Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir, 1 mobil kullanıcı
10
Cevap
1470
Tıklama
0
Öne Çıkarma
Megane 3 1.5 dci 105 hizlanamama
K
8 yıl
Yarbay

turbonun devreye girmesi diye birşey yok, turbo her zaman devrede ve o arabanın maksimum torku 1750 devirde, yani o arabanın alt devirlerde rahat güç vermesi gerekiyor

eğer bağırıyor ve yürümüyorsa yüksek ihtimalle baskı balatadır sorun, örneğin 2. viteste dip gaz yaparak hızlanmayla 3 ten 2 ye atıp gazı köklemeyi dene, 3 ten 2 ye attığından devir vites attığında olduğundan bir anda yukarı fırlıyorsa o zaman problem vardır ya da durduğun yerde 3 veya 4. viteste arabayı el freni çekiliyken kaldırmaya çalış, araba kafa kaldırıyorsa da baskı balata sağlamdır



G
8 yıl
Yarbay

Turbo basıncı düşük olabilir belki kaçak vardır. Maf ve map sensörlerinide kontrol edin. Obd cihazı ile..





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-92A2F8722 -- 24 Ocak 2018; 20:43:31 >

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

C
8 yıl
Yarbay

Debtiyaj baskı balata bitmiş ya da zayıf olabilir.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

O
8 yıl
Yüzbaşı

Bu 105 lik euro4 olan mı? Hava filtresi kontrolü egr temizliği kontrolü bide dpf kontrolü yapın hocam. Aklıma bunlar geliyor motor lambası yakarsa P0299 kodlu arıza verirse direk bilinki hava filtresi egr temizliği. Bu arada p0299 da turbo basıncı düşük hata kodu. Başımıza 85 likte geldi 5 vites Flu'de turbo beslemiyordu atmosferik dizel gibi davranıyordu araç. Egr kontrolünü kesin yapın.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

F
8 yıl
Yarbay

Aracın 1. vitesi kısa 2. vitesi ise uzun oranlı. 1. viteste gayet atak olan bir araç. O yüzden 3. devir bile çevirmeden zaten araç hemen hızlanıyor , 2. vitese attığınızda ise uzun vites oranı yüzünden toparlanması biraz geç oluyor .Euro 4 motorlar 2000 devirde max.torku verdiği için bunun da toparlanmanın gecikmesinde etkisi oluyor.



Diğer viteslerde ise yine kısa tutulmuş vites oranlarıyla araç gayet iyi toparlıyor.Lineer bir hızlanmadan çok biraz patlamalı bir hızlanması var. Sık rampaların olmadığı bir yerde 3000 devir çevirmeye gerek olmadan rahatlıkla hızlanan bir araç ama rampaların yoğun olduğu bir yerde özellikle 1 -2 geçişlerinde devir çevirmeye ihtiyaç duyuyor.


6.viteste ise 2000 devirde 90-92 km hız yapması gerekir aracınızın. Dediğim gibi 2. vites dışında kısa oranlı vites oranlarına sahip. O yüzden 6. vitesi efektif olarak kullanabiliyorsunuz. 6 vitesle otoyol kullanımında dik rampaları vites küçültmeden geçebiliyorsunuz. Bir de zamanına ve muadillerine göre en iyi ara hızlamalara sahip motor diyebilirim. 2.vitesin uzun olduğunu bilerek ona adapte şekilde aracı kullanırsanız daha rahat edersiniz. Bunların dışında bir performans sıkıntınız varsa motora ve baskı balataya baktırmakta fayda var. Ayrıca partikül filtresi yok bu araçlarda performans düşüklüğünün , tıkanma gibi bir sorundan dolayı yaşama ihtimaliniz yok.



X
8 yıl
Teğmen
Konu Sahibi

2.araba olarak 2010 model megane 3 hb dizel aldim

Araba 1.2. Viteslerde devir artiyor hiz artiyor ama cok bagirarak artiyor

Simdi benim anlamadigim bagirmasi mi normal cunku arabayi bagirtirsam araba gidiyor ama en az 3000 devire cikartmak gerekiyor duzgunce gidebilmesi icin

Birde eger bi fren yapmak durumunda kalirda devir duserse araba deviri cok hizli kaybediyor geri toplamiyor

nasil anlayabilirim dedim bu sorunu aklima su geldi

6.vites 2000 devirde kac km hiz yapiyor bunu merak ediyorum

Aranizda kullanan varmi 105lik dci den



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

İ
8 yıl
Binbaşı

Arabanın 1-2 geçişleri zayıf genel olarak. Turbo devreye girene kadar araba yığılıyor. Arabanın genel karakteri böyle. Özellikle yokuşlarda turbo devreye girinceye kadar vay haline.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

S
8 yıl
Binbaşı

1.5 dci motor için bence normal olmayan bir durum. Baskı balatadan şüphelendim bende.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

X
8 yıl
Teğmen
Konu Sahibi

Baski balata 10 bin km once volanla birlikte degismis



Lastikler 225 45 17 crosclimate



lastik havalarini kontrol ettirdim lastik havalari dusukmus sisirince kendine geldi araba hem donusleri hemde kalkisi iyilesti



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

M
8 yıl
Yarbay

Sorunu anlatma şeklinizden ve 6. Viteste kaç km hız yapıyor diye sormanızdan yola çıkarak bir problem olmadığını düşünüyorum. Daha önceki aracınızın motoru ve şanzımanı neydi?



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
X
8 yıl
Teğmen
Konu Sahibi

120 lik blue hdi zaten sorun kalmadi lastik havalari dusukmus ondan zorlaniyormus araba bide cros lastiklerde boyle oluyormus lastikci soyledi





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi x_1 -- 25 Ocak 2018; 20:56:57 >

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @mmg02
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.