Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
9
Cevap
14086
Tıklama
1
Öne Çıkarma
Çatı yalıtım ve bor püskürtme
C
8 yıl
Teğmen
Konu Sahibi

merhaba

evin çatısını ısı yalıtımı için bor püskürtmeliyi dusunuyorum.5cm olandan
kanserojen midir? kaliteli bir urunmudur? yaptıran var mı? terleme yapar mı?
camyününe gore avantajı nedir? dezavantajı nedir?


tşk



U
7 yıl
Er

iyi düşünmüşsünüz hocam, kanserojen etkisi ksinlikle yoktur normal ısı yalıtımı ürünlerine göre çok çok iyidir.

zaten bu dediğin ürünü çoğunkla otellerde, anaokullarında, fabrikalarda güvenle kullanılıyor araştırabilirsin.



K
7 yıl
Er

Poliüretan köpük yaptırın bence tavsiyem çünkü

Sprey poliüretan köpük ısı izolasyonu konusunda son teknolojik üründür. Sprey olarak sıcak püskürtme olarak atılan izolasyon saniyeler içerisinde donması ve hızlı şişmesi sayesinde hemen ısı izolasyon görevi görür. Poliüretan köpük ters tavanların arasındaki boşlukları doldurmak için en etkili izolasyondur. Poliüretan köpük özellikle temellerde hem ısı izolasyonu görerek bodrum katlarındaki rutubet ve küflenmeyi önler hemde temel su izolasyonlarının temel kapatmalardaki taş ve toprakların zararlarından su izolasyonunu koruma görevi görmektedir. Sprey poliüretan köpük ile kalıp hatalarını düzeltebilirsiniz. Sprey olarak uygulandığı için kalıp beton hatalarını kapatarak dümdüz bir zemin elde etmenizi sağlar.

Poliüretan köpük yeni gelişen bir ısı izolasyon ürünüdür. 40 sene önce dünya ülkeleri tarafından kullanılmaya başlanmıştır. Ülkemizde yaygınlaşması 2001 yılları arasındadır. Poliüretan köpük ülkemizde eskiden bilinmiyordu fakat artık çoğu kişi tarafından bilinmekte ve uygulanmakta. Poliüretan köpük eski ısı izolasyon sistemleri olan taş yünü ve strafor gibi artık geride kalmış ısı izolasyon ürünlerini geride bırakmaktadır.

Sprey poliüretan köpük ısı izolasyonu sağladığı % 100 lük ısı izolasyonu sayesinde ısı sorunlarınıza çare olan ve dünyada başka % 100 ısı izolasyonu sağlayan başka bir ürün bulunmayan tek ısı izolasyon ürünüdür. İçeriğinde bulunan b2 alev yürütmeyen özelliği sayesinde yangın esnasında diğer ısı izolasyon ürünleri gibi alevi yürüterek yangını daha çok büyütecek hale getirmez. Sprey poliüretan köpük istanbul ilimizde en çok ilgi gören üründür. İstanbul sprey poliüretan köpük fiyatları değişmektedir. Ürünlerin kalitesine bağlı olarak fiyat farkı vardır. Kalite , kalite köpük vardır.

Sprey poliüretan köpük ısı yalıtımı buz dolaplarında bile kullanılmaktadır. Buz dolaplarının sac aralarında bulunan poliüretan köpük buz dolabının soğuğu içeride barındırmasını sağlamaktadır. Buz dolabında bile % 100 çözüm sağlayan poliüretan köpük ters tavanlarda sıcağın en yoğun olduğu alanlarda bile sıcağı hissedilir derecede keser. Tuzla poliüretan köpük bu ilçemizde en çok uygulama yaptığımız ilçelerimiz arasındadır.

NEDEN SPREY POLİÜRETAN KÖPÜK ?

