Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
5
Cevap
2781
Tıklama
0
Öne Çıkarma
MAAŞ HESABINA KONULAN BLOKE ( BEYLER COK ZOR DURUMDAYIM GERÇEKTEN )
E
8 yıl
Onbaşı
Konu Sahibi

Maaş hesabım ziraat bankasında, maaşımdan her ay nafaka kesintisi ve tazminat borcumdan dolayı icraa kesintisi yapılıyor. Birde ziraat bankası temerrüte düştüğüm banka kredisinden dolayı maaşıma bloke koyup her ay 500 TL kesinti yapmak üzere kağıdın üzerinde sözleşme yapıldı. Maaşım 2.600 TL yapılan kesinti 1200TL + 500 TL ve lojmanda kaldığım için kira kesintisi vs yapılıyor. Toplamda elime 500 TL geçiyor. Bu miktarla geçinmem mümkün olmadığı için ziraat bankasının yaptığı bloke ve kesintiye karşı nasıl bir yol izlemeliyim yardımcı olursanız çok makbule geçer.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Exphantum -- 27 Aralık 2015; 20:56:45 >

H
8 yıl
Yarbay

bankayla aranızda sözleşme aktetmişsiniz. nafaka ve tazminat var dediğinize göre ilam gereği ödeme yapıyor olmalısınız. bu ödemelerin hepsi ya akti ya da kanuni bir zorunluluktan olduğu için ödemelerinizi yapmakla mükellefsiniz.

nafaka konusunda indirim talebinde bulunabilirsiniz. banka ile durumunuzu görüşerek yeni bir bedel tayini isteyebilirsiniz. ilk akla gelen bunlar. saygılarımla....


Bu mesaja 1 cevap geldi.
E
8 yıl
Onbaşı
Konu Sahibi

Merhaba cevabınız için teşekkür ederim. Yukarıda bahsettiğim sözleşme aslında tam olarak sözleşme değil. Şöyleki benim maaşımda zaten bloke vardı ve ben blokeyi kaldırıp her ay 500 tl kesebileceklerini söylediğim bir dilekçe yazıp imzaladım ve bankaya verdim. Bu geçerli mi ? Ayrıca kanunda haksız şart diye birşey okumuştum bu durumda geçerli değil mi ? Ha birde avukat mısınız ?


Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @HADO77
H
8 yıl
Yarbay

bloke karşı tarafın iradesidir. aynı amaca hizmet eden sizin tavrınız ise ne kadar size ait görülse de bloke koyanın iradesini kabul maksatlıdır.
siz blokeyi kaldırtmamış kabul etmişsiniz. bu nedenle banka aynı şeyi sizinle akit yaparak elde etmiş.

blokeyi oluşturan neden önemli bu neden yasal değilse blokeyi veya ödeme sözünüzü kaldırabilirsiniz. ancak maaşınızı aldığınız yer sizden alacaklı ise her halukarda bir yol bulurlar.

akit tarafı zor durumda bırakmayı amaç edinen ve bu halinden yararlanan kimsenin dayattığı şartlar batıldır. sözleşmeler hukuki bir güvenliği içerir. amaç sırf borcun ödenmesi veya alacağın alınması değildir. bunun usulü vardır. sözleşmelerde yorum yapılabilir. karşı tarafı acz haline düşürecek nitelikte sözleşmeler, kartel tröst tarzı sözleşmeler batıl addedilebilir.

blokenin hukuki dayanağı ne? ihtarname sonucu mu oluştu ? icra takibi veya dava sonucu mu oluştu? veya sair sebebler nedir? siz mi bloke koyun dediniz? saygılarımla...


Bu mesaja 1 cevap geldi.
H
8 yıl
Yarbay

konu ile değil ancak en azından genel bir bilgi vermek amacıyla belirtmek istedim. bankalar nakit konusunda güçlü kuruluşlardır ve A.Ş hükmünde olup ticaret şirketi niteliğindedir. kendisi tacirdir ve para kazanmayı amaçlar. bu nedenle bankaların nakti gücü elinde tutması ve tacir vasfına haiz olması bir takım yasal düzenlemeleri peşinden getirmiştir. ayrıcalıklı bir takım hakları mevcuttur.

vergi dairesi vergi mahremiyetini gerekçe gösterip bilgi vermez. ancak banka tüzel kişi olduğu halde bilgi vermekten imtina eder ki bu durum kendisini devlet düzleminde gördüğünün açık kanıtıdır.

toplam olarak özellikle leasing uygulamaları konusunda bankanın elinde bulunan imkanlar bir çok kişi yani özel şahsın haklarından öte yerlere yerleşmiştir.



T
8 yıl
Yüzbaşı

Aslında bankalar maaşınıza bloke koyamaz yasal olarak, imzaladığınız evrağa bilmiyorum ama yasal yollara başvursanız haklı duruma düşerdiniz. Bankaya borcunuz varsa , banka çalıştığınız kuruma icra yoluyla bildirip sıraya girmesi lazım maaşınızdan kesinti yapılıp borcunuzun tahsili için. Bu konuda bir avukattan yardım almanızı tavsiye ederim.



< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.