Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 3 misafir
3348
Cevap
536660
Tıklama
42
Öne Çıkarma
Cevap: tektaş pırlanta fırsatı , foruma özel !!! (125. sayfa)
H
7 yıl
Yarbay
Konu Sahibi

05356197730 sormak istediğiniz ne varsa sorabilirisiniz, watsapptan veya pm den :)




Bu mesajda bahsedilenler: @HeroTech
H
7 yıl
Yarbay
Konu Sahibi

yılbası surprizi :)

yılbası dolayısıyla butun taşlarda 30 dolar indirim yapıyorum :) , fiyatları mevcut hallerinden 30 dolar daha uygun fiyatlarıyla güncellenmiştir .


edit: herkese iyi yıllar mutlu seneler diliyorum :)





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hunter06 -- 28 Aralık 2016; 11:15:40 >

P
7 yıl
Binbaşı

Herkese merhabalar. Ferhat Bey ile yaklaşım bir 10 gündür iletişim halindeydik. Süreç içerisindeki destekleri sayesinde almak istediğim taşa karar verdim ve dün kargo ulaştı. Gerçekten de doğru kişiyle doğru bir alışveriş yaptığımdan emin oldum. Kararsız kalıp da harekete geçemeyen arkadaşlara kesinlikle tavsiye ediyorum.

Alışverişimiz uzun bir süre daha devam edecektir Ferhat Bey ile. Kendisine buradan da tekrar teşekkür etmek istiyorum :)



M
7 yıl
Yarbay

Dükkanınıza gelerek taşı küçük olan yüzüğü getirip üstüne para vererek daha büyük taşlı yüzük alabilir miyiz?



B
7 yıl
Yarbay

Hafta sonu söz yüzüklerimizi de Ferhat abiden aldık ilgi alakası için çok teşekkür ederim.

Saygılar




Bu mesajda bahsedilenler: @hunter06
A
7 yıl
Onbaşı

Bence yanlışsınız... Elinizdeki taşı istediğiniz kuyumcuya gösterin verecekleri değer tl veya dolar ilk aldığınız değerin altında olacaktır... Sizin dediğiniz gibi olsaydı şahsen yatırımlarımı pırlantaya yapardım... Son olarak ferhat bey kuru lehine kullanıyor ifadenize katılmıyorum çünkü geçen yıl mart nisan gibi 1700 dolara aldığım taş şuan 1600 dolar ki kur yükseldikçe kademe kademe düşürdü kendisi sayfayı sürekli takip ettiğim için biliyorum.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @leonidas26
H
7 yıl
Yarbay
Konu Sahibi

arkadaşlar bu konu bana çok soruluyor , herkese anlatıyorum ama madem buraya da nahoş bir biçimde yansıdı tekrar detaylı bir açıklama yapayım . şimdi yazacagım cümleyi dikkatle okuyun .

dunyada pırlanta fiyatları, türkiyedeki dolar fiyatları ile dogru orantılı artmıyor .

