Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 2 misafir
33910
Cevap
1070223
Tıklama
5
Öne Çıkarma
Cevap: ★★★GOOGLE NEXUS 4 KULLANICILAR KULUBU (İLK SAYFAYI OKU-SOR)★★★ (1681. sayfa)
T
9 yıl
Er

Yok kullanmadım. Şimdi en son 4 SAT aldım hellspawn ile. Governoru conservative yaptım ayrıca -75 undervolt yaparak kullandım. DU da hiç oyun falan oynadınız mı hocam?

https://drive.google.com/folderview?id=0B8l58dLhc_GtNTFWSlMtQ2VWV3M

Bu da son pil grafiği



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

M
9 yıl
Yarbay

Oyun az oynandi. Undervolt olaylarindan da anlamiyorum pek girmek de istemiyorum acikcasi brick ihtimali varmis (her ne kadar duzeltiliyor da olsa ugrasmak istemem her seferinde).
Artik bi karar verecegim ama bakalim ne yukleyecegim



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

G
9 yıl
Yüzbaşı

Hocam ya sizin sensörler bozuk yada telefonda bi sıkıntı var, hiçbir telefon o kadar ısınmaz, ısınamaz. Telefona su teması falan olduysa bazen kısa devre yapıyor böyle ısı sorunları olabiliyor hocam, bir baktırın telefona. Hatta haberleri var telefona su temasından sonra telefon eriyor ısıdan. Hocam normalde tam yükte bu kadar ısı olmaz. Benim tabletime neler yaptım tam güç çalıştırdım max 45-46 gördüm hocam, daha hiçbir telefondada bu kadar ısı görmedim :D ( bir tek m4 aqua ve gm4g'nin baya ısındığını görmüştüm el yakacak kadar )

Hocam hep oluyorsa bu telefona baktırın elinizde kalır patlar bile



< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @Kirk Lee
K
9 yıl
Yüzbaşı

Sensörler sağlam, telefonu elime aldığımda anormal sıcaklığı hissettiğim için AIDA'yı açtım. Su teması yok ama güncelleme anında şarjdaydı. Güncelleme esnasında Şarj + deşarj + Snapdragon S4 Pro birleşti mi bu sonuç ortaya çıkıyor.

Zamanında Pentium 4 ve AMD K7 işlemcilerle yükte 90'ın altını göremiyorduk, ki telefonda soğutucu yok. Ondan bu sıcaklıklara çıkması kesinlikle imkansız değil.

Az ısınan işlemcili cihaz almak önemli. Snapdragon 810 ve ortak mimarilerinden uzak durmak lazım. Ondan dolayı bir sonraki telefonum muhtemelen snapdragon 820 olacak




Bu mesajda bahsedilenler: @Mertxray
M
9 yıl
Yarbay

Güncelleme esnasında ve şarjdayken bu değerler çok çok normal. Normal kullanımda goremezsiniz zaten o değerleri. Snapdragon s4 pro genel olarak yogun kullanimda isinan bir islemci zaten buna kimsenin bir sey dedigi yok ama boyle bilincsizce ss atıp milletin gozunu korkutmayin. Zaten uzun sure kullanilmis cihaz, zaman gectikce parcalarin omru dusuyor ve ilk gunkune nazaran daha cok isiniyor.

Masaustu islemcilerle karsilastirip bunda sogutucu bile yok kismina ise sadece gulup geciyorum zaten.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

G
9 yıl
Yüzbaşı

Hocam herşeyi anlarım, ama pentium ısınıyor, buda ısınsın gibi bir yaklaşım çok saçma. Bende sizi bilgisayardan anlayan biri sanıp ss'inizi ciddiye almıştım

Hocam benim gördüğüm en yüksek değerler anakart 55 derece işlemci 43-44 batarya 45. 60 hatta 60 üstü de gördüm, ama bu ısıları görürken ağır yükte bıraktım cihazları ( hani baya ağır ). Ve angelo hocam normal kullanımda ısı durumunu atar mısınız merak ettim. Yani bir oyun oynayın 5 dakika sonra cpu-z vb bir programdan ss alın :) Böyle durumdayken elimdeki tablet 36-37 derece işlemci, 40-41 anakart, 34 civarı batarya ısısı alıyor.

