Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
1
Cevap
2944
Tıklama
0
Öne Çıkarma
İNCELEME: [ANDROID 4.4 + WiFİ + GPS + BT4.0] AKILLI SAAT UWATCH U18 SMARTWATCH
Y
8 yıl
Onbaşı
Konu Sahibi

Uzun zamandır akıllı saatleri araştırmaktayım. İlk akıllı saatim Rwatch m26 idi. 32$ gibi bir fiyata çok uygun bulduğum için almıştım. O zamanlar fazla çeşitlilik yoktu diye hatırlıyorum. Ve m26 en ucuz akıllı saat idi. İlk başlarda gayet beğenmiştim ama bir zaman sonra yeni uygulamalar yükleme ihtiyacı duydum ama mümkün değildi. Saat arayüzleri çok azdı ve kişiselleştirebilme imkanı yoktu. Görünümü,ekran kalitesi vb de pek hoşuma gitmemeye başladı.Daha sonra Android işletim sistemine sahip akıllı saatler olduğunu gördüm ama fiyatları 100$ üzeriydi genelde ve sim girişi vardı. (Sim girişine sahip cihazların gümrükten geçirilmesi yasak). Daha sonra “U watch U18” i gördüm, yeni çıkmıştı sanırım. Özellikleri de gayet iyiydi diğerleriyle karşılaştırınca. En güzeli de fiyatı 74.09$ (Gearbest.com’da) idi. Diğer sitelerde fiyatının 90-100$ üzerinde olduğunu görünce bir fırsat olduğunu düşünmüştüm. (Ürünün fiyatı 100$ üzerine yükselmişti ve şu an tekrar düşmüş ve 76.99$ olmuş. Yani hala çok iyi bir fiyata alma imkanınız var. Bir inceleme yazısı hazırladım sizin için. Detaylı ve açık bir inceleme yapmaya çalıştım. Umarım beğenirsiniz. İşte detaylar:

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

SİPARİŞ İÇİN LİNK [$76.99] (Ücretsiz Takipli Kargo) (GearBest.com):
Referans linki:http://www.gearbest.com/smart-watches/pp_196908.html?utm_source=facebook&utm_medium=enrique&utm_campaign=Liah
Normal link:http://www.gearbest.com/smart-watches/pp_196908.html

Referans linki hakkında açıklama: Bu linki kullandığınızda sizin açınızdan hiçbir fark olmayacak, ama bizim için ufak bir destekte bulunmuş olacaksınız. İncelemelerin devamı için desteğinizi bekliyoruz. Teşekkürler
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

GENEL ÖZELLİKLER:
WiFi
Bluetooth 4.0
GPS
Pusula
Alarm
Ses Kaydedici
Hava Durumu
Uyku Monitörü
Spor Takibi
Adımsayar
Uzaktan Kamera (Telefon kamerasını yönetmek için)
Uzaktan Müzik kontrolü (telefon müziği)
Anti-Kayıp alarmı
Telefonumu Bul özelliği
Arama,Mesajlaşma (Telefona bağlanarak)
Telefon rehberi, SMS senkronizasyonu
Bildirim görüntüleme (telefonun bildirimleri)

Marka: U-Watch
İşlemci: MTK6571 1.2 Ghz Çift çekirdek
Bluetooth: Bluetooth 4.0
RAM: 512M
ROM: 4GB
Donanım: Mikrofon, Hoparlör, Micro USB girişi
Batarya: 360mAh / 3.7V Li-poly
Ekran: 1.54" 240x240 pixel IPS

Malzeme Bilgisi
Çerçeve: Paslanmaz Çelik
Kordon: TPU
Renk seçenekleri: Siyah,Altın, Gümüş

