Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
6
Cevap
364
Tıklama
0
Öne Çıkarma
Sıcaklık Müşürümü
A
17 yıl
Binbaşı
Konu Sahibi

Arac motor hararet göstergesi sabit sürekli ısıtıı soguk üfürüyor gaz sarfiyatı arttı 10km gidiyorum anca ısınıyor müşülmü bozuk acaba araç yeni kasa marea





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi alfaturk -- 26 Aralık 2006; 1:15:52 >

Y
17 yıl
Yüzbaşı

Aracında kışlık termostat takılı degil büyük ihtimalle
Ayrıca aracının suyunuda kontroletmeni tavsiye ederim.

Ayrıca müşül degil müşür olacak


teşekkürler


Bu mesaja 1 cevap geldi.
A
17 yıl
Binbaşı
Konu Sahibi

acemiliğe ver :) arasın suyu tamam antifirizli. müşür dediler arkadaşlar ama kaç paradır bilmiyorum


Bu mesaja 1 cevap geldi.
B
17 yıl
Yüzbaşı

tremostatına bak aracı yenimi aldın senden önceki adam termostatı söküş olabilir bide bak bakalım fanın devamlımı çalışıyor durduğu yerde test et bakalım büyük ihtimalle termostat yoktur


Bu mesaja 1 cevap geldi.
A
17 yıl
Binbaşı
Konu Sahibi

baba alet 4 yıldır bende 4 yıldır yoktu bu sorun araçta tek fark artık lpg li


Bu mesaja 1 cevap geldi.
Y
17 yıl
Binbaşı

TERMOSTAT MİADINI DOLDURMUŞ.YAKLAŞIK TERMOSTAT FİYATI 15 YTL CİVARI VE 10 YTL DE İŞÇİLİK ALIRLAR.ÖNEMLİ BİR SORUN DEĞİL 20 DAK. BİR İŞİ VAR.


Bu mesaja 1 cevap geldi.
S
17 yıl
Çavuş

Termostat motor sıcaklığı istenilen seviyeye ulaşıncaya kadar, motor suyunu radyatöre göndermez, Suyun motor bloğu içerisinde dönerek ısınmasını sağlar. Su istenilen seviyeye ulaşınca, termostat, radyatöre ısınan suyu göndererek soğumasını sağlar. Yani

Motor Durumu---------------------------Suyun Hareket Yönü

Motor soğuk-----------------------------Su; Motor bloğu içerisinde,devir daim yapar. Su Radyatörden dolaşmaz.
Motor sıcak------------------------------Su; motor bloğu - devir daim pompası-radyatör-motor bloğu şeklinde döner.


Fan motorunu ise, fan mişuru yönetir. Termostat, motor suyu sıcaklığı istenilen seviyeye ulaşıncaya kadar, motor suyunun, motor bloğu içerisinde, radyatöre ulaşmadam dönerek ısınmasını sağlar. Motor suyu istenilen seviyeye ulaşınca, termostat açar ve su radyatörden dolaşmaya başlar ve ilk önce aracın hareketinden meydana gelen hava akımından su soğur. Eğer bu haraket esnasında meydana gelen hava akımı, su sıcaklığını düşürmek için yeterli olmadığı durumda fan mişuru devreye girer ve fan motorunu yöneten röleye bir sinyal gönderir ve fan motoru çalışmaya başlar. Su sıcaklığı FAN MİŞURU HARAKET sıcaklığının altına düştüğünde ise, mişur sinyali keser ve fan durur.


Aracı stop ettiğimizde ise, su sıcaklığı zamanla düşer, termostat kapar ve bu işlem tekrar başlar.


1- Tavsiyem ilk önce LPG beynine giden sıcak su hortumlarının bu bölgeye (LPG beynine) sıcak su taşıyıp taşımadığından emin ol. Yani aracı çalıştır belli bir süre sonra LPG beyni ısınmış mı? kontrol et. Çünkü mareanın soğutma sistemi kapalı sistem ve aracın soğutma suyunda hava olabilir bu da devir daimi etkiler. Normal olarak LPG nin motor içerisine girmeden önce ısınması gerekir bu ısınma gerçekleşmez ise sarfiyat artar.Bu ısınma işlemini de LPG beynine gelen sıcak su hortumları sağlar. Bunlar takılırken herhangi bir şekilde soğutma sisteminde hava kalmış ise kalorifer ısıtmaz ve beyin de soğuk kalır. Yani hem sarfiyar artar hem de kalorifer sıcak hava üfleyemez.


2 - Eğer yukarıdaki gibi bir problem mevcut değilse, termostat devamlı olarak açık kalabilir. Yani devamlı olarak motor suyu ısınmadan radyatörden dolaşıp soğumaya maruz kalabilir.

3- Fan mişuru arızalı olabilir veya soğutma suyu seviyesi düşük olabilir.


Kolay gelsin







< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi solenza -- 26 Aralık 2006; 13:15:07 >

DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.