Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
33
Cevap
29928
Tıklama
0
Öne Çıkarma
Cevap: Kargo Şirketinin Kargoyu Geç Teslim Etmesi (2. sayfa)
D
6 yıl
Onbaşı
Konu Sahibi

Biraz geç oldu kusura bakmayın lütfen, yargılama devam ediyor. BAM, maddi tazminata ilişkin yeterli inceleme yapılmadığından kararı bozdu. En azından bilirkişi incelemesi yapılarak, taşıyıcının kusurunun bulunup bulunmadığının araştırılması gerektiğini, bunun sonucuna göre kusuru yoksa sorumluluğunun taşıma ücretinin 3 katıyla sınırlı olacağını, kusur ya da ihmal varsa esasa ilişkin bilirkişi incelemesi yapılarak maddi tazminata karar verilmesi gerektiğine karar verdi. Bir nevi eksik inceleme sebebiyle usülden bozmuş oldu. Dosya hala yerel mahkemede. bu süreçte Adanada konuyla ilgili bilirkişi bulunmadığından Ankaraya gönderildi Ankarada da bilirkişi listelerindeki değişiklik sebebiyle iade geldi, şimdi de İstanbulda dosya. Sonraki duruşma tarihimiz 10 temmuz 2018 gelişmeleri paylaşıyor olacağım





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi davulunsesi -- 7 Nisan 2018; 15:38:52 >

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @sertosman , @UncleGrndpa
D
5 yıl
Onbaşı
Konu Sahibi

Bilirkişi raporu aleyhimize geldi, itirazlarımızı sunduk, dosyanın yeniden bilirkişiye tevdiini talep ettik. Süreç hakim değişikliği gibi sebeplerle uzadıkça uzuyor. Gelişmeleri aktarmaya devam edeceğim.



< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >

M
5 yıl
Yüzbaşı

Merhaba @davulunsesi, davanın başlangıcından yaklaşık 1.5 sene geçmiş olmasına rağmen buraya gelip güncellemeleri paylaştığınız için çok teşekkür ederiz.

Umarım dava lehinize sonuçlanır.


Bu mesaja 2 cevap geldi.
D
5 yıl
Onbaşı
Konu Sahibi

İyi dilekleriniz için teşekkür ediyorm.



< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @mrmussy
D
5 yıl
Onbaşı
Konu Sahibi

Elinde 2014 2015 2016 tarihlerinde düzenlenmiş Aras Kargo fatura örneği olan var mıdır acaba?



< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >

K
5 yıl
Yüzbaşı

Merhaba, size özel mesaj yoluyla cevap veremiyorum. Telefon numarası onayıyla ilgili bir sorun var, sorun çözülür çözülmez dönüş yapacağım.




Bu mesajda bahsedilenler: @mrmussy
D
5 yıl
Onbaşı
Konu Sahibi

Merhabalar. Davamız "biraz da istinaf uğraşsın" gerekçesiyle reddedildi. Bir de üzerine vekalet ücreti ödedik. Yeniden istinaf edeceğiz. Gelişmeleri aktarmaya devam edeceğim.



N
4 yıl
Er

Merhaba, davanızla ilgili son durum nedir acaba? Dosya istinaf aşamasında bilirkişiliğe gitti mi?


Bu mesaja 1 cevap geldi.
D
4 yıl
Onbaşı
Konu Sahibi

Dosya henüz istinafta incelemeye alınmadı maalesef.



< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @nalancansin
N
4 yıl
Er

Hızlı cevabınız için çok teşekkür ederim benim de aynı problemim var, akademik kadro ilanı için Isparta'da bir üniversiteye başvuruda bulunmuştum, ön değerlendirmeye son başvuru tarihi geçtiği için alınamadım. PTT gönderimi 11 günde teslim etti.Acaba bu yüzden dava açsam mı diye düşünüyorum, ilk mahkemede rapor aleyhinize geldi demişsiniz, biraz araştırma yaptım PTT gönderi ücretinin 3 katı tutarı gibi bir tazminat ödermiş diyor, ama geç teslimatta sorumluluğu nasıl incelendi sizin dosyanızda?



A
4 yıl
Yarbay

Sonuç nedir?



D
3 yıl
Onbaşı
Konu Sahibi

Gelişmeleri aktarıyorum...

İstinaf incelemesi neticesinde haklı bulundum fakat;

Kargo ücretinin üç katı kadar yani 42 TL maddi tazminat

10.000,00-TL de manevi tazminata hükmedildi.

Maddi ve manevi tazminatın reddedilen kısmı yönünden karşı vekalet ücretleri, bunların icra vekalet ücretleri, o dönemki avukatımla yapmış olduğum sözleşmesel vekalet ücreti, yargılama giderleri ve sair giderler sebebiyle eksi bakiye ile karara çıkmış oldu dosya...

Bu kararı temyiz ettim ve dosya şu anda Yargıtay'da...

Yeni gelişmeleri aynı başlıktan aktarmaya devam edeceğim.


Bu mesaja 1 cevap geldi.
İ
2 yıl
Çavuş

Merhaba, birkaç yıldır davayı takip ediyordum ancak son mesajınızı yeni gördüm. Yargıtay ve/veya dava ile ilgili bir gelişme var mı hocam?




Bu mesajda bahsedilenler: @davulunsesi
D
8 ay
Onbaşı
Konu Sahibi

Merhabalar... Verilmiş olan karar Yargıtay'dan geçerek kesinleşti. 8 yıl sonra hak yerini buldu diyeceğim ama takdir edilen tazminat mevcut enflasyon göz önünde bulundurulduğunda şaka gibi gerçekten.. Hasılı kelam; konuya Orhan Gazi'nin oğluna vasiyeti olan sözlerle son noktayı koyuyorum.. "Adaletin en kötüsü geç tecelli edenidir. Sonunda hüküm isabetli olsa da, geciken adalet zulümdür."



DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.