elbet pırlanta deger kazanıyor ama bu turkiyedeki dolar ve altın fiyatları ile dogru orantılı değil daha yavas . bu işin ticareti dolar ile yapılıyor evet, bizde küçük oynamalar ya müşteriye yada bize geçmesin diye dolar yazıyoruz. fakat dolarla aldım hadi dolar yukseldi aynı fiyattan kar ettim mantalitesi yanlış . dolar dunyada %1 deger kazanıyorsa turkiyede %10 kazanıyor . peki bu arada pırlanta %10 deger kazanıyor mu bu kadar hızlı ? tabiki hayır. ayrıca herhangi bir üretici dolar dusukken 5 dolara sattıgı taşi, dolar yukselince 4.5 dolara satabiliyor . misal 40 dvs2 leri 1080 dolardan sattık şimdi 40 d vs1 ler geliyor, daha iyisi 980 dolardan listeye koyacagım . bu benim elimde olan bişey değil . ben kimseye tasınızı dolar bazında iade alırım değiştiririm demiyorum diyememde türkiyede kimsede diyemez . diyen yalan söyler ve bu yalanın dumanı sizin gözünüze kadar emin olabilirsiniz .yada iadede yuksek sayan sıze verecegi tasta ustune koyar. biz bunu da yapmıyoruz tasların fiyatları kişiye olaya göre değişmiyor herkese acık net. ha bir zarar soz konusu olacaksa ki olabilir , bu bizde en minimum seviyede olur çünkü zaten uygun alıyorsunuz. pahalı yerlerden alırsanız bu zarar katlayabilir . deger artısı olunca da zaten yansıtıyoruz biz müşteri lehine . ve deger artısı yansımasıda en hızlı bizim sattıgımız rakamlarda yansımaya başlar uygun alındıgı için. pahalı alınan bir urunun deger artısı seneleri bulacaktır zaten . daha önce de yazdım konuya tekrar yazayım pırlanta yatırım aracı degildir , dunyanın en lüks tüketimidir bu bunu unutmayın. hal durum böyle arkadaşlar herkes hesabını alışverişini buna göre yapsın . belki söylediklerim sizin duymak istediğiniz seyler değil . ama ben müsteriye hos gelen seyler degilde, dogruları söylerim . dogru kulak tırmalayabilir ama can acıtmaz zor durumda bırakmaz sonuçta :)

mevcut uygulamamız da, satılan tl degerinden degişimde aynı fiyata , iade de %15 eksiğinedir, bu arada taşlar değişim ve iade de ilk önce tasın güncel degerine bakılır sonra dolar kuruna bakılır bunlar tasın sıze verilen tl karsılığı ile karsılastırılır deger artısı varsa yansıtılır .

misal, 5 tl ye sattıgım tası, satarsanız 6 tl veririm suan o degerde. dediğim müsterim çok oldu ama bu zaman istıyor beyler . durum yukarıda yazdıgım gibi.

herkese selam ve saygılarımla:)



S
7 yıl
Yüzbaşı

3.5 yıl önce aldığım yüzükle ilgili aynı pırlantanın başka yüzüğe takılmasını istemiştik ve Ferhat bey yüzük maliyetine, üstüne kar almadan değiştiririz dedi. Benden önce eşim kuyumculara sormuş. Değiştirme fikrini öğrenince ben de Ferhat beye söyledim ve eşimin aldığı fiyatın yarısı civarına fiyat verdi. Henüz yüzüğü değiştirme fırsatımız olmadı ama şahsen duyarsız esnaf kısmına katılmıyorum. Yüzük aldığımdan beri her soruma gayet ilgili cevap aldım. Yakın zamanda bir arkadaşım için yüzük alma durumu olacak ve henüz kendisinin haberi yok ama yine Ferhat beye yönlendireceğim.

Fiyatla ilgili söyledikleriniz için ise sizin aldığınız pırlantanın şu anki fiyatı nedir ya da şuan almak istediğiniz pırlantanın ilk aldığınız zamanki fiyatı nedir? bunları da karşılaştırarak söylediklerinle ilgili karar vermek lazım bence





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SB1907_23 -- 3 Şubat 2017; 11:47:49 >


Bu mesajda bahsedilenler: @hunter06 , @leonidas26
B
7 yıl
Yarbay

Geçen(3 gün önce) düğünde taktığımız seti bozduk. 14 ayardı, gramı 82 tl den zor bozdurdum. (Güncel kur 85tl idi)

Üstelik bunun üstünde nereden baksan 4gr kadar taş var, bunları düşeceğiz dedi esnafların hepsi. En son aldığım yere gittim, taşları 2gr saydı da ona sattım.

Şuan bu seti almaya kalksam gramını kaçtan tutardın dedim, 130tl dedi.

Düşün, gramını 130a alıyorsun aynı gün gel geri ver, gramı 80tl. Gramda 50tl fark var. Bu ürün tek taş değil, bildiğin altın takı seti.

Gidip kapısında bu adam böyle böyle, zamanında bana şu fiyattan sattı şimdi bu fiyattan alıyor diye yaygaramı yapayım. Mesleği bu.


