Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
1
Cevap
298
Tıklama
0
Öne Çıkarma
Kredi Kefilliği (Emekli)
T
8 yıl
Onbaşı
Konu Sahibi

Merhabalar herkese öncelikle.

Benim soracağım soru babam ile ilgili. Kendisi emekli ve başka bir emekli arkadaşı için kefil olmuş yaklaşık 55.000 tllik krediye. Kefil oldugu kişi adresini değiştirmiş ve kredi devlet bankasından çekilmiş. Adam da maaşını farklı bi devlet kurumuna aktarmış oradan çekiyor. Benim sorum bu işten nasıl kurtuluruz?
Karşı tarafın maaşı var gazi maaşı var aynı zamanda parayı o çekmiş babam tek kurusuna dokunmamış.Adamın maaş imkanları varken şimdi ihtarname bize geliyor. Ödemek zorundamıyız bunu? Yoksa bi kurtuluşu varmıdır hukukta dava vs.. Teşekkür ederim şimdiden cevap veren tüm herkese



B
8 yıl
Binbaşı

TBK'ya göre iki tür kefalet vardır. Birincisi adi kefalet. İkincisi müteselsif kefalet. İkisi arasında ki fark ise adi kefalette alacaklı önce asıl borçluya gitmek ve ona icra takibi yaptırmak zorundadır. Müteselsil kefalette ise bu şart bulunmamaktadır.

Babanızın kefalet sözleşmesinde hangi sıfatla kefil olduğunu bilmemiz gerekiyor. Sözleşmede müteselsilen kefil olacağına dair bir hüküm var mı? Eğer yoksa babanızın kefil olduğu kişi yani asıl borçluya icra takibi yapılmadan size başvurulamaz.



DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.