Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
188
Cevap
120904
Tıklama
1
Öne Çıkarma
Cevap: Cam Balkon Kaplama Öneri ve Fiyat Talebi (5. sayfa)
E
9 yıl
Çavuş

Yükseklik 2.8m genişlik:1.2+2.5m. Başlangıçta yanlış söylemişim:s valla internet sitesinde rüzgar,su testi yapmışlar. Sıkıntı görünmüyor. Isıcam olayını da bayi de test ettim hakkatten ısı yalitiminda baya etkili. Fiyat biraz pahalı geldi. Görüntüyü kabullendim



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
C
8 yıl
Er

ankara da cam balkon tavsiye edeceğim firma olarak ulucay cam balkon tanıdımızın binasını yapmışlardı inceledik ve temiz bir iş çıkartmışlar





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cam balkon 06 -- 18 Kasım 2015; 19:32:38 >

H
8 yıl
Yüzbaşı

quote:

Orijinalden alıntı: erikh

Yükseklik 2.8m genişlik:1.2+2.5m. Başlangıçta yanlış söylemişim:s valla internet sitesinde rüzgar,su testi yapmışlar. Sıkıntı görünmüyor. Isıcam olayını da bayi de test ettim hakkatten ısı yalitiminda baya etkili. Fiyat biraz pahalı geldi. Görüntüyü kabullendim

Beyfendi bayide ısı yalıtımını nasıl test ettiniz ? Bende gömme balkonun mevcut kapı ve pencersini yıktırarak, balkonu mutfak ile birlişetirmek istiyorum. Bu sebeple de ısı ve ses yalıtımı benim için çok önemli oluyor.

Mutfağı yaptırdıysanız sistem hakkında görüşlerinizi paylaşır mısınız?

Sistemi yaptıran diğer forum kullanıcıları varsa görüşlerini aktarırlar ise çok güzel olacaktır.



T
8 yıl
Er

Selamun aleykum Arkadaşlar, bende Sakarya da evime katlanır cam balkon yaptırmak istiyorum. Maalesef fiyatlar çok yüksek. şeffaf cam 190 TL/m² füme cam 200-210 TL/m². 15 m² L balkon var. Kuzeybatı cephe. 3000 TL tutuyor. Asaspen alüminyum, BKS nin aksesuarları şişecam Trakya 8mm temperli cam, Füme. N yapacam bilmiyorum. Aslında ısı yalıtımlı olsun istiyorum ama 1 firmaya sordum normal fiyat*2 dediler.4500 TL falan deseler yaptirirdim herhalde. Tavsiyeleriniz bekliyorum arkadaşlar. Teşekkürler.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
M
8 yıl
Çavuş

Herkese selamlar, yeni taşınacağımız eve cam balkon yaptırmayı düşünüyorum. Yerli üretim için verilen fiyat 2500TL civarında. albertden fiyat aldım 3800TL. Bizim cam balkon yaptırmamızdaki sebep 3 yaşında ikiz kızlarımın güvenliği (9. kat ve rüzgar alan bir bölge, yalıtım şartı aramıyoruz) olduğu için Albert yaptırmayı düşünüyorum. Sizce 1000 TL fazla vermeye değer mi? yoksa yerli üretimlerde aynı kalitede yapabiliyor mu?


Bu mesaja 2 cevap geldi.
1
8 yıl
Teğmen

bende yaptırmayı düşünüyorum. bir süredir araştırıp fiyat aldığım firmalar oldu. Elephant cam balkon sistemi var birde onlardan fiyat alabilirsiniz.
işçilik çok önemli bu konuda düzgün güvendiğiniz birisi olmalı.




