şu an kargom gümrükte bekliyor. Ben geri yollamasam o kargoya ne olacak? çünkü geri yollamak için ek para vermem gerekecek.



N
4 yıl
Teğmen

Konu hortlatmak gibi olacak ama cidden yardımlarınıza ihtiyacım var. Aslında ben Amerikapaketim’ e güvenip para yatırdım ama bnm durumum biraz farklı. Şu anda da iade sürecindeyiz, bakalım gerçekten iade olacak mı? Bu arada parayı yatırdıktan sonra araştırma yaptım ve güvensizliğim oluştu. Ama mesela bugün de hem Hürriyet, hem de Milliyet gazetelerinde bu firmayla ilgili olumlu yazılar gördüm, kafam iyice karıştı. Mutlaka gönderim yapmam gereken bir ürün var. Yani kargo ücreti vs’ den çok firmanın güvenirliği bnm için önplanda.
Şimdi bnm sorum şu:

Amerika içi ödeme kabul eden ve teslimat yapan bir siteden Amerika’ da yaşayan yabancı bir tanıdığıma doğum günü hediyesi göndermem gerekiyor. Acaba sizlerden Amerikapostam, Amerika (Amerikanpaketim), AmerikadanAlisveris ya da Amerikadaniste sitelerinden herhangi birini kullananınız oldu mu? Veya önerebileceğiniz güvenilir bir site var mı?



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

N
4 yıl
Teğmen

Bi zmn sonra kendi cvbımı kendim vereyim; belki konuyu merak edip gelen olursa yardımım dokunur:
Amerikanpaketim/ Amerikapaketim kesinlikle uzak durulması gereken bir site. Bir kere site yetkilileri ve müşteri desteği aşırı laubali. Üstelik adamlar; normalde içeri sokamayacağınız tüm yasaklı ürünleri getirttiklerini iddaa ediyorlar. Nasıl mı? Siz siparişi geçiyorsunuz, bir şekilde ürün ellerine ulaşıyor ve 3-5 gün dedikleri kargo süreci burda devreye girip bazen 3-5 hafta bazen de 3-5 aya kdr çıkabiliyor. Çünkü birçoğunuzun bildiği gibi; yolcu beraberinde getirilen cep telefonları gibi ürünler kayıt edilmek şartıyla yasal olarak geçebiliyor gümrükten. Sporcu vitaminleri, supplymentler gibi ürünlere gelince de; hepsinin kontrol edilmesi imkansız ağzına kdr dolu yük gemilerinin yüklerinin arasına sıkıştırılıyor bu eşyalar. Yani o yolcu ya da gemi ne zmn gelirse sizin kargonuz da o zmn yola çıkıyor. Bana gelince; ben ücret iademi aldım ama o süreçte neredeyse 20 yıl yaşlandım ve daha önemlisi sinirlerimi gereksiz yere yıpratmalarına izin verdim diyebilirim. En son bankama harcama itirazında bulundum, tüm yazışmalarımızın kopyalarını da eklediğimi gördüklerinde vazgeçip iadeyi yaptılar. Ama bu kdr yıpratıcı sürece değer mi; kesinlikle hayır. Ben son çarem olmasa asla inanmazdım, sadece 5 dolar taşıma ücreti vaatlerine kandım çünkü. Peki hiç mi düzgün firma yok; elbette var. Ben şahsen üyeliği ücretli olduğu için Amerikadaniste’ ye yanaşmadım. Bunun yerine Amerikapostam’ ı tercih ettim. Bir kere adamlar talepte bulunduğunuz takdirde ürününüzün tartı üzerindeki fotoğraflarını paylaşıyorlar sizinle. Gayet de saygılılar üstelik. Üstelik iletişimde kalabileceğiniz Whatsapp iş numaraları da var ve en önemlisi de; Türkiye’ de ofisleri var. Yani yarın bir gün sorun yaşarsanız şikayet ettiğinizde karşınıza alabileceğiniz bir muhattabınız var. Amerikapaketim böyle değildi mesela. Şahsen ben ikisini de ilk kez kullanmış olmama rağmen; Amerikapostam’ ı olabildiğince kurumsal ve profesyonel buldum. Ücretleri de makul seviyelerde diğer firmalara göre.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.