Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
15
Cevap
1368
Tıklama
0
Öne Çıkarma
Mekanik klavye
B
8 yıl
Teğmen
Konu Sahibi

Herkese soruyorum şuan logitech g19s alma aşamasındayım
ama g710 hep kafamı karıştırıyor

Sorum Şu?
Mekanik klavyeyi diğer klavyelerden ayıran nedir,neden mekanik almalıyım,
g19s alırsam mekanik almadığım için pişman olurmuyum,

Değerli fikirleriniz ve yorumlarınız için şimdiden teşekkür ederim...



B
8 yıl
Yüzbaşı

Mekanik klavyelerin tipik lastik kubbe (rubber dome) klavyelere göre avantajlarından bazıları şunlardır.

Tuşa basış hissi: Lastik kubbe kullanan klavyelerde bir tuşa bastığınız zaman, tuşun aktif olması için en alta kadar basılması gerekir. Bu durum, elinizde enerji kaybına ve yorgunluğa sebep olur çünkü sarfettiğiniz eforun çoğu sert bir plastiğe basınç uygulamaya gider. Mekanik klavyelerde ise tuşlar dibine kadar basılmadan önce aktif olurlar. Bu yüzden tuşu sadece gerektiği kadar basmanız yeterli olacaktır. Tuşları dibine kadar bassanız bile bu durum size oyunlarda avantaj sağlayacaktır çünkü tuşlar erken aktive olacaktır.

seçim yapmak: Mekanik klavyelerde birçok tuş (switch) seçeneği vardır. İster Cherry MX ister Topra ya da Buckling Spring olsun, her tuş türünü birbirinden ayıran karakteristik özellikler vardır. Bu da kendi klavye kullanım amacınıza göre tercihinizi özelleştirmenize olanak tanır.

Sağlamlık: Cherry MX, Topre ve diğer muadil tuş (switch) türlerini kullanan klavyeler bozulmadan milyonlarca tuş basımına olanak tanır. Buna tuşların değiştirilebilir olduğunu da eklersek. Lastik kubbe kullanan klavyelerden çok daha uzun ömürlü olurlar.

Terminoloji:

Ghosting: 2 tuşa aynı anda bastığınızda nadir de olsa sizin basmadığınız 3. bir tuş aktif olma durumudur. Bu yüzden üreticiler bu "ghost key" diye tabir edilen 3. basışı engelleyen bir sistem kullanırlar.
Örnek vermek gerekirse; Q ve W 'ye aynı anda bastınız ve ghosting sebebiyle E de aktive olabilir. Ve bu durumda E tuşunun engellendiğini düşünün. Ve şimdi de Q W ve E tuşlarını aynı anda kullanmaya ihtiyaç duyabildiğiniz League of Legends türü bir oyun oynadığınızı düşünün ve E tuşunun engellendiğini düşünün. Bu da oyun deneyiminizi olumsuz etkileyecektir. Çoğu mekanik klavye üreticisi bu tür tuş kombinasyonlarında engellemelerin olmamasını sağlayan bir sistem kullanırlar. Bu da anti-ghosting olarak tabir edilir.

Key Rollover (6KRO & NKRO) (Tuş kombinasyonu kapasitesi)

NKRO (Infinite Key Rollover= Sonsuz tuş basım kombinasyonu) en ideal anti-ghosting kombinasyonudur. Klavye üzerindeki herhangi sayıda herhangi tuş kombinasyonu aynı anda basıldığında bütün tuş basımları algılanacak ve girdi sağlanacaktır. Bazı çevre birimi üreticileri (Razer, Logitech vb.) anti-ghosting özelliklerini sadece WASD kombinasyonuna tabi tutarlar. Bu da aslında yanıltıcıdır. Gerçek NKRO sadece PS/2 arayüzü tarafından elde edilebilir. Bazı üreticiler bunu Usb üzerinden de, klavyeyi birden fazla olarak algılatma hilesi gibi yöntemlerle başarabilirler. Çoğu USB klavye 6KRO (6 tuşa aynı anda basabilme) olarak lanse edilir. Bu çoğu kullanıcı için oyunlarda bile yeterlidir. Zaten on parmağımız olduğu için 10'dan daha fazla KRO ihtiyacımız asla olmayacaktır fakat yine de kullanıcılar bu tamamlanmış hissini alabilmek için bu özelliği isterler.