Bu mesajda bahsedilenler: @mrsozen
A
8 yıl
Teğmen

quote:

Orijinalden alıntı: mrsozen

Herkese selamlar, yeni taşınacağımız eve cam balkon yaptırmayı düşünüyorum. Yerli üretim için verilen fiyat 2500TL civarında. albertden fiyat aldım 3800TL. Bizim cam balkon yaptırmamızdaki sebep 3 yaşında ikiz kızlarımın güvenliği (9. kat ve rüzgar alan bir bölge, yalıtım şartı aramıyoruz) olduğu için Albert yaptırmayı düşünüyorum. Sizce 1000 TL fazla vermeye değer mi? yoksa yerli üretimlerde aynı kalitede yapabiliyor mu?

albert dediğiniz firma ankara da kurulmuş ışıldak holding bunyesinde statü cam ve albert genau diye iki ayrı
departmana ayrılmış ; statü cam düşük profilli , albert genau muhteşem reklam çalışmalı pazarlama dehası olan
aynı ürünleri türkiyede üretip pazarlayan firmadır .

Marka Albert Genau'dur , tüm ekipmanlar yerli üretimdir , isim ithal üretim yerlidir ,
pazarlama ve reklam stratejileri muhteşem olan markadır .

Cam'lar Türkiye de üretiliyor , aluminyum Türkiye de üretiliyor , aksesuarlar Türkiye de üretiliyor ,
bunun neresi ithal ? Marka'ya para verilmekte , servisleri iyi müşteri ilişkileri iyi evet ama
1000 lira fark büyük fark fakat .

Bizde sektördeyiz ; ürünün ithal olması diye bir şey söz konusu değil bunun bilinmesi için açıklama yapılmıştır ,
herkese iyi günler .



M
8 yıl
Teğmen

Arkadaşlar köy evimizdeki verandayı çevreliyeceğiz 2.5*5.5*2.5 katlanır ve içeriyi göstermeyen tercihimizde fiyat yaklaşık ne olur sizce



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
D
8 yıl
Teğmen

U
8 yıl
Yüzbaşı

lütfen arkadaşlar kaliteli cam balkon yapan fitilleri polikarbon yaban bir firma arıyorum başakşehirdeyim ordaki site evlerini bilen bilir çok firma var çok reklam var çok sahtekar var bana adam gibi kaliteli işinin ehli olan fiyatı şişirme olmaya şu an mermerli 2 yerden 1000le 1500 arası fiyat aldım maks 1200 verebilirim mekanım ölçüsü şu an bilmiyorum ama bundan öte sürgülü mü yoksa katlamalı mı ayrıca oluklu mudur bu balkonlar suyu akıtan dışarı bir oluk var mı mermerşn bile kalitesine dikkat eden mesela afyon mermeri olabilir yapan ince özenli bir firma arıyorum teşekkürler



T
7 yıl
Er

Arkadaşlar İstanbul Esenyurt'ta Trakya Cam Balkon isimli firmamızla faaliyet gösteriyoruz. Cam balkonla alakalı fiyat, özellik, kullanışlılık, avantaj/dezavantajları, işçilik gibi sorularınızı yanıtlamaya çalışacağım.

Hatta soru cevap şeklinde gidersek daha faydalı olabilir vereceğim bilgiler. En azından okurken de sıkılmazsınız. Öncelikle sizden bizlere en sık sorulan soruları yanıtlayacağım.


1) Evimin balkonunu odaya katmak istiyorum. Cam balkon sistemi yaptırabilir miyim?

- Evlerinin balkonunu odaya katmak isteyenlere klasik katlanır cam balkon sistemlerini tavsiye etmiyoruz. Çünkü cam balkonda kullanılan camlar 8mm ya da 10 mm temperli camdır. Bu camlar tek cam olmasından dolayı soğuğu iletirler. Ayrıca profiller de alüminyum olmasından dolayı, soğuğu ileten bir başka unsurdur. Yine hareketli cam sistemi olmasından dolayı, fitil aralarından, baza ile kasa arasındaki ufak boşluklardan, teker çıkış ağızlarından az da olsa hava akışı söz konusu olabilmektedir.