Tek taşın altına göre daha çok zarar ettireceği zaten malum.

Zen in adı geçmiş. 0.40 karat gdi li taşı Ferhat Bey' den 2500-3000tl ye alıyorsun, Zende 7500 tl(Gia sertifika bile yok)

Uluslararası sertifikası ile öyle bir fiyata ürün almışsın ki dışarıdaki kuyumcuda bile satsan birkaç yüz lira zarar ile kurtulabiliyorsunuz.

Taşı alırken yapacağın zararı zaten minimize etmişsin.

Ee daha ne istiyorsunuz, bu adam taş mı yiyecek?


Bunca yıldır forumdayım almış olduğum en sıcak fırsatlı ürün.

Konuyu lütfen baltalamayın artık.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi biuu -- 5 Mayıs 2019; 21:10:25 >

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
S
7 yıl
Çavuş

merhabalar,

geçen hafta ferhat beyle bir tektaş alışverişimiz oldu.
önceden de forumda görüyordum ama ihtiyaç olmadığı için ayrıntılı değerlendirme yapmamıştım.
benim yaptığım sadece internetteki fiyatlarla ferhat beyin fiyatlarını karşılaştırmak oldu.
üstüne bir de gia nedir ne değildir diye baktım.
sonrasında zaten fazla düşünmeye gerek yok.
markaya para vermek yerine taşa para vererek alışverişi bitirdim.

ferhat beyle görüşmemiz sadece whatsapp üzerinden oldu.
kendisi gayet ilgili, olması gerektiği gibi her soruma yanıt veren bir satıcı.

kendisi beş yıldan fazladır burada. işini de şeffaflıkla devam ettiriyor.
kendisinden veya alışverişinden memnun olmayanlar olabilir ama açıkçası ben gayet memnun kaldım.
ankarada olsaydım diğer alışverişler için de en azından bir uğrardım dükkanına.

teşekkürler ferhat bey, Allah iş açıklığı versin.




Bu mesajda bahsedilenler: @hunter06
B
7 yıl
Yarbay

quote:

Orijinalden alıntı: toojohn

Ferhat beyden vakti zamaninda tektas almistim.aldigim tasi buyutup yenileme hanima supriz yapma dusuncem vardi.

Ancak son yorumlari okuyunca bu dusunceden vazgecmek durumunda kaldim.

Urunu aldigim zaman bana fis yada fatura kesilmedi nekadar odedigimi veya aldigim zamanki kur bilgilerinide hatirlamiyorum ve ilginc nokta satarken yuksek kur baz alincak bu urunu degistirmek istedigimizde dusuk dolar kuru baz alincak?

Bu uygulama firsatcilik olmus sanki...

aynı şeyi ben de yaptım. aldığınız tarihi hatırlıyor iseniz. Ferhat beyin defterinden kaydını çıkarıyor. ozaman ne odediğiniz belli. değişim için o günki fiyatı yeni fiyattan düşüyor. yine de detay için kendisi daha sağlıklı bilgi verecektir.

Saygılar



H
7 yıl
Yarbay
Konu Sahibi

quote:

Orijinalden alıntı: sky__walker


quote:

Orijinalden alıntı: hunter06

madem konuya cevap yazdınız , cevap verelim biz kimseye dolar olarak sattıgımız tası dolar olarak geri alırız taahutunu vermiyoruz ,veremeyizde zaten . daha önce yazmıştım konuya. ancak deger artısı olur ise musteri lehine duzeltme yaparız bunu söyluyoruz . bunu herkes gibi size de söyledim .

