Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
4
Cevap
3172
Tıklama
0
Öne Çıkarma
Marvel Nemesis:rise of the imperfects
V
16 yıl
Yarbay
Konu Sahibi

Published by: Electronic Arts
Developed by: Nihilistic
Release Date: September 20, 2005
Genre: Fighting
IGN Puanı:5.0
Oyunu EA games yaptığı için sıkı bir çalışma olur diye düşününerek oyuna başladığımı söylemeliyim.
Oyunun Menüsü:
QuickPlay:
Daha önce oynayıp geçtiğiniz karakterler ve mekanlarında dövüşmenizi sağlar.Düşmanı siz kendiniz seçebilirsiniz.
Multiplayer:
Ad Hoc sistemi ile bu oyunu barındıran başka bir PSP ile birlikte oynamanızı sağlar.
Camping:
Oyunda kapalı karakterleri açarak ilerlemenizi sağlar.Diğer deyişler senaryo olmasada "Senaryo modu"
Card Book:
Her dövüşten sonra kazandığınız kartları PSP tuşlarına(yukarı,aşağı,sağ,sol tuşlarına)yerleştirmenizi ve dövüş esnasında yeri geldiğinde onları kullanmanızı sağlar.
My Profile:
Profilinizi düzenlemenizi sağlar;
a)Creative Profile:yeni bir profil açabilirsiniz
b)Save Profile:profil bilgilerinizi kayıt etmenizi sağlar
c)Load Profile:daha önceden kaydedilmiş bir profile geçiş yapmanızı sağlar
d)Remove Profile:profilinizi silmenizi sağlar
e)File Management:PSP'nizdeki tüm dosyaların kontrolünü(kayıt dosyalarınızın)yapmanızı sağlar
f)Rewards:profil durumunuzu görebilmenizi sağlar
Options:
Oyunun genel ayarlarını yapmanızı sağlar.
a)Music:müziğin sesini ayarlamanızı sağlar
b)Sfx:oyundaki genel sesleri ayarlamanızı sağlar.
c)Ambience:ortam seslerini ayarlamanızı sağlar.
d)Sound Focus:ses kalitesini ayarlamanızı sağlar
e)Controls:PSP'nizin size en uygun kontrollerini seçmenizi sağlar.
f)Auto Save:otomatik kayıt yapmanızı sağlar.Bunu "on" olarak ayarlamanuzı öneririm kayıt işleriyle uğraşmanın yanında kayıt edilmemiş veri kaybını da önler.
EA Extras:
EA games in ekstra hizmetlerinden yararlanmanızı sağlar.

Karakterler:
Oyunun başında size Johnny Ohm gelecektir.Ondan sonra 10 bölümü de geçtikten sonra Venom,Spiderman,Thing,Brigade...Birçok süper kahraman açılacaktır.Size bazı ipuçları vereceğim hangi karakterin hangi karakteri açtığı ile ilgili olarak.
Johnny Ohm-The Thing-Iron Man
The Thing-Brigade
Iron Man-Venom
Brigade-Spiderman
NOT:Hatalarım olabilir kendi oyunumdan yola çıkarak yazdım ama sabahtan beri geçtiğim karakterleri aklımda tutamadım hatırladığım kadarı ile böyle idi.
Özel Hareketler:
Oyunda birçok karakterin özel hareketi ve enerjisi bulunuyor bu enerji:R+X;özel güç topu fırlatma R+L;özel güç kullanarak uçma/koşma L+Üçgen;özel güç kullanarak güç kalkanı yaratma.
İPUCU:Eğer bir yerde hareketsiz halde kalıp sürekli R ye basarsanız enerji güç barınız daha hızlı dolmaya başlayacaktır.Ama yalnızca hareketsiz durunca işe yaramaktadır.

Aşağı,yukarı,sağ,sol tuşları ile özel kart seçeneklerini kullanabilirsiniz.Ama bir kartı bir kere kullanınca bir daha kullanılamamaktadır ve 2 kart birden kullanılamaz.
Kartlarınızı Sağlık,savunma,saldırı ve enerji gücü olarak seçