Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
7
Cevap
652
Tıklama
0
Öne Çıkarma
mazda 3 ama hangisi ?
A
14 yıl
Onbaşı
Konu Sahibi

arkadaşlar bir türlü karar veremiyorum kırmızı mı beyaz mı hb mi sedan mı ?hangisi daha iyidir.



Z
14 yıl
Yarbay

Kırmızı,beyaz,sedan,hb gibi nitelikler arasında ne gibi bir iyilik/kötülük farkı arıyorsunuz?


Bu mesaja 1 cevap geldi.
A
14 yıl
Onbaşı
Konu Sahibi

görünüm açısından kararsızım ama kırmızı olcak


Bu mesaja 1 cevap geldi.
Z
14 yıl
Yarbay

quote:

Orijinalden alıntı: atsızkowboy

görünüm açısından kararsızım ama kırmızı olcak

Ben özel renkler haricinde (M3'e sarı,İmpezza'ya mavi gibi) bir araçta her zaman kırmızı,siyah,beyaz renklerini tercih ederim.Bu renklerin aracın hatlarını en keskin gösteren renkler olduğunu düşünürüm.

Bunların dışında;

Beyaz;
Aracı olduğundan daha büyük ve kirlendiğinde bile temiz gösterir,çizikleri en az belli eden renk olması da cabası.

Siyah;
Sıcak memleketlerde yazın sıkıntı çıkarabilir,kiri çok belli eder,çizikleri de belli eder,aracı normalden daha küçük gösterir.Eskiden "ağır" ve "asil" gösterirdi fakat şimdi her taraf siyah araba olduğu için bu özellikleri bana göre fazla kalmadı.

Kırmızı;
Sportif ve dikkat çekici gösterir,çizikler ve kirler yine sorun olur bu renkte.Çok uzaktan bile belli eder kendini.Her arabaya yakışmaz ve her araç bu rengi kaldırmaz.Kendi aracımın kırmızı olmasından diyebilirim ki insanlar kırmızı aracı gördüklerinde hemen farkediyorlar sakin sessiz arada kaybolacak bir renk değil çok ön planda kalıyor.Tabi bazı tonları ve her araba için geçerli değil.

Hb;
Sedan'dan daha iyi yol tutar,genel anlamda bagaj kapasitesi daha küçüktür.Sportif göründüğünü düşünenler vardır fakat benim için geçerli değil bu.

Sedan;Hb nin özellik olarak tam tersi.Arkası küçük arabaları sevemiyorum ben.Kesilmiş gibi duruyor.Yani bir araç baştan sonra,ön fardan arka stoplara kadar sportif tasarlanır bunu anlarım(Rx-8,S2000,Çeşitli Cabriolar vs) fakat spor görünüm katacağım diye aracın önü aynı dururken sadece arkası ile oynanmasını kesilip biçilmesini anlamıyorum.

Dahası büyük efsaneler hiç bir zaman HB olmamıştır ya Sedan ya Cabrio olmuştur
(Evo,İmprezza(tabiki eskisi),Rx-7,Skyline,S2000,M3,Nsx,Mustang,Camaro,Corvette vsvs)

Yeni ile eski İmprezza'da bile fark ortada...


Bu mesaja 1 cevap geldi.
F
14 yıl
Binbaşı

Beyaz daha az kir gösterir, ama Kristal Beyaz Mika olan renk güzel. Diğer beyazlar bence pek güzel değil.
Kırmızı ise Mazda'da Copper Red olarak değişik ve güzel, sabah başka akşam başka araç. Kimileri de sefdefli kırmızıyı seviyor. Ben böyle renkleri ufak HB v'lere yakıştırıyorum daha çok. Ferrari'de bile kırmızı bana komik geliyor (ki kırmızı Ferrari'nin alamet-i farika rengi olmasına rağmen)

Siyah, bence hep güzeldir. Bana ağır falan da gelmez. Ama bakımı çok zor ve değmez.

Bu aracın sedanı da en az HB kadar ve belki de daha iyi yol tutuyor. Eski modelde kesinlikle Sedan derdim. HB çok çok çok çok ama çok çirkindi eski modelde. ASrka tampon orantısızdı, önü tuhaftı. Bir şeye benzemiyordu. Yenisini bilmiyorum ama çok değişmiş sanırım. Ayrıca zoom-zoom'a katılmıyorum: sedanın arkası kısa olması ona direk kupe havası vermiş. Kupeye özenmekten dolayı değil, kupeyi güzel yapan arkasının kısalığı bu araçta da var işte o yüzden. Mazda 3 almamda estetik açıdan 3 önemli faktör vardı:
1. Siyah zemine o muhteşem arka farlar (2006 model)
2. aracın omuzlu olusu, kapı ve cam cizgilerinin yere tam paralel olması (arabayı ileri atılan bir kedi gibi gosteriyor; her ne kadar bu tür benzetmeler biraz görmemişçedir ama ben de o görmemişliği yapmışım demek ki. Ne kedisi , ne köpek balığı, töbe yarabbim)
3. Aracın bu arkası kesik gibi yani kupe gibi oluşu.

Kişisel görüşüm:
1. HB her zaman daha akıllı insanların arabasıdır. İçeri alabileceği alanı almadan sedan olmak bir araç için üzücüdür. Ancak Mazda 3 'te durum farklı olabilir. Duygu ve mutluluk meselesi. Bunun sedanı hem ciddi(!), hem spor, hem kullanışlı, hem estetik, hem sıradan olabilir. Özelikle spor veya özellikle aile arabası isteyen zaten Mazda almaz.
2. Aracın kabiliyetiyle gurur duymamak gerekir. Mutlu olun ama gurur duymak olmaz. Parayı bastıran gururlanır o zaman, bu mudur? (Bir de araçlara kız arabası, 35 yaş üstü arabası, genç arabası filan denmesi çok trajikomik bir durumi, belirtmeden geçemeyecem).
3. Benim aracım 2006 Karbon gri Sedan Dynamic Otm. Hala beğeniyorum. Hatta yeni modellerden daha çok beğeniyorum. İkinci eliymiş, bilmemneymiş, benzin çok yermiş az yermiş umurumda değil. 75000 km'deyim ve arızam yok, servise 3 kuruş ödüyosun, otomatik vitesi çok başarılı, iç dış dizaynı harika. Daha ne olsun. Sedandan sıkılmadım ama HB olsa sıkılabilirdim Mazda 3'te. Neden bilmem.


Bu mesaja 1 cevap geldi.
A
14 yıl
Onbaşı
Konu Sahibi

koyu renk mi allah korusun 3 kere suyla geçtiğim yer kuruyunca tekrar lekeli kafayı yedim


Bu mesaja 1 cevap geldi.
M
14 yıl
Yarbay

Kırmızı alın güzel durur ve hb olsun yeni mazda3' ün hb bana daha yakışıklı geliyor


Bu mesaja 1 cevap geldi.
F
14 yıl
Yarbay

Beyaz sedan derim ben de. HB'sine pek ısınamadım.



DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.