Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
8
Cevap
395
Tıklama
0
Öne Çıkarma
Matematik ve yazılım
R
4 yıl
Er
Konu Sahibi

Ankarada ingilizce matematik okuyorum bu yıl hazırlıktayım. Bilişimle alakalı diplomam olmadan kendimi geliştirsem vs. sektörde yer edinebilirmiyim ? Yazılıma karşı ilgim var. Tavsiyeleriniz nedir ?



S
4 yıl
Binbaşı

Evet, yer edinebilirsin. Bir de üstü BM bölümünde yüksek lisans yaparsan tam olur. Dört yıl boyunca da seçmeli ders olarak BM'den ders alırsın. Yan dal ya da çap imkanı varsa onlara da bakabilirsin. Ancak şunun altını çizmekte fayda var: Üniversite sana çok yönlü problem çözme yetisi kazandırıyor. Şirketler zaten bunu temel olarak bekliyor. Buna ek olarak güncel teknolojileri/çözümleri bilmeni de bekliyor. Okul ise bunları öğretmiyor. O konuda kendi kendin geliştirmen lazım. Bu sadece senin için değil BM öğrencileri içinde geçerli. Kısacası okul sana arabanın nasıl yapıldığını öğretiyor. Ama işveren senden hem arabanın nasıl yapıldığını bilmeni hem de araba sürmeni bekliyor. Araba sürme pratiğini ise kendin öğrenmen lazım çünkü okul öğretmiyor. .


Bu mesaja 1 cevap geldi.
R
4 yıl
Er
Konu Sahibi

Tamamdır teşekkür ederim hocam



< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @scientia
C
4 yıl
Yüzbaşı

https://www.youtube.com/watch?v=H6o3vQiET5Q yardımcı olabilir.



< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

B
4 yıl
Yüzbaşı

merhaba,Oncelikle okuyun. Bana da profilimde "PM atamiyorum, cevap yazmami beklemeyin lutfen" yazmasina ragmen mesaj atmissiniz, burada cevap vermeye calisayim.Bilisim ve ozelinde yazilim sektorunde herkese ekmek var. "Sektorde yer edinmek" ile neyi kastettiginizi tam olarak bilmiyorum ama matematik egitiminizin uzerine/yanina cs egitimi de koyarsaniz rahatlikla is bulursunuz. Cs egitimini de okulda secmeli derslerinizde ve internet uzerinden alabilirsiniz.Elinizin altinda google var, okulunuz da ingilizce cekinmeyin aratin google'dan karsiniza bir suru sonuc cikacak. Misal Stanford'un dersleri internete acik, buradan baslayabilirsiniz.https://online.stanford.edu/courses/soe-ycscs101-sp-computer-science-101



M
4 yıl
Yarbay

Yeni bir yazı değil ama 2015 veriye göre sektörün %48 üniversite birimemiş. Ben keza alaylı yazılım geliştiriciyim. Bir çok meslektaşım da öyleydi. Yani mümkün. https://www.infoworld.com/article/2908474/stack-overflow-survey-finds-nearly-half-have-no-degree-in-computer-science.html



R
4 yıl
Er
Konu Sahibi

Cevaplarınız ve zaman ayırdığınız için hepinize çok teşekkür ederim. Kendimi geliştirmek için elimden geleni yapacağım bu alanda.



G
4 yıl
Çavuş

data science üzerinde kendini geliştirebilir data analyst/scientist kadrolarında rahat iş bulabilirsin



B
3 yıl
Yarbay

burada arkadaşlar zaten tüm soruların cevaplarını vermişler



DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.