Eğer cihazın işlemci ısısı 5 dk oyun sonrası 40C'yi geçiyorsa almam, lakin 40'ı geçmemişse üstüne atlarım bu telefonun. Ayrıca Kirk hocanın tutumunda bir yanlışlık daha var ; 810 5 dk oyun sonrası 45 derece oluyor ( bknz. youtube ) 810 zaten çok sorunlu bir işlemci, underclock yapmadan ısı sorunun atlatılamıyor, sırf bu yüzden üreticiler ısı borusu kullandı telefonlarda.



< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @Kirk Lee , @Mr. Angelo
K
9 yıl
Yüzbaşı

@mr. angelo
Asıl bu ss.'i atmamak bilinçsizce olurdu. SS'i, telefonu almayı düşünenler, bu saatten sonra kalkıp da Nexus 4'e para yatırmayı sorgulasın diye gönderdim. İnternet tarayıcıda bir kaç sekme açınca bile 40 dereceyi gören bir telefon bu. Alan olursa fazla kullanamadan elinde kalma olasılığı yüksek. Telefonu 3,5yıldır kullanan biri olarak ben de kendimi buna hazırladım.

P4 örneğini ise masaüstünü mobil ile karşılaştırmanız için değil, işlemci mimarilerinin, üretim teknolojilerinin değişmesine rağmen tarihin tekerrür ettiğini vurgulamak içi yazdım.
Zamanında fiyat performans için aldığımız işlemciler soğutucuları yenilememize rağmen bir sonraki nesillerin karşısında alev topu gibi çalışıyordu. Fiyat performans odaklı (biraz da yazılımsal avantaj için) aldığım Nexus 4'te yeni nesiller karşısında alev topu gibi çalışıyor. Benim için teknoloji tarihi tekerrür etmiş oldu yani. Tabi siz yine gülüp geçebilirsiniz gülmek güzeldir

@Mertxray
Bilgisayardan naçizane bilgilerim dahilinde kendime yetecek kadar anlarım, bu konuda kendimi bir bilirkişi olarak görmüyorum.
Bir kaç satır daha yazayım ısının ölçü birimi Joule veya Kaloridir. Sıcaklık ölçü birimlerinden birkaçı ise Celsius (C), Fahrenheit (F), Kelvin (K)'dir.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kirk Lee -- 21 Haziran 2016; 22:16:35 >


Bu mesajda bahsedilenler: @Mr. Angelo , @Mertxray
D
9 yıl
Er

Nexus 4 tamamen ölmüş durumda piyasada telefonun şarjı bitince acilmamalari android başlatılıyor diyip iki saat açılmaması çok ısınması şarj azalinca hattın gitmesi yeterince sinir etti satmaya karar verdim telefonu 30 tane telefoncuya gittim neredeyse hiçbiri almıyor alan 3 yer var onlarda nakit para vermiyor sadece takas alıyorlar telefonu ve 100 tl yerine sayıyorlar temiz telefonu bu telefondan nasıl kurtulacağımı artık bilemiyorum



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
J
9 yıl
Yüzbaşı

selam herkese, benim başıma ilginç bi olay geldi 2 hafta önce. bi sabah kalktım telefonun alt kısmına doğru 1 cm kalınlığında yatay şekilde dokunmatik ekran bozulmuş. hiç bi şekilde işlemiyor o kısımda, diğer kısımlar normal. birkaç defa baştan başlattım ama düzelmedi, artık ekran bakmaya başlayacaktım ki netten bi araştırayım dedim. bi kişi farklı marka telefonunda aynı sorun olmuş, format atınca düzelmiş. yazılımsal olduğunu hiç düşünmemiştim ama son çare olarak stock rom dan purenexus rom a geçiş yaptım ve enteresan şekilde ekran düzeldi. 1 hafta kadar sorunsuz kullandım fakat problem yine tekrarladı 2 gün önce. sizin başınıza böyle bi şey geldi mi? veya fikriniz nedir ne yapmalıyım?