biz geri dönen taşları satmıyoruz iade ediyoruz yurtdısına , sizin 695 dolara aldıgınız tası suan 650 660 dolara satıyoruz . o yuzden benim bu tası bugunku kurdan 695 dolara geri sayma durumum yok olamaz da zaten , türk lirası olarak siz bana tl ne ödediyseniz öyle saydım . siz bir tas alıp kullanıp o kadar takıp dolar yukselince de, hadi ben bunu kar ederek geri iade edim dediğiniz zaman , böyle bir olay yok . size kendi mantıgınız da dogru gelebilir ama değil. daha önce de yazdım konuya şimdide yazıyorum, bu dunyanın en lüks tuketimidir . bir miktar zarar her zaman söz konusudur . hiç zarar etmiyeyim diyenler için söylüyorum , 22 ayar işçiliksiz bilezik alın anca onda zarar olmaz , kar olur .


edit : tekrar yazayım not olarak dursun , konunun hiç bir yerinde değişim ve iadede dolar bazında işlem yapılacagı taahutu yoktur . değişim ve iade tl bazında yapılmaktadır . işlem yapılacagı zaman olası deger artışları degerlendirilir. saygılarımla.

Sizden 4 adet yüzük satın aldım, 4. sü şu an hatta üretimde, teslimat bekliyorum.



İlk aldığım tek taş 2 yıl evveldi ve 1865 usd ödemiştim, ozaman kur 2.10 tl idi ve 3.920 tl ödemiştim. Siz şimdi iade yada değişimde %10-15 ini düşüp maks 3350 tl den yani 900 usd ye mi sayacaksınız? Taşın güncel değerini hesaba katmıyor musunuz? Mesela benim taş şu an 1500-1600 usd civarında diye görüyorum ilanlarınızdaki taşlarla kıyaslayınca..



0.50 CT F VS2 1865 usd 2156648938 idi aldığım taş.



Eğer hesabınız bu ise, bu son yaptığımız alışverişimiz tamamlandıktan sonra birdaha görüşmeyelim. Ben pırlantada kar etme amacında değilim ama usd benim kontrolümde değil. Siz benim aldığım günkü kurdan bana yeni taş vereceksiniz sorun değil ama diğer türlü elle tutulur tarafı yok bu işin.



Yada size şöyle sorayım herkesin kafasındaki soru işareti gitmesi için, benim yukarıda yazdığım taşı şu an size getirsem yada büyütmek istesem ne kadardan sayacaksınız bana yazar mısınız?

merhaba sizin tasi 3920 tl ye satmışım, ben suan kayıtlara bakmadım ama dogrudur gerekirse bakarız , özellik olarak gia dan kontrol ettim, tası tl karşılığı bozdurmaya kalkarsanız
tasınıza 4150 tl oderim. bir miktar deger artısı olmuş tabiki



H
7 yıl
Yarbay
Konu Sahibi

quote:

Orijinalden alıntı: 3yuq

Bu geri alma işinin hakkaniyete uygun tarafı da sizin dediğiniz gibi olması gerekir döviz kuruna bağlı olarak satıyorsa...

Forumda ilk mesajda da yazıyor aynı değerine geri alıyoruz diye şimdi taşın değeri satarken dolar ile ölçülüyor da alırken tl mi ölçülüyor ?

Ben de taşı büyütmeyi düşünüyordum ancak alırken fatura vermediniz taşın dolar değerini hatırlamıyorum 650$ üzerindeydi 2,90 civarından almıştım bu taşı yükseltmek istediğimde 1850 lira mı sayacaksınız eğer böyle sayacaksanız bir müşterinizi daha kaybettiniz ki size en az 5 kişi yollamışımdır yoksa 650$ üzerinden mi hesaplanacak ?

döviz yazmamızın nedeni küçük dalgalanmalar bize veya müsteriye zarar olarak yazmasın diye dolar yazdık , ama geri dönüşte elbette dolar kuru ile bakıyoruz fakat pırlanta fiyatlarının da ne alemde oldugu türkiyedeki dolar kurundan daha önce oncelik tasıyor . tum taşların kayıtları ödenen paralar ödenirken dolar kuru kaç hepsi kayıtlı sertifikayı kaybetmeyin yeterli.



H
7 yıl
Yarbay
Konu Sahibi

quote:

Orijinalden alıntı: toojohn

Ferhat beyden vakti zamaninda tektas almistim.aldigim tasi buyutup yenileme hanima supriz yapma dusuncem vardi.