GENEL DEĞERLENDİRME:
Genel olarak ANDROID 4.4 İşletim sistemi (1.2 GHz Çift çekirkek işlemci + 512MB RAM + 4GB ROM) + WiFİ + GPS + Bluetooth 4.0 + Metal kasa gibi özelliklerine bakarsak 76.99$ gibi bir fiyata tam bir fiyat/performans ürünü denebilir. Üstelik ürünün asıl fiyatı daha yüksek büyük ihtimalle diye düşünüyorum çünkü diğer sitelerde 90-100$ $ gibi fiyatlara satılmakta. Gearbest’te uzun zamandır fiyat yükselmedi, inşallah yükselmez de. Önemli özelliklerinden birtanesi de Sim girişi olmaması yani gümrükten geçişi yasak değil. Ayrıca 75€ altı olduğu için vergi de eklenmiyor.
Görünüm ve Kalite: Metal kasası, gayet güzel bir silikon kordonu ve gayet net bir ekranı var (1.54" 240x240 pixel IPS). (Ekranın alt kısmında, siyah ekranda belli olan, hafif ışık sızması var benimkinde) Herhangi bir yerinde bir marka, logo vb yok. (Ama ekranın altındaki tuş, U Watch ‘ın simgesi denebilir). Dokunmatik hassasiyetinde sorun yok, usb tıpası çok sıkı yerleşmiyor gibi, değince açılıyor. Ekranında jelatin ile geliyor. Kordonu tırtıklı silikon. Sonuç olarak tasarımı da hoşunuza gittiyse, görünüm olarak kaliteli bir izlenim verdiğini söyleyebilirim. Ama kaliteli olup olmadığını kullandıkça anlayacağız.
Donanım ve Yazılım: 1.2 GHz Çift çekirkek işlemci + 512MB RAM + 4GB ROM + WiFİ + GPS + Bluetooth 4.0 e sahip olduğundan defalarca bahsettim zaten. Donanımı gayet yeterli, Donma, kasma yaşamadım (tabi zorlayacak uygulamaları denemedim henüz). Wifi çekim gücü maalesef yerlerde. Modeme yaklaşık 2 metre kadar yaklaşmanız gerekiyor (modeme göre değişir), yani çok kötü. Telefondan internet paylaşımı yaparak kullanılabilir Wifi özelliği, ya da çok güçlü bir modem lazım. Kısaca Wifi gücü çok kötü. [Belki de benimki sorunlu olabilir. Başka alan varsa aynı sorun olup olmadığını bildirirse sevinirim.] Android 4.4.2 işletim sistemiyle çalışıyor,( güncelleme gelir mi bilmem ama belki custom rom bile yapılabilir yaygınlaşırsa ). Arayüzü güzel. GPS’I henüz test edemedim, Pusula kalibrsyon sonrası iyi çalışıyor. Blutooth’a gelirsek, Xperia Z 4.4.4 telefonum ile arada bir kopmalar yaşadım ama genel olarak iyi gibi. Lollipop güncellemesini yapınca onla da test ederim.

Android Uygulaması: Android telefonunuza yüklemeniz gereken bir uygulamya sahip. Bu uygulamayı yüklemezseniz çoğu fonksiyonu kullanamazsınız (telefonla ilgili olanları) .Uygulama satin içerisine saklanmış. Connection uygulamasında en altta “Send management app” ile uygulamayı Bluetooth ile telefona gönderiyorsunuz. İlk göndermede sorunlu gönderdiği için “Uygulama yüklenmedi” hatası aldım ve uygulama sorunlu sandım. Ama tekrar göndermeyi denedim ve bu defa sorunsuz yüklendi. Yani böyle bir hata alırsanız tekrar göndermeyi deneyin. Uygulamanın sunduğu imkanlar Ekran görüntüsündeki gibi:

< Resime gitmek için tıklayın >

Wifi,GPS açıp kapama, şarj görüntüleme,
Saat arayüzü değiştirme,
Bildirim ayarları,
Hava durumu ayarları,
Dosya yönetici(Saat hafızasındaki dosyaları görüntüleyebilir, telefona çekebilir veya telefondan saate dosya gönderebilirsiniz, Bu özelliği sevdim),
Saati bul (saatte alarm çalmasını sağlar),
About(güncelleme vb)
Sağlık Monitörü (Adımsayar ve uyku istatislikleri)
GPS Tracking (GPS ile haritadan takip) [Henüz test etmedim]

