Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
6
Cevap
3805
Tıklama
0
Öne Çıkarma
Hava akışmetre (Maf sensörü) Sorunu
Y
8 yıl
Teğmen
Konu Sahibi

Aracımda tanımlanamayan bir sorun mevcut. Araç dur-kalk trafikte biraz seyahat edince ESP ışığını yakıp rolanti oynamaya başlıyor ve devir düşüp stop ediyor.

Aracın ESP beyni arızalı olduğu söylendi, değiştirdim, düzelmedi. En son bilgisayara bağlandığında motor momenti ile ilgili bir hata verdi. Ustanın yorumu yakıt-hava karışımı sebebi ile hata verdiği şeklinde...

Bir arkadaşımızın tavsiyesi ile Hava Akışmetrenin kablosunu söküp öyle çalıştırdığımda aracımın daha önce dur-kalk trafikte verdiği hatayı verdi. ESP ışığı yandı ve rölanti saçmalamaya başladı.

Bu durumda acaba Hava akışmetreyi devredışı bıraktığımda aynı hatayı aldığıma göre, hava akışmetre seyahat halinde sorun yaşattığı zaman mı o hatayı veriyordur ?

Hava akışmetreyi temizleyici sprey ile temizlemeyi düşünüyorum. Önerisi olan var mı ?



A
8 yıl
Yüzbaşı

Rölanti dalgalanmasının ateşlemeyle ilgili bi sorun olduğunu düşünüyorum aracınızda bu sırada titreme oluyo mu

Malf sensöründe sorun olsa araçta gaz yememe geç devirlenme siyah duman atma v.b şeyler olur diye düşünüyorum. Zira babamın aracında öyle olmuştu.
Ustalar tanıdık değilse çok güvenmeyin genelde çözüm odaklı değil yolma odaklı çalışırlar ( Namuslu esnaflardan af diliyorum )





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Albert-Einstein -- 22 Mart 2016; 16:38:46 >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
Y
8 yıl
Teğmen
Konu Sahibi

Ustaların herbirinin ayrı yorumu işi iyice içinden çıkılmaz hale getirdi. Ben de kendim araştırmaya başladım. Dün akşam aracımı Ankara' da özel bir servise bıraktım. İşinin ehli olarak lanse edilen bir ustayla görüştüm. Aynı araca kendisi de uzun süre binmiş. Yani aracı çok iyi tanıyor. Yaptığı test ve bilgisayar sonucunda hararet müşürünün arızalı olduğu kanısına vardı. Bunun devir dalgalanması ve yakıt-gaz karışımını etkileyeceği sonucuna vardı. Araç şu an orda, bakalım ne olacak sonuç.



F
7 yıl
Onbaşı

Konu biraz geçmiş ama merak ettim sonra ne oldu



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Y
7 yıl
Teğmen
Konu Sahibi

Merhaba;

Aracımdaki bu sorun düzeldi. Daha önceki görüştüğüm tüm ustalara bastıra bastıra Hava Akış metre ile alakalı olabileceğine söylememe rağmen, onunla alakalı olmadığını söylemişlerdi. Birçok parçayı değiştirdikten sonra en son hava akış metre kaldı. ONu değiştirince düzeldi.

Tüm bu tecrübelerin sonucu olarak Ankara' da Audi için tek adrese çıktım. MASS Audi... Aracımın bir sorunu için birkaç defa ve haftayı geçen sürelerde İvedik Oto Sanayide Motorcu, Elektrikçi ve Elektronikçide kaldı. Sorunu çözemedikleri için cevabı aracın Contası yanık deyip çıktılar. Aracı Mass Audi' ye götürdüm. 2 saat sonra arayıp aracınız hazır dediler. Bu saatten sonra Mass harici bir yere gitmem.



A
4 yıl
Er

Benim 2004 passatta benzer problemler oldu. Hararet mişürünü değiştirdik olmadı. Beyni bilgisayara bağlattık temiz çıktı. En sonunda sorun HAVA DEBİMETRESİNDE çıktı.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi adnany64 -- 10 Temmuz 2020; 21:59:7 >

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

M
3 yıl
Binbaşı

selamlar 1.4 tdci euro 4 motor 2008 model fiesta akışmetre değiştirince hafif siyah duman atmaya başladı ustam uzun süredir. dizel yakıt katkısı eklediğim halde gitmedi var mıdır bi öneriniz



DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.