Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
5
Cevap
1034
Tıklama
0
Öne Çıkarma
Aracıma Park Halinde Çarpmışlar ( Plakasını Öğrendim )
I
9 yıl
Teğmen
Konu Sahibi

Merhaba

Aracıma bir kaç gün önce çarpmışlar 1-2 gün sonra fark ettim, ön yolcu kapısı göçmüş ve arka kapıda çizilmiş ön tamponun dişleri çıkmış.
Dün karşı binada oturan birisi beni gördü aracıma çarpan kişinin plakasını diğer komşusunun aldığını belirtti ve kişiyi yanımda aradı plakayı öğrendim. Dün gece çıkıp çevrede aracı aradım ve buldum, karşı tarafın aracında çok az bir hasar var ve çok az olasa da benim arabamın boyası üzerinde kalmış gece fotoğraflarını çektim sabah tekrardan çektim daha net olsun diye.


Asıl sormak istediklerim

1. Olayı daha sigorta şirketine bildirmedim herhangi bir işlemde yaptırmadım neler yapmam gerek ?
( Sadece Fotoğraflarını çektim )

2. Aracımı daha yeni aldım 1.5 ay oldu değer kaybı olacak bunun ile ilgili ne yapabilirim ?

3. Eğer karakola vb. bir yerde tutanak / dilekçe vs. doldurmam gerekirse ve olayı gören kişi şahitlik yapmak istemezse ne yapabilirim ?

4. Çarpan kişi kartını / numarasını çarptıktan sonra aracıma bırakmamış yani vur kaç bir nevi şahısı muhtemelen bulabilirim sizce gidip konuşmalı mıyım kendisi ile ?



S
9 yıl
Yarbay

Geçmiş olsun.

Kendisi maalesef çarpıp kaçmış.

Diğer tarafın aracının yanına gidin ve 155 üzerinden polis ekibi isteyin.

Gelsin durumu belirtin bir tutanak tutturun kendi aracınızı da göstererek daha sonra dosya açtırabilirsiniz.

Değer kaybı konusunda ise karşı tarafın trafik sigortası size ödeme yapacaktır.Bu konuda aracınız onarıldıktan sonra devreye girebilrisiniz.

Gerekirse bende yardımcı olabilirim.


Bu mesaja 1 cevap geldi.
I
9 yıl
Teğmen
Konu Sahibi

Aradan bir kaç gün geçmiş olması ve plakayı başkasından öğrenmiş olmam sıkıntı yaratmayacak mı ? ki görgü tanığına ulaşmamı isteseler şuanda ulaşabilir miyim bilmiyorum tanımıyorum da kendisini

Bu arada olay çarşamba günü gerçekleşti tahminimce yani ayın 9 da

+ hızlı cevabınız için teşekkür ederi


Bu mesaja 1 cevap geldi.
I
9 yıl
Teğmen
Konu Sahibi

Polis geldi konuştuk araç sahibini aradılar bayan çıktı ruhsat sahibi polise küfür etti :D ve yüzüne kapattı :)

Kendilerinin gün geçtiği için rapor yazamayacaklarını söylediler. Şahit ismi ile beraber asli hukuk mahkemesine fotoğraflarla beraber çarpan aracın plakası ile dilekçe yazmam gerektiğini söylediler pazartesi dilekçe yazacağım.

Dilekçe sonrası araç sahibine ulaşılacak ve benimle görüştürülüp ara yol bulunmaya çalışacaklarmış yani karşı taraf hasarı karşılayacağını ve suçunu kabul etmesi durumu eğer olmaz ise mahkemeye gidilecekmiş vs sıkıntılı işler vallahi...


Bu mesaja 1 cevap geldi.
I
9 yıl
Teğmen
Konu Sahibi

Polis aramış tekrardan araç sahibine ulaşmışlar. Çarpan aracın sahibi ile konuştuk normal kaza tutanağı tutucağız bi nevi olay tatlıya bağlandı diyebilirim tabi sonuç olarak 1.5 aylık arabanın kazası olması ayrı üzücü bir durum ama ne diyoruz sağlık olsun umarım benzeri bir sorunla karşılaşanlara yazdıklarım yada forumda diğer yazılanlar yardımcı olur.

Burada bilgi sahibi olup diğer insanlara karşılıksız yardım eden herkese teşekkür ederim ayrıca.


Bu mesaja 1 cevap geldi.
S
9 yıl
Yarbay

Polise küfür ettiğini okuyunca eyvah dedim çok uğraşacaksınız.

Tatlıya bağlandığına sevindim , belirttiğim gibi araç onarımından sonra ilk otuz gün içerisinde değer kaybı başvurusunu yapmak gerekir.

Gerekirse o konuda yardımcı olurum

Bununla geçmiş olsun.



DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.