Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
0
Cevap
328
Tıklama
0
Öne Çıkarma
Yıldızlar Gibi
M
8 yıl
Yüzbaşı
Konu Sahibi

Yıldızlar Gibi
Yıldızlar. Bir insanın görüş açısını aşan bir uzaklıktalar. Ancak o kadar parlaklar ki gece olunca çılgın ışıkları göz kırpıyor bize. Yağmurdan sonra ki dakikalarda açılan gökyüzünün altında evlerin çatılarına çıkıp onları izleyen insan toplulukları vardı bir zamanlar. Enfes bir lezzetti yıldızların seyri. Şairin dediği gibi “oturup yıldızlardan, bakalım dünyadaki resmimize”. Keşke oturup bakabilseydik resmimize. Sonra o resimdeki hataları bulup ayıklayabilseydik. Sonra tekrardan dünyaya dönüp o hatasız yaşamımıza devam edebilseydik. Hep –seydikte –seydik. Başka bir şey söyleyemiyor insan. Her hayalimizin başına bir keşke koyuyoruz. Sonra o keşkeler birer seydikle taçlanıyor. En sonunda çorak zihnimizdeki bir araziye gömüyoruz. Üzerine de bir mezar taşı;
“Benim hayalim”
Keşke biri gelse de o mezarlardaki ölüleri uyandırsa diye yıllarca umut ediyoruz. Kıyısız denizlerde yüzme isteği geliyor içimizden sonra ki gün. Bir adım atmaya çalıştıkça bataklığa batar gibi batıyoruz. Aldığımız nefesler boğazımızda bir kabarcık olup takılıyor. Sonra resmimize bakıp “sonra” diyoruz. “Sonra. Çünkü sıcak bir yuva, dengesiz hayallerden daha önemli”



DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.