Tüm bu nedenleri göz önünde bulundurursanız, balkonu odaya katmak isteyenlere tavsiyem Albert Genau Twinmax ısıcamlı katlanır cam sistemi ya da PİMAŞ'ın camoda sistemlerini yaptırmalarıdır. Tabi bütçeniz varsa ALBERT GENAU'dan şaşmayın derim. Onun dışında plastik doğrama (pvc kapı ve pencereler) yaptırmanız da en ucuz çözüm olacaktır.

2) Cam balkon sistemleri %100 su sızdırmazlık garantisi verebilir mi?

- Hiçbir cam balkon sistemi %100 su sızdırmazlık garantisi veremez. Verdiğini iddia eden firma ise bunu bir pazarlama stratejisi olarak kullanmaktadır. Serpintili ve cepheden vuran yoğun yağışlarda az da olsa içeri su sızması mümkündür. Ayrıca dışardaki hava ile evin sıcaklığının farklı olmasından dolayı, camın iç yüzeyinde buharlaşma olur. Camdan sızan su, damla damla aşağı sızar ve mermerin üstünde ufak su birikintisi oluşturabilir. Bunun önüne geçmek için de kasaya ilave damlalık profili ya da kendinden damlalıklı profilleri tercih etmekteyiz.


3) Cam balkon sistemlerinin fiyatları ne aralıktadır? Fiyatları değiştiren etkenler nelerdir?

- Cam balkon fiyatları verirken; cam ve profillerin rengi, ısıcam ya da düz temperli cam olması, işin metrajı, yeri, uygulama yapılacak yerin zorluğu, ödeme şekli, profil ve aksesuarların markası, balkonun düz ya da oval olması, ara fitillerin şeffaf ya da alüminyum seçilmesi gibi etkenler göz önünde bulundurulmaktadır.

Füme camlar normal şeffaf camlara göre 20 TL/m2, mavi,yeşil,bronz camlar 25 TL/m2 daha pahalıdır. Kaliteli bir cam balkon sisteminin fiyatı 200 TL den başlar 350-400 TL'ye kadar çıkar.

4) Cam balkon garanti süresi nedir? Garanti kapsamına neler girer? Garanti süresi bittikten sonra servis hizmeti almak mümkün müdür?

- Cam balkon sistemlerinde markasına göre 2-3 yıl garanti verilmektedir. Garanti kapsamına, izolasyondaki bozulmalar (silikon, mastik), içeri fazlaca su sızdırması, kanatların rahat açılıp kapanmaması, imalat ya da montaj kusurundan kaynaklanan aksaklıklar girmektedir.

Cam kırılması, profildeki çizilmeler, ezilmeler vs. kullanıcı kaynaklı zararlar garanti kapsamı dışındadır.

Garanti süresi bitse dahi, ücreti mukabilinde servis hizmeti almaya devam edebilirsiniz.


5) Camların aralarına takılan şeffaf contalar sarardı. Normal midir? Ne yapmamız gerekir?

- Camların arasına takılan fitiller UV (Ultraviyole) katkılıdır. Fakat buna rağmen yoğun güneş, yağmur vb. hava şartlarına maruz kalan fitiller 1 yıldan 3 yıla kadar bir süre içerisinde sertleşmekte, sararmakta ya da kırılmaktadır. Yılda 1 kere fitilleri değiştirmeniz tavsiye olunur. Fitillerden 1 adetini çıkararak cam balkoncunuza götürürseniz, kaç adet istiyorsanız, o ölçüde size kesip, ücreti mukabilinde temin edebilirsiniz.

Yılda bir cam balkon fitili değiştiremem, onunla uğraşamam diyorsanız, alüminyum fitilleri tercih edebilirsiniz. Şeffaf fitillere göre daha pahalı olan bu fitillerde kolay kolay deformasyon olmaz. Lakin cam aralarında alüminyum fitillerin olması, yekpare cam görüntüsünün önüne geçer. Seyir zevkinizi azaltır. Yani kısacası her seçim, bir vazgeçiştir :)

6) Mıknatıslı fitil yaptırmak istiyorum. Tavsiye eder misiniz?