Ancak son yorumlari okuyunca bu dusunceden vazgecmek durumunda kaldim.

Urunu aldigim zaman bana fis yada fatura kesilmedi nekadar odedigimi veya aldigim zamanki kur bilgilerinide hatirlamiyorum ve ilginc nokta satarken yuksek kur baz alincak bu urunu degistirmek istedigimizde dusuk dolar kuru baz alincak?

Bu uygulama firsatcilik olmus sanki...

siz bana bilgileri atın kayıttan bakalım neymiş ne değilmiş döerim size


Bu mesaja 1 cevap geldi.
R
7 yıl
Teğmen

Geçen sene 0.40 E VS2 1011 USD dolara aldığım taş bu sene ilk sayfadaki yeni fiyat listesine bakınca aynı özellikteki taş 850 dolara satılıyor.Doların yükselmesi tl olarak fiyatları pek etkilemiyor.Neden acaba.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 2 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @hunter06
A
7 yıl
Yarbay

quote:

Orijinalden alıntı: ramses-59

Geçen sene 0.40 E VS2 1011 USD dolara aldığım taş bu sene ilk sayfadaki yeni fiyat listesine bakınca aynı özellikteki taş 850 dolara satılıyor.Doların yükselmesi tl olarak fiyatları pek etkilemiyor.Neden acaba.

Hocam dolar diger dunya paralara gore degerlenince emtialar (altin elmas komur petrol vb) duser. Dolar deger kaybedince de tersi olur.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

T
7 yıl
Teğmen

Pm gonderildi.

1152769120



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @hunter06
B
7 yıl
Yüzbaşı

Gia Sertifikalı
0.35 Karat
D renginde
VS1 Berraklığında
3x Excellent kesimli

Tek taş yüzük için Ferhan Bey'e 805$ ( 2980TL) havale geçtim. Umarım memnun kalacağım bir alışveriş olur.

Konuyu uzun zamandır takip ediyordum. Kısmet bugüneymiş:) Hayırlı işler dilerim...


Bu mesaja 1 cevap geldi.
H
7 yıl
Yarbay
Konu Sahibi

quote:

Orijinalden alıntı: ramses-59

Geçen sene 0.40 E VS2 1011 USD dolara aldığım taş bu sene ilk sayfadaki yeni fiyat listesine bakınca aynı özellikteki taş 850 dolara satılıyor.Doların yükselmesi tl olarak fiyatları pek etkilemiyor.Neden acaba.

ali222 nickli arkadaş, gerekli cevabı vermiş :)


pm ler yanıtlanmıstır





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hunter06 -- 13 Şubat 2017; 11:47:59 >

H
7 yıl
Yarbay

quote:

Orijinalden alıntı: Bimba

Gia Sertifikalı
0.35 Karat
D renginde
VS1 Berraklığında
3x Excellent kesimli

Tek taş yüzük için Ferhan Bey'e 805$ ( 2980TL) havale geçtim. Umarım memnun kalacağım bir alışveriş olur.

Konuyu uzun zamandır takip ediyordum. Kısmet bugüneymiş:) Hayırlı işler dilerim...

Öncelikle hayırlı olsun. güzel seçim. 0,40 karatını 8-10 binden veriyorlar mağazalarda. indirimli 5,7bin e buldum diye sevinmiştim. Ferhat Beyin konusunu görünce şok tabi.


Hayırlı olsun güzel tercih. d taş kendini bariz ayırıyor diğerlerinkinden. kullanıcı ifadesi bu şekilde :)

şimdi bende bir beştaş siparişi geçtim ferhat beyden. yarına elimde olursa on numara alışveriş olmuş olacak

Edit: kuyumcu değilim taştan da anlamam. aldım hediye ettim biraz piyasa gördüm. Lütfen özel mesaj ile bana değil konu sahibine sorun soruşturun





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HeroTech -- 12 Mayıs 2017; 18:21:16 >
Bu mesaja 1 cevap geldi.