Key Bouncing : (Tuş değişimi) Lastik kubbe klavyeler de dahil bÜtün tuş türleri bu teknolojiyi kullanabilirler fakat mekanik klavyelerde bu daha yaygındır. Bir tuşa bastığınızda tuş sürekli aktive ve deaktive olur. Örneğin yazı yazarken bir tuşta elinizi basılı tutarsanız sürekli aynı harfi tekrar ederek yazacaktır. Bu yüzden klavye üreticileri tuş basım sürelerine bir takım gecikme eklerler. Bu sayade bir tuşa bastığınız zaman klavye kontrolcüsü diğer tuş basımı aktive olana kadar bir süre bekleyecektir. Cherry MX tuş türü bir sonrakş tuş basımı için 5ms (milisaniye) gibi bir süreye ihtiyaç duyar. Bu süre plastik kubbe kullanan klavyelerde kalitesine göre değişmekle birlikte daha da uzayacaktır.

Tarama Oranı ve Cevap Süresi (Polling Rate and Response Time): Fareler için çok önemli olsa da klavyeler için neredeyse önemsizdir. Farzedelim ki her tuş türü Cherry MX switchler gibi 5ms bouncing süresine sahip, bu hızda bile 200hz (Saniyede 200 kere yenileme hızı) üzeri herhangi bir hız gereksizdir ve market stratejisinden başka birşey değildir. 200hz hızı olan bir klavyenin bastığınız tuşu algılamaması için saniyede 201 kere tuşa basmanız gerekir. Günümüz güçlü işlemcilerde farkedilir olmasa bile gereksiz yere işlemcinize yük bindirebilir çünkü 1000hz yenileme hızına sahip bir klavye işlemcinize saniyede 1000 kere sinyan gönderecektir. Yine de bu durum günümüz işlemcileri için bir sorun teşkil etmemekte.



H
8 yıl
Yarbay

Hocam paran varsa al G710. Daha iyidir.



< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
B
8 yıl
Teğmen
Konu Sahibi

quote:

Orijinalden alıntı: hayrikoc61

Hocam paran varsa al G710. Daha iyidir.

ayırdığım bütçe 100tl eksik bekleyip tamamlamalımıyım? değermi


Bu mesaja 1 cevap geldi.
B
8 yıl
Yarbay

mekanik olması



M
8 yıl
Er

GameEkstrada o dediğin ürünlerden var gidip orda deneyim hangisini alıçağını karar verip alabilirsin gayet de güzel bir yer.




Bu mesajda bahsedilenler: @burk86
P
8 yıl
Yarbay

Bu arada alacağın klavyenin hangi swicth olacağına karar vermeyi unutma. Tavsiyem bluedir.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

B
8 yıl
Teğmen
Konu Sahibi

teşekkürler




Bu mesajda bahsedilenler: @Lynxou , @hayrikoc61
S
8 yıl
Yüzbaşı

G710



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
B
8 yıl
Teğmen
Konu Sahibi

aslında ben g19 u aldım
ama ben aradığımda g710 300 tl nin altında yoktu şuara daha uygun fiyata var (2.el)
bu arada g19 da çok hoşuma gitti.


Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @SwordMachine
S
8 yıl
Yüzbaşı

Hayırlısı olsun güle güle kullan



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @burk86
B
8 yıl
Teğmen
Konu Sahibi

teşekkür ederim.
lakin g19 da bazı problemler var mesela işlemci uyumu vs hataları var medya tuşları ses tuşları benim pcde çalışmıyor ama farklı bir pcde çalışıyor
nasıl üstesinden gelirim yardımcı olurmusunuz bilginiz varmı bu konuda ?


Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @SwordMachine , @Lynxou , @hayrikoc61 , @Mühendis Ahmet
P
8 yıl
Yarbay

G19S almayın hocam. Alırsanız ileride pişman olacağınızı düşünüyorum.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @burk86
B
8 yıl
Teğmen
Konu Sahibi

g19s hakkında sizin söylediklerinize hak veriyorum




Bu mesajda bahsedilenler: @Lynxou
H
8 yıl
Teğmen

B
8 yıl
Teğmen
Konu Sahibi

aslında ilk g19s alacaktım ama alanların tavsiye etmemesi üzerine g19 aldım
aslında güzel ürün ama ben hatta çok uygun bir fiyata aldım
klavyeyi kullanırken o fiyat etmez diyorsunuz




Bu mesajda bahsedilenler: @haticetkn
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.