Fonksiyonları Hakkında: 12 adet Saat arayüzü bulunuyor. Arka planları şeffaf. yani duvar kağıdı görünüyor. Duvar kağıdını değiştirerek kendinize özel saat arayüzleri tasarlamanız mümkün. Zaten Android olduğu için çeşitli uygulamalar yükleyerek çok çeşitli saat arayüzlerine de sahip olunabilir. Hatta launcher bile değiştirilebilir mesela.
Web Tarayıcı, küçük ekranda klavye kullanmak zor olsa da saat üzerinden internette gezinebilmek güzel bir imkan. Kolay kullanılabilen klavye uygulamalarıyla yazım kolaylığı da sağlanabilir.
Saat üzerinden arama yapılabiliyor ve konuşulabiliyor arama reddedilebiliyor, mikrofon ve hoparlöre sahip. Konuşmaları telefon üzerinden yapmak isterseniz telefonunuzun Bluetooth ayarlarından u18’i seçip“Telefon sesi” ni deaktif etmeniz gerekiyor.
Saat üzerinden SMS yazma imkanı yok maalesef, bu bir eksi sayılabilir. Ama saate yükleyeceğiniz Tictoc gibi uygulamalarla internet üzerinden mesajlaşılabilir. SMS sorununa çözüm bilen varsa, mesajını bekliyorum. Android sonuçta.
Kendi hafızasına yüklenen müzikleri veya videoları oynatabiliyor. Ya da telefonun müzik çaları için kumanda görevi görüyor. (ama parka ismi vb. Göstermiyor maalesef, sadece tuşlar)
Ses kaydı yapabiliyor.

Batarya Hakkında: ilk şarj bitişinden sonar şarja taklım ve yaklaşık 90dk da %100 doldu (USB gücü ile).İlk gün 13 saatte şarj %35 e indi. Yoğun kullandım denebilir, inceleme yağptığım için. Wifi sadece bağlanmasını test ettim, internette gezmedim. Wifi ve GPS kapalıydı, Bluetooth çoğunda açıktı ama bir ara 1-2 saat kapalı kaldı sanırım. Bunları da katarsak yoğun kullanımda bir günü anca çıkarır gibi görünüyor. Ama günlük kullanımda iki gün de yetebilir gibi.

ARTI YÖNLERİ:
+Android 4.4 İşletim sistemi
+1.2 GHz Çift çekirdek işlemci
+512Mb RAM, 4GB Hafıza (uygulama yüklemek için 1GB, dosyalar için 1.59GB kullanılabilir)
+Binlerce uygulama yükleme imkanı, kişiselleştirme imkanı çok geniş
+Saat görünümünde arkaplan değiştirilebiliyor
+Wifi ,GPS , Bletooth 4.0
+Metal kasa
+IPS ekran
+Telefon uygulaması çok iyi
+Hoparlör, mikrofon olması
+Pusula

EKSİ YÖNLERİ:
-SMS gönderme uygulaması yok
-Bazı uygulamalarda her açılışta Güvenlik onayı soruyor, her zaman izin ver seçeneği yok
-Wifi gücü çok yetersiz

Şimdilik bu kadar, ileride eklemeler yapabilirim.

KUTU AÇILIŞI ve İNCELEME Videosu:
Videoyu izlemek için tıklayınız

FOTOĞRAFLAR:
< Resime gitmek için tıklayın >
< Resime gitmek için tıklayın >
< Resime gitmek için tıklayın >
Diğer fotoğraflar için siteme bakabilirsiniz.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi YurtdışıAlışverişRehberi -- 15 Kasım 2015; 16:34:33 >

E
8 yıl
Yarbay

Arkadaş ne kadar güzel bir inceleme sunmuş tebrik ederim lakin acaba arada sitesinin reklamınıda mı yaptığı için süresiz uzaklaştırıldı yoksa küfür falan mı etti yoksa böyle bir paylaşımı bulunan birini uzaklaştırmak hiç iyi olmamış gayet düzenli ve bir o kadar da gayret gerektiren bir inceleme.



DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.