Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 2 misafir
30
Cevap
7657
Tıklama
16
Öne Çıkarma
Medieval Dynasty Resmi Olarak Türkçe Dil Desteğine Kavuştu! ~Plus Localization
P
4 yıl
Onbaşı
Konu Sahibi

< Resime gitmek için tıklayın >


OYUN HAKKINDA


Orta Çağ Avrupası... Soylular ve rahiplerin hüküm sürdüğü ve uluslar arasındaki ticaret ile refahın yanı sıra kıskançlığın, güvensizliğin ve aç gözlülüğün kol gezdiği zamanlar...


Medieval Dynasty'de savaştan kaçan ve kendi kaderini çizmek isteyen genç bir adamı kontrol ediyorsun. Yalnız, tecrübesiz ve zavallı biri olarak pek çok yetenekte ustalaşacaksın, kurduğun topluluğun lideri olacaksın ve gelecek nesillerde de devam edecek, refah düzeyi yüksek bir hanedanlığın kurucusu olacaksın. Yemek bulmak için avlanırken vahşi hayvanlara karşı kendini savunmak, kaynak toplayıp ekipman üretmek, ev inşa etmek ve tüm bu sürece katkıda bulunacak bir aile kurarak sıfırdan yeni bir köy oluşturmak gibi çeşitli oyun mekaniklerini içinde bulunduran eşsiz bir oynayış deneyimi seni bekliyor. Geride bırakacağın mirasını oluşturmak için mücadele verirken zorlu kış şartları ve beklenmedik olaylar da yeteneklerini ve ustalığını sınayacak.


< Resime gitmek için tıklayın >
Görevleri sırasıyla yaparak ilerleyebilir veya yalnızca etrafta dolaşarak devasa Orta Çağ dünyasını keşfe çıkabilirsin. Ancak gezerken dikkatli olman gerekecek çünkü vahşi hayvanlar seni uzaktan gözetliyor olacak. Hayatta kalmana yardımcı olacak avlanma, çiftçilik ve kendine bir ev inşa etme gibi mümkün olduğunca basit görevlerle macerana başla.


Aile kur ve bir vâris belirle. Diğerlerini seninle yaşamaya ve senin için çalışmaya ikna et, yerleşim yerini canlı bir köy hâline getirmek için çeşitli binalar inşa et ve son olarak nesiller boyunca hüküm sürecek güçlü bir hanedanlık yarat. Devasa orta çağ dünyası seni bekliyor... Orta Çağ'da hayatta kalmaya çalışan bir kişiden bir hanedanlığın hükümdarı olma serüveninde, yeteneklerin üzerinde uzmanlaşırken çetin kış şartlarına ve beklenmedik olaylara dikkat et. Baltanı, çekicini veya avcı yayını kap ve kendi mirasını yarat!


Medieval Dynasty, pek çok başarılı oyun türünün eşsiz bir kombinasyonudur:


Hayatta kalma: Hayatta kalma ve beslenme ihtiyacı oyunda önemli bir yere sahiptir. Hayatta kalmak avlanmaya, çiftçiliğe ve toprağın işlenmesine bağlıdır.
Simülasyon: Büyük bir imparatorluk oluşturma yolunda araç gereçler ve silahlar yap, evler, ahırlar ve her türden bina inşa edip onları genişlet.
Rol yapma: Kendi karakterini geliştir, NPC'ler ile etkileşime geç, aileni ihmal etme ve diğerlerine yardım ederek ve ticaret yaparak güçlü müttefikler kazan.
Strateji: Orta Çağ'da önderlik ederken bir köy kurarak onu geliştir, köyde yaşayan halkı yönet, kaynaklar topla ve ihtiyacın olan tüm ürünleri üret, bu ürünleri kullan veya ticaret yaparak bu ürünlerden fayda sağla.


< Resime gitmek için tıklayın >
< Resime gitmek için tıklayın >




Öne Çıkan Özellikler:


  • Pek çok manzaranın bulunduğu güzel gerçekçi bir açık dünya


  • Gece/gündüz döngüsünün de yer aldığı 4 mevsimi de barındıran gerçekçi hava durumları


  • Düşen ağaçların, toplanabilecek meyvelerin ve taşların, keşfedilecek mağaraların ve daha fazlasının da bulunduğu interaktif bir çevre


  • Otlardan oluşturulmuş kulübelerden tamamen taşlarla oluşturulmuş malikânelere kadar çeşitli düzeylerde 18 farklı bina yapısı


  • Silahlar, araç gereçler, mobilya ve kıyafet dâhil 60 parçadan fazla işlenebilecek ekipman


  • Kurtlar, yaban domuzları, geyikler, tavşanlar gibi pek çok farklı hayvanla etkileşime girebileceğin gerçekçi bir yabani hayat


  • Yapılan tüm aktivitelerin yemek, su, sağlık ve dayanıklılık değerleri üzerinde etkisi


  • Eşsiz bir karakter gelişimi için detaylı bir yetenek ağacı


  • Doğrudan oynanışı etkileyecek olan eşsiz etkinlikler ve kararlar


  • Kralla olan etkinlikleri tetikleyecek hanedanlık itibar sistemi


  • Görevler, ticaret ve ekonomi, özgür oyun modu seçeneği, NPC'ler ile sosyal bağ kurma ve daha fazlası.