Günümüzde teknolojinin ilerlemesi ile birlikte ısı yalıtım ve su yalıtım ürünlerinde epey bir gelişmeler olmuştur. Gelişen ısı yalıtım ürünü olan sprey poliüretan köpük , eskiden kullanılan strafor ve taş yünü gibi ısı izolasyonlarının yerine tavsiye edilen ve insanlar tarafından çok ilgi gören üründür. Strafor ve taş yünü gibi ısı yalıtım ürünleri % 50 – %45 gibi düşük ısı yalıtımı sağlarken , sprey poliüretan köpük % 100 ısı yalıtımı sağlar. Sprey poliüretan köpük uygulaması oldukça kolaydır ve saniyeler içinde kuruması sayesinde , uygulama bittiği anda hissedilir derecede ısı yalıtımı sağladığını göreceksiniz. Isı yalıtım konusunda en gelişmiş ürün sprey poliüretan köpüktür.

[link=ALINTIDIRwww.terasizolasyon.org][/link]



Y
4 yıl
Er

Merhaba,benim de çatımda camyünü vardı,ama pek memnun kalmadık zamanla özelliğini yitirdi,böcek,rutubet,toz mahvetti bizi.geçen sene söküp attılar,yerine makine ile uygulanan çatıbor malzemesini yaptırdım.çok memnunum malzeme içindeki bor dan dolayı yanmıyor böcek de yapmıyor,ne rutubet ne toz var. tamamen doğal petrol türevi olmadığı için de zamanla bozulma riski yok. çok memnun kaldım tavsiye ederim.
https://www.catibor.com/

< Resime gitmek için tıklayın >



< Resime gitmek için tıklayın >< Resime gitmek için tıklayın >< Resime gitmek için tıklayın >





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Yusuf Öz -- 5 Aralık 2019; 10:24:59 >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
D
4 yıl
Onbaşı

quote:

Orijinalden alıntı: Yusuf Öz

Merhaba,benim de çatımda camyünü vardı,ama pek memnun kalmadık zamanla özelliğini yitirdi,böcek,rutubet,toz mahvetti bizi.geçen sene söküp attılar,yerine makine ile uygulanan çatıbor malzemesini yaptırdım.çok memnunum malzeme içindeki bor dan dolayı yanmıyor böcek de yapmıyor,ne rutubet ne toz var. tamamen doğal petrol türevi olmadığı için de zamanla bozulma riski yok. çok memnun kaldım tavsiye ederim.
https://www.catibor.com/

< Resime gitmek için tıklayın >



< Resime gitmek için tıklayın >< Resime gitmek için tıklayın >< Resime gitmek için tıklayın >
Hocam merhaba. Bir iki yerde aynı bu yorumunu görüyorum. Siz yaptırdınızmı yoksa reklam içinmi yazdınız? Yaptırdıysanız çatıbor için metrekare fiyatı ne kadar mesela?



S
4 yıl
Er

Merhaba Üstadım. Bende yeni araştırmaya başladım. Çatı katına en son hangi malzemeye karar verdin. Teşekkürler



G
4 yıl
Er

Çatı Yalıtım Malzemeleri – Sprey Poliüretan Köpük Çatı Yalıtımı
0,020-0,040 aralığındaki ısı iletkenlik grubunda bir malzemedir.

110 derecelik en yüksek kullanım sıcaklığı sınırında bir materyaldir.

Yanıcılık sınıfı olarak B1 ve B2 sınıflarında olan bu malzeme de zor alevlenici ve normal alevlenici gruplarındadır.

Püskürtme poliüretan sprey köpük uygulamasında ek yerinin olmaması, yüksek yoğunlukta ve sprey olarak tatbik edilmesi, tüm boşlukları doldurarak ısı köprüsü oluşmasını önlemesi açısından avantajlı bir malzemedir.

Kaynak





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gyurtalan -- 3 Haziran 2020; 11:2:36 >

M
4 yıl
Er

cellu bor izalasyonunu yaptırdım başta kararsızdım çok memnun kaldım Gayet görülebilir değişimi var.Allah razı olsun



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Z
2 yıl
Teğmen

Ben de antalyadaki yazlığımın inşaatında yalıtım için https://starborantalya.com/ firmasından hizmet aldım bor yalıtımı çok tavsiye ettiler inşaat bitince görücez :)



A
2 yıl
Er

bor ile çatı kaplatanlarda son durum nedir?



DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.