Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
2
Cevap
660
Tıklama
0
Öne Çıkarma
Profesyonel parke temizliği&cilalama yaptıran var mı?
B
8 yıl
Yüzbaşı
Konu Sahibi

Merhaba arkadaşlar,
Evimizde 25 yıllık eski tip vintage parke var. Yaklaşık bir 10 sene önce biraz da halı ile yaşayalım diyip evdeki kuru zeminleri komple halı ile kaplatmıştık. Şimdi tekrar parkeye dönelim diyoruz ama hem yaşından ötürü hem de uzun zamandır temizlenmediği, bakım yapılmadığı için eski parkemiz baya kötü durumda. Kendimiz elimize ahşap temizleyici ve cila alıp yapsak mı diye düşündük ama uğraşmaya üşenmekten ziyade profesyoneller kadar iyi yapamayız diye düşünüyoruz. Daha önce parke temizliği için profesyonel bir firmadan destek alan var mı? Fiyatlar konusunda bilgisi olan, tavsiye edeceği metod, firma olan varsa paylaşabilirse sevinirim. Teşekkürler.



< Resime gitmek için tıklayın >< Resime gitmek için tıklayın >



G
8 yıl
Er

Yaptirmak istediginiz isleme sistre deniyor bildigim kadariyla. 2011 yilinda yaptirmistim; o yuzden guncel fiyatlar hakkinda bilgim yok. Ben yakin civardaki bir kac mobilya atolyesi ile konusarak tavsiye ettikleri bir kisi ile calismistim; sonuc oldukca iyiydi. Sistre icin makine gerekir, makinesi olan bir usta buldugunuza dikkat edin ve iyi pazarlik yapin :-)



M
geçen yıl
Er

Bodrum'un Profesyonel Tozsuz Lamine Parke Sistre Cila Hizmeti
Otel, Restoran, Cafe, Avm, Konut ve Hertürlü işyerinde tozsuz olması, hızlı kuruması ve kaliteli görünüm sunması sayesinde tercih edilen sistre cila her türlü konutta rahatlıkla uygulanabilmektedir. Ahşap mekânlarda renklendirme işlemleri de yapılabilir. Parke türüne göre kaç kat cila sürüleceği belirlenir. Parke cilaların kullanım standartları bir kat astarın ardından iki kat cila sürülmesidir. Cila maksimum dört kat şeklinde uygulanabilir. Parke bakımları bitmiş zeminlerin uzun ömürlü olması için minimum 48 saat sonra kullanılması uygun olacaktır. Parke üzerleri kapatılarak karton mukavva yardımıyla kaplanmaktadır. Sistre cila işlemleri alınırken dikkat edilmesi gereken noktalardan biri cilanın ambalajının açılmamış olmasıdır. Ağzı açık kalan ürünler güvenlik açısından tehdit oluşturduğundan işleme devam edilmemelidir.
Bodrum'da Tozsuz Sistre Cilanın yoğun olarak tercih edilmesinin sebepleri arasında neredeyse tamamen tozsuz olarak gerçekleştirilmesi, süreklilik sağlaması, yıpranma ve çizikleri gidermesi ve köşelerde ve yan kısımlarda da rahatlıkla kullanılmasıdır. Bodrum Sistre Cila'nın Profesyonel ekstra uygulama teknikleri ile parke ve ahşap yüzeylerin her birinde uzun süreli kalıcılık sağlanır. Yüzeylerin kısa sürede aşınmasını ve deforme olmasını önler. Sürekli kullanılan ve dokunulan yüzeyler zaman içinde yıpranarak eski ve yıpranmış görünüm kazanırlar. Buna benzer ağır sürtünmelere ve doğal dış etkenlere maruz kalan yüzeylerde aşınmaların meydana gelmesi kaçınılmazdır. Sistre cila'nın en önemli avantajları arasında bu olumsuzlukların önüne geçmesi vardır. Merdivenlerde de uygulanabilen sistre cila işlemleri, parke döşeli merdivenlerde köşe ve yan kısımların giderek yıpranmasından kaynaklı sorunları tek uygula ile çözebilmektedir. Sistre cilalama işlemi ile çizilme ve aşınmalar en iyi şekilde giderilerek yeniden oluşmaları engellemektedir.
Neden Tozsuz Sistre Cila Tercih etmelisiniz?
Sistre cila zamanla deforme olmuş ve yıpranmış ahşap kaplamaların temizlenip, zımparalanıp ve cilanalarak ilk günkü gibi olmasını sağlayan en etkili yöntemdir. Sistre cilalama yapılacak alanda öncelikle parkeler de tamir yapılması gereken yerler belirlenir, su sızıntısı gibi zarar verici etkenler tespit edilir. Sistre cilanın ilk aşaması parkenin birinci kat zımpara aşamasıdır. ikinci aşamada yapılan zımpara birinci kat zımparanın tam tersi istikametinde yapılıp bir önceki zımparalamadan kalan izlerin ve gözden kaçmış olan çiziklerin yok edilmesi için yapılır. Üçünü aşama, macun aşamasıdır. Macun işlemi ile parkelerdeki ara boşlukları doldurmak amaçlanır. Dördüncü aşamaya kenar alma aşaması denir.Bu aşamada kenar alma makinesi ile ahşapda iz burakmadan kenarda kalan eski cila kazınarak yok edilmektedir. beşinci aşamada sistrenin son işlemidir. Bu aşamada macunun fazlalıklarının ahşabın üzerinden almasıdır. Bu aşama ahşabın dokusunu ve muaazzam görünümünü tamamıyla ortaya çıkartmaktadır. Altıncı aşama astar aşamasıdır. Astar uygulanmadan önce zemin iyice temizlenir, ahşaba vurulacak astar, böceklenme ve kurtlanmayı önler. Yedinci aşamada astar zımparalanır. Sekizinci aşamada seçilen cila uygulanır. Bu işlem cila türüne göre bir veya iki kez uygulanır. Tozsuz parke Sistre Cila uygulamasında makinelerimizin son teknoloji olması parkenin son görünümü ve daire içi temizliğinin sağlanabilmesi açısından çok önemlidir. Eşyalı dairelerde makinelerimiz Tozsuz Sistre ve Cila yapım esnasında parke yüzeyinde, pencere, duvar ve eşyalarınızda kesinlikle parke tozu oluşturmaz. Sistre Cila sonucunda Bodrum Sistre olarak %100 müşteri memnuniyeti ile çalışmaktayız. Genelde Sistre Cila uygulaması standart bir işlemdir. Bodrum Sistre olarak bizler son teknoloji makinalarımız ve profesyonel işçilik kalitemiz ile piyasa standartlarının çok üzerinde bir parke görselliği sunmaktayız. Ayrıca Masif ve Lamine parkelerinizin renginden sıkıldıysanız talebiniz halinde ahşap boyası ile parkelerinize istediğiniz rengi veriyoruz, ağacın dokusuna zarar vermeden muhteşem görünümler sunuyoruz. Parkelerinizi son teknoloji makinalarımız ve en kaliteli ahşap boyalarıyla beyaz, krem, maun, ceviz, gül vb. renklere çevirebiliriz.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi manjaro2 -- 13 Kasım 2022; 17:6:59 >

DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.