- Mıknatıslı fitilleri Ankara firması BKS cam balkon üretiyor. Bir ara biz de kullanma fırsatı bulduk. Fakat maalesef bu ürün pek fazla İstanbul'da yaygınlaşma fırsatı olmadı. Ustalarımızın yaşadığı bir dezavantajdan dolayı da ürünü kullanmayı bıraktık. Mıknatıslı fitillerin camların rodajlı kenarlarına özel bir yapıştırıcı ile yapıştırılmaktadır. Fakat uygulama yapılacak camlar temperli cam olmasından dolayı, camlar fırına girdikten sonra az da olsa bombe (içe-dışa doğru kavis) yapabilmektedir. Camlar yan yana geldiğinde bu bombe, fitil aralarında boşlukların kalmasına neden olmaktadır. Bu da su ve hava izolasyonu konusundan sıkıntı yaratabilmektedir. Fakat 1.50-1.60 gibi cam yüksekliğinde bombe yapma riski daha az olduğundan uygulama yapılmasında pek sıkıntı olmamaktadır.

Mıknatıslı fitillerin uygulama esnasında hava 10 derece üstü olmalı, tozsuz bir ortamda yapılmalı ve camın rodajlı kısmının iyi temizlenmesi konusunda özenli davranılmalıdır. Aksi takdirde yapışkanlı yüzeyin camdan ayrılması söz konusu olabilmektedir.


7) Cam balkonlar arasındaki farklar nelerdir?

- Farklı cam balkon firmaları, farklı sistemler yapmakta, onları satmaktadır. Birçok cam balkon profili üreticisi sadece profil ve aksesuar malzemesini satmakta, imalat ve montajını imalatçı firmalara bırakmaktadır. En doğrusu da budur.

Üretici firmalar gold seri, super gold seri, ASAŞ, SKYGLASS, Albert Genau, Camoda gibi birçok marka ve isimle ürünlerini pazarlamakta ve satmaktadır. Elbette ki ürünler arasında kalite ve profil kalınlığı açısından farklar bulunmaktadır. Gold serilerin çok ince alüminyum et kalınlıgına sahip serileri olduğu gibi, daha kalın serileri de mevcuttur. Yine piyasada en çok kullanılan sistem ASAŞ markadır, malzemesi ve yedek parçası her yerde bulunmaktadır. SKYGLASS sistemi, ASAŞ dan esinlenilmiş, ASAŞ ın aksayan yönlerinin geliştirilerek, piyasaya sunulduğu üst düzey bir cam balkon sistemi olduğunu söyleyebiliririz. Fiyat olarak da ASAŞ'a göre çok az daha pahalıdır. ALBERT GENAU, kendi sloganıyla cam balkonun adı soyadı, cam balkonda isim yapmış iyi bir firmadır. Bayilik ağıyla çalışır. Fiyatları piyasaya göre biraz pahalıdır. Fakat yeni çıkardıkları sistemlerle eko seri ürünleri piyasaya sürmüş, rekabetçi piyasa şartlarında kendisine yer edinmiştir.

Her markanın profil ve aksesuarları birbirinden farklı olduğundan, hiçbbirini bir diğerine uyarlamak, birinin parçasını diğerine kullanmak mümkün değildir.

8) Cam balkonda işçilik ne derece önemlidir?

- Cam balkonda terazi çok önemlidir. Mermer terazide olmasa dahi, cam balkonun düzgün çalışması için sistemin terazide kurulması gerekir. İşin yüzde 30 u malzeme ise, yüzde 70 i işçiliktir diyebiliriz. Günümüzde marangozu, demircisi, fayansçısı, duvarcısı cam balkon yapıyoruz diye işleri alıp, üstünkörü bir işçilikle en iyi malzemeyi telef etmektedir. Benim tavsiyem işi ehline bırakmaktır. "Her işi yaparız abi" diyenlere pek itibar etmenizi tavsiye etmem. Her işi yaparız diyenler, genelde hiçbir işi yapamayanlardır.

