Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
11
Cevap
3390
Tıklama
0
Öne Çıkarma
Amerikaya yatay geçiş
R
9 yıl
Çavuş
Konu Sahibi

Arkadaşlar öncelikle okuduğum üniversite vakıf üniversitesi %50 burslu okuyorum. bu dönem 3. sınıfın son dönemindeyim. amerikada herhangi bir üniversiteye yatay geçişş yapmak istiyorum. not ortalamam 2.40 civarı. parlak bir üniversitede okuyorum diyemem ve parlak bir öğrencide değilim. İktisat bölümündeyim. bu kriterleri göz önüne alarak amerikada acaba hangi üniversitelere yatay geçiş başvurusu yapmam mantıklıdır? nasıl bir yol izlemeleyim lütfen yardım





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi redneckkk -- 25 Nisan 2015; 23:58:44 >

S
9 yıl
Yarbay

Yurt dışına yatay geçiş yapılabiliyor mu ?


Bu mesaja 1 cevap geldi.
R
9 yıl
Çavuş
Konu Sahibi

quote:

Orijinalden alıntı: Auroth

Yurt dışına yatay geçiş yapılabiliyor mu ?

Aynen yapılabiliyor.


Bu mesaja 1 cevap geldi.
P
9 yıl
Er

Amerika'da hangi üniversiteye geçmek istiyorsan o üniversitenin websitesinden "Apply Undergraduate Admissions" bölümünden "Apply Requirements" kısmına göz atman gerekiyor.IELTS ya da TOEFL sınavlarında min. kaç puan istiyorlar buna bakmalısın.Amerika'da üniversite okumak zordur.Ben de aynı araştırmadayım.Avrupa'da eğitim aldım 4.sömestre 3.sınıfta ara verdim 4 sene önce.Bildiklerim şimdilik bunlar.İyi araştır.Kimseye güvenme.Kendin satır satır oku çevir anla sonra harekete geç.



J
9 yıl
Er

2. Sinifin sonu yapilabiliyor yatay gecis (daha dogrusu transfer)en gec.Yani artik gec kalmissin,gecis yapmazsin maalesef.



< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @redneckkk
D
5 yıl
Yarbay

takipçisiyim konunun



D
5 yıl
Er

Eğer bu konuyu düşünenler varsa belki yardımcı olabilirim.Bana özelden ulaşmaları yeterli.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

T
5 yıl
Yarbay

Milleti kandırmayın yurt dışına yatay geçiş diye bir şey yok.

Onun adı nakil ya da transfer olur. Gitmek istediğin okul şuan okuduğun okulda geçmiş olduğun dersleri kabul ederse ve gideceğin okulun diğer şartların sağlarsan nakil gerçekleşir.



R
5 yıl
Teğmen

Amerikada üniversiteler genelde en fazla 2 yıllık kredi transfer ederler. Yani dördüncü yılı sadece orada okuyarak bitirmen çok düşük bir ihtimal. Transfer olursan her dersin sayılmaz. Ortalaman da iyi olmadığından tahminen daha iyi not aldığın dersleri saymayı tercih ederler. Düzgün okuyacaksan senin için artı olur ortalman yükselir baştan alacağın için ama başarısız olduğun beceremediğin dersleri tekrar almak da işkence olabilir. Bana göre geç kalmışssın gibi. Zaten not ortalaman da iyi olmadığından anca tırt bir üniversiteye geçersin gibi duruyor. Bence yıl kaybı da olacağından son seneni de okuyup bitir ve kurtul daha iyi olur. Sonra Amerika'da mastera gidersin. Fakat genelde Amerika'da master için de minimum ortalama şartı olur o da 3,00'dür. Bu da seni yine tırt ve ötesi okullara sınırlayacaktır, ama en azından master masterdır. Şu anki durumunda lisansı burada bitirmen ve ortalamana rağmen seni alacak biraz tırt bi üniversitede STEM denilen bitirince kalma konusunda vize avantajı sağlayan science technology engineering mathematics alanlarına giriyor olarak sayılan bir bölümde master yapmanı öneririm, ama parlak öğrenci olmadığını söylediğininden yine çok da kasmayacak bir bölüm seçerek mastera başvur derim. Düz işletme STEM'e girmeyebiliyor, finans vs giriyor ama onlar da kasabilir, belki management information systems tarzı işletme enformatiği yani, birşeyler bakabilirsin.


Bu mesaja 1 cevap geldi.
K
5 yıl
Onbaşı

Up



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

T
4 yıl
Teğmen

hocam ücretsiz mi master?


Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @R41NM4K3R
H
4 yıl
Yüzbaşı

Amerika'da her zaman ücretli ve yüksek miktarlar lisanstan daha pahali
Yatay geçiş tarzı bir şey de yok okulun bağlantılı değilse transfer talep edebilirsin fakat sanki 0 dan başlıyor gibi SAT puanın essay vs olmalı üstüne ortalamanın da yüksek olması gerekiyor buradan rastgele bir okuldan düşük SAT score u ile neredeyse imkansız zaten pahalı okullar finansal açıdan sorununuz yoksa baştan deneyin transfere ne gerek var



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @Tipsiz_Tatlı_Karakter
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.