Render Cube yapımı olan ve Toplitz Production'un yayıncılığını üstlendiği Medieval Dynasty 12 Eylül 2020 tarihinde Steam'de Erken Erişim'e açıldı ve pek yakında Plus Localization farkıyla Türkçe dil desteğine de kavuşacak. Dilerseniz aşağıdaki linkten oyunun Steam sayfasına gidebilir ve istek listenize atabilirsiniz.




Plus Localization







< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi PlusLoc -- 30 Temmuz 2023; 12:58:17 >


Bu mesajda bahsedilenler: @burak jr
Emeğinize sağlık. Bu gün çok iyi haberler alıyorum Allah bozmasın. Son olarak forumda dolaşıp bundan sonra Türkçe oyunları zor görürsünüz diye etrafta cazgırlık...
Yoruma Git
Yorumun Devamı alex59 - 4 yıl +16
Ona algı yaratmak denir hocam. Dünya da sadece bir grup çeviri yapıyor sanıyorlar. Arkalarından konuşmak olmasın çoğu yerde hep söyledim, forumdan ayrıldılar forum kendine geldi ra...
Yoruma Git
Yorumun Devamı azor ahaii - 4 yıl +6
Şöyle açıklayayım:

Oyunda mevcut olan tüm diller (İngilizce hariç) makine çevirisiyle oyuna eklenecekti en başta. Makine çevirisi dediğimiz şey 'translate' ded...
Yoruma Git
Yorumun Devamı PlusLoc - 3 yıl +6
A
4 yıl
Binbaşı

Emeğinize sağlık. Bu gün çok iyi haberler alıyorum Allah bozmasın. Son olarak forumda dolaşıp bundan sonra Türkçe oyunları zor görürsünüz diye etrafta cazgırlık yapan şakşakçı tayfasına kapak olsun bu haberler. Hep diyorum su akar yolunu bulur.


Bu mesaja 1 cevap geldi.
A
4 yıl
Yüzbaşı

Ona algı yaratmak denir hocam. Dünya da sadece bir grup çeviri yapıyor sanıyorlar. Arkalarından konuşmak olmasın çoğu yerde hep söyledim, forumdan ayrıldılar forum kendine geldi rahatladı forum derin bir nefes aldı. Halen bazı arta kalanlar var ama onlarda biter zamanla... @PlusLoc Ek olarak yama için teşekkürler, oyunu zaten satın almıştım, bu firmanın tüm oyunlarında Türkçe dil desteği var bunada geleceğini bildiğimden ilk gün almıştım. Umarım yakın zamanda gelir de oynarız. Teşekkürler...





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi azor ahaii -- 4 Ekim 2020; 20:47:15 >


Bu mesajda bahsedilenler: @alex59 @PlusLoc
F
4 yıl
Yarbay

Öncelikle Resmi Yerelleştirme çalışmalarınızda kolaylıklar dilerim. Güzel bir oyuna daha el atmışsınız. Oyuna gelecek olursak erken erişim çıkmış olmasına rağmen fiyatı ile üzmüştü. 50 TL bandına düşerse almayı düşünebilirim. Kaldı ki tam sürüme geçtiğinde büyük ihtimal fiyatı da artacaktır. İkilem fazla.



E
4 yıl
Yüzbaşı

bu oyunu kingdom come deliverance'a çok benzettim, çeviri için teşekkürler.



P
4 yıl
Teğmen

İstek listesine eklemiştim ilk günden beridir,ellerinize sağlık



< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >

P
4 yıl
Onbaşı
Konu Sahibi

Güzel yorumlarınız için teşekkür ederiz arkadaşlar. Oyunların Türkçe olmasının bir nedeni de yapımcılara dilimizin önemini Steam vs. gibi platformlar üzerinden göstermemiz. Bu hepimizin başarısı. :)



C
4 yıl
Yüzbaşı

Ne kadar mükemmel haberler alıyoruz şimdiden elinize sağlık.