O yüzden bırakın cam balkon işini, cam balkoncular yapsın. Herkes kendi rızkını kazansın.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi trakyadekorasyon -- 28 Mayıs 2017; 12:6:20 >

E
7 yıl
Çavuş

Uzun süredir katlanır cam balkon yaptırmayı düşünüyorum fiyatlar ve kafa karıştırıcı sözlerden sonra beklemeye aldım,
bir firma asaş aL. kullanacağım diğer ürünler sizi üzer dedi, bir firma geldi lüx seri sizin işinizi görür dedi, 8 mm temperli şişecam diyorlar ama bu cam ın şişecam veya farklı bir çam olduğunu nasıl anlarız?
155cm 530cm lil oval bir balkonum var toplam 8,3m2 gibi görünüyor ama 11m2 gibi camla katlanacak alan var ve
2200 tl ile 3200 tl arası değişiyor,sizce normal midir?





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi empiss -- 25 Mart 2017; 23:36:38 >
Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @trakyadekorasyon
T
7 yıl
Er

Ovalliğin uzunluğunu (yay uzunluğu) ölçüp, mermerden tavana yükseklik ölçüsünü çarparak gerçek metrekaresini bulabilirsiniz.

Dediğiniz gibi oval bir balkonsa kaliteli bir ürünün fiyatı 2200 TL'den başlar. ŞİŞECAM mı yoksa ithal cam mı kolay kolay anlayamazsınız. ŞİŞECAM bayisi olan firmalar bile, aynı anda ithal cam alıp satabiliyorlar. Ne garanti belgesi var ne birşey. Açıkçası ithal ya da ŞİŞECAM, çok da farketmez. Görünüş aynı, sağlamlık aynı. Tabi her ithal cam aynı kalite değildir ama belli başlı cam imalatçılarının ürünleri sorunsuzdur. İstanbul'da Seyhancam, Trakya Grup, Adalı Cam, Salt Cam gibi bir sürü cam imalatçısı var. Yıllardır temperli camlar üretip satarlar, hiç de sıkıntı yaşamadık.

Açıkçası kimse malım kötü demez. En ucuza mal ettiği malzemeyi en yüksek karlılıkla satmaya çalışanlar da var, malzemeleri yan yana koyup farkları göstererek, fiyatları verenler de. Fiyat araştırması yapacaksanız, elmayla elmayı, armutla armutu kıyaslamalısınız. Ama en önemlisi güvendir bizim işimizde. Çok ucuza işleri alıp da yaptıktan sonra, sıkıntı oldugunda servisine gitmeyenler de var. Bir de küstahça "o kadar paraya bu kadar oluyor" diye yanıt veriyorlar.

O yüzden güvendiğiniz, bildiğiniz, referansları olan bir firmayı tercih etmelisiniz. 100-200 fazla olsun, temiz olsun mantıgında olun. Evinize yakın bir firmayla anlaşmanızda yine fayda var. İçeriye su aldı, sistem teker ayarı gevşedi gibi birşey olursa, basıp dükkanına gidebilin.

ASAŞ marka şeffaf camlı hesapladıgımda 2200 TL çıkıyor verdiğiniz ölçüye göre fiyat. Normalde oval balkonlarda 20 TL/m2 fiyatı daha fazla veriyoruz. 11 metrekare olsa 220 TL ilave olur. Ama yerine göre ödeme şekline göre bu fiyatı yansıtmadıgımız oluyor. SKYGLASS, bir üst segment olarak düşünürsek, 2420 TL de o tutuyor. Bu fiyatların üstüne çıkmaya başladıgınızda bilin ki artık markaya para vermeye başlıyorsunuz :)

Oval balkonlarda lüx seri diye size gold seri ürün satmak istiyorlarsa pek tavsiye etmem. Baza kapaklarının oval kapaklara uyumlu olmasına özen gösterin. Zamanında gold seri yaptıgımızda, açılı balkonlarda kapakları, spiral(avuç içi taşlama) denen makineyle tek tek kerterek ve uydurarak balkon kapaklarını örtüştürüyorduk. Ama hem hoş olmayan görüntü ortaya çıkıyor, hem de yeterince sağlıklı olmuyor.