Bu mesaja 1 cevap geldi.
G
9 yıl
Yüzbaşı

Hocam sizin telefon göçmüş, pil 70 tl saysalar zaten telefonu 200'e alıyorlar normalde bide format aticaklar onada 40-50 tl diyor adam senin telefonda takasa düşmüş oluyor. Eğer mantıklı takassa verin hocam ama 100 tlye ne verirler pek bilmiyorum

Bende adamla anlastim telefonu bayramdan sonraya aliyorum, parayi denklestiremedim sadece. Birde powerbanki fulledim, telefon cebimde oldugunda powerbank de yanımda olucak

Bıktım artık tek çekirdek kaplumbağa tipodan, acilen yeni telefona geçmeliyim



< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @DALTONBEY
G
9 yıl
Yüzbaşı

Hocam ekran değişimi gerekiyor sahibindende aynı sizin gibi olan bir telefon var 200 tl bırakıyor adam ama ekran alt taraf hissetmiyormuş, ekran değişimi gerekiyormuş.



< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
B
9 yıl
Yüzbaşı

arkadaşlar open gappsten indirme yaparken neyi seçiçez mini indirdim full indirdim error verdi telefonda kuramadım daha onceden boyle bi sorun yaşamamıştım yardımcı olurmusunuz


Bu mesaja 2 cevap geldi.
S
9 yıl
Yarbay

Dün ilk defa dirty unicorns rom kurdum şimdi kernel kurayım diyorum. Kernel'i twrp'den yüklemeden önce wipe gerekiyor mu, yoksa direkt telefona atıp oradan yüklüyor muyuz?





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SS10 -- 2 Temmuz 2016; 1:13:35 >

A
9 yıl
Yarbay

Android surumunu yanlis seciyor olabilirsiniz.Recoveryde verilen hata mesaji nedir?



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @bermuda_18
A
9 yıl
Yarbay

Kerneli kurup wipe cache,dalvik cache yapin yeterli.Belgeleriniz silinmez.


Bu mesaja 1 cevap geldi.
S
9 yıl
Yarbay

quote:

Orijinalden alıntı: ardaalisahin

Kerneli kurup wipe cache,dalvik cache yapin yeterli.Belgeleriniz silinmez.

Tamamdır teşekkürler. Peki D.U. romun yanına bataryaya yardımcı olacak bir kernel tavsiyeniz var mı?


Bu mesaja 1 cevap geldi.
A
9 yıl
Yarbay

Hocam en son paranoid rom kurup kernel atmadan kullaniyordum,sarj suresi iyiydi.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @SS10
K
9 yıl
Binbaşı

Marketten handy soft keys programini indir. Ben de 1-2 aydir o sekilde kullaniyirum ama zaman gectikce alttannyukari dogru hisstemeyen kisim artiyor.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @johnsin
J
9 yıl
Yüzbaşı

Sanal tuşlarda sıkıntı yok biraz daha yukarısı problem. Artık orjinal ekran bakıyorum ama bulması zor hep çakma var, eski bir telden çıkma da olur aslında... Siz orjinal bulabildiniz mi?



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @kaju waffle
K
9 yıl
Binbaşı

Ben bu sekilde kullaniyom. Lg oled tvden hediye lg g4 aldim tv arizali cikti yenisi geldkten sonra 1 hafta kullancam tvyi sorun olmazsa g4 u kullanmaya basliycam yoksa ikisi de iade.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @johnsin