S
4 yıl
Teğmen

Harikasınız, elinize sağlık. :)



M
4 yıl
Çavuş

Çok güzel oyuna benziyor, elinize sağlık çeviri için.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mehmet-d -- 6 Ekim 2020; 14:13:55 >

K
4 yıl
Yüzbaşı

Tebrik ederim. Az laf çok iş 👏👏



< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >

İ
4 yıl
Yüzbaşı

Teşekkürler



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

#
4 yıl
Yarbay

Konu çeviri mesajlar faklı gruplara af sokma iyiymiş yahu.

Neyse yama için teşekkürler alınacaklar listesine eklendi.



B
4 yıl
Teğmen

Selamlar kolay gelsin kesinlikle çevrilmeye değer bir oyun heyecanla bekliyorum tahmini yamaya ne zaman kavuşuruz bunun hakkında bilgi verebilirmisiniz. Emeğinize sağlık.


Bu mesaja 1 cevap geldi.
L
4 yıl
Yarbay

sayın çevirmenler
ücretli yama dediğiniz bunudr, oyunun içinde gelir
sevgili türkçe yama satan arkadaşlar ,biz oyunu alır ve sizin paranızı yapımcının havuzuna aktarırız onlar sizin hakkınızı verir
elinize sağlık



P
4 yıl
Onbaşı
Konu Sahibi

quote:

Orijinalden alıntı: BirKullanıcı-1-

Selamlar kolay gelsin kesinlikle çevrilmeye değer bir oyun heyecanla bekliyorum tahmini yamaya ne zaman kavuşuruz bunun hakkında bilgi verebilirmisiniz. Emeğinize sağlık.
Oyun şu an için Erken Erişim'de ama Türkçe yanında sonradan eklenen diller beta sürümünde mevcut. Eğer isterseniz siz de oyunun 'Public Test' sürümüne erişim sağlayabilirsiniz.

Public Test sürümüne erişim sağlamak için:

*Oyuna sağ tıklayıp 'Özellikler'i açın.

*'Beta' sekmesine gelip '3v491vMVZnvp3' kodunu yazıp onaylatın.

*Kod onaylandıktan sonra, üstteki yerden 'public_beta_test' seçeneğini seçip 'Tamam'a basın. Sonrasında bir miktar indirme yapacak oyun ve beta sürümüne erişim sağlayabileceksiniz. Beta'yı seçmeden önce, önceki kayıt dosyalarınızın yedeğini almanızı öneririz. Kayıt dosyasını "AppData > Local > Medieval_Dynasty > Saved > SaveGames" direktifinde bulabilirsiniz. Oyunu Türkçe yapmak için de Oyun Ayarları'na gidip dil olarak 'Türk'ü seçmeniz yeterli olacak. (Yapımcılar Turkish'i direkt Türk diye almış, bu da düzeltilecek tabii ki. :D)

Ufak bir uyarı, oyun içerisinde oyun dosyasında henüz bulunmayan bazı yerler mevcut (Envanter ve menü açıklamaları, yön kısaltmaları vs.) bunlar şu an için tüm dillerde oyunda İngilizce gözüküyor ve ilerleyen günlerde değiştirilecek.


Ayrıca, oyun içerisinde denk geleceğiniz her türlü hata ve çeviri kusurları her gelen güncellemeyle daha da düzgün bir hâl alacak. Unutmayın ki, bu oyun normalde makine çevirisiyle çıkış yapacaktı ve bu yüzden dil dosyası darmadağınıktı; ancak biz yapımcıları ikna ederek sıfırdan başlayıp o dağınık dosya üzerinden yeniden çevirme kararı aldık.


Son olarak, yapımcı ekiple oyunun fiyatı konusunda irtibat halindeyiz, eğer onay verirlerse oyunun fiyatında geçici bir süreliğine indirime gidilecek, gönül isterdi kalıcı bir değişiklik olsun ama indirim ihtimali de fena değil. Gelişmelerden sizleri haberdar edeceğiz.


Güzel yorumlarınız için de teşekkür ederiz. :)







Y
3 yıl
Çavuş

Türkçe olarak ne zaman çıkacak acaba ?



Y
3 yıl
Yüzbaşı

Bu oyuna multiplayer gelmesi gibi birşey söz konusu mu?


Bu mesaja 1 cevap geldi.
E
3 yıl
Yarbay

quote:

Orijinalden alıntı: yurdakull

Bu oyuna multiplayer gelmesi gibi birşey söz konusu mu?
yapımcıları ilk başta multi dusunmuyoruz demişlerdi ancak cok istek gelince değerlendiricez demişler.



Y
3 yıl
Yüzbaşı

Arkadaşlar çeviride çok hata ve eksik var. Bunları liste yapsam ilgilenirmisiniz yoksa yapımcıyamı iletmeli?



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.