Cam kalınlığı konusuna takılmayın. 8mm temperli cam 1.55 cm yükseklik için gayet ideal ve yeterli. 2.20-2.40 cm in üstünde yüksekliklerde 10mm cam kalınlıgına cıkıyoruz. Ama o yüksekliklerde cam balkonu da pek tavsiye etmiyoruz zaten.




Bu mesajda bahsedilenler: @empiss
E
7 yıl
Çavuş

Teşekkürler cevaplarınız için, dediğiniz gibi ölçerek hesapladım 11m2 çıkıyor 2500 tl normal 3200 gibi rakamları da firma için veriyoruz, çok istemiş benden.
Söyledikleri gibi kullanacakları malzemeyi doğru olup olmadığını firmaya kalmış güvenmekten başka çaremiz yok.
SKYGLASS diye bir sistem duymadım şu anda sizden duyuyorum, her firma farklı farklı sistemler kullanıyor.



R
7 yıl
Binbaşı

Merhaba, albert genau için fiyat verebilecek arkadaş var mı


Bu mesaja 1 cevap geldi.
T
7 yıl
Er

quote:

Orijinalden alıntı: raziel82

Merhaba, albert genau için fiyat verebilecek arkadaş var mı

Albert Genau'nun kendi sitesinden bayi ağını görerek, kendi ilinizde size en yakın bayi ile iletişime geçebilirsiniz. Size tavsiyem birkaç Albert Genau bayisinden fiyat almanız. Çünkü standart bir fiyat yok bayiler arasında.


Bu mesaja 1 cevap geldi.
R
7 yıl
Binbaşı

Teşekkürler. Öyle yaparım



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @trakyadekorasyon
T
7 yıl
Er

Bugün itibariyle Albert Genau İstanbul bayiliğini almış bulunuyorum. Marka ve ürünleriyle alakalı sorularınız olursa, konu başlığından yanıtlayabilirim.



S
7 yıl
Çavuş

İyi günler arkadaşlar 3,80 eninde ve 1,25 yüksekliğindeki balkonuma cam katlanabilir balkon yaptırmak istiyorum, telefonla aldığım normal Bi bayiden aldığım fiyat 1400 albert genaue 2100tl. Değer mi sizce 700tl fark vermeye?? Yardımlarınızı bekliyorum bir de aliminyum fitil mi normal fitil mi?



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
T
7 yıl
Er

Merhaba,

Cam balkon hesaplamalarında minimum yükseklik 1.50 kabul edilir. Buna göre 5.7 m2 lik bir cam balkon uygulaması yapılacak. 1400 TL aldığınız fiyat büyük ihtimal albert genau markası değildir. Albert genau'nun ekonomik serisi STATÜ TANGO/SAMBA ortalama 1500 TL tutar. Ama piyasadaki gold serilere benzer, fakat daha kalitelisidir. Çocuk emniyet kilidi, damlalıklı kasa profili, çıkış ağzı kapağı gibi özellikleri mevcut.

2100 TL aldığınız fiyat Albert Genau'nun Tiara08 serisi sanırım. Bu seri piyasadaki tek camlı katlanır cam sistemler arasında en iyisi. Teker rulmanları, aksesuarları, gizli damlalıklı kasası, çocuk emniyet kilidi gibi özellikler var. Firmanın sitesinden inceleyebilirsiniz.

Eğer ödeme gücünüz varsa markadan şaşmayın derim. Çünkü sadece markaya değil, malzeme kalitesine de para veriyorsunuz. Gidip bizzat fiyat veren kişilerin malzemelerini görün ve farka siz karar verin derim. Yoksa ben burdan ne kadar anlatsam boş :)

Hatta bütçeniz müsaitse Albert'in ısıcamlı katlanır cam serisi Tiara Twinmax'ı incelemenizi tavsiye ederim. Güzel işçilik yapılırsa bu seriden kesinlikle pişman olmazsınız.


Bu mesaja 2 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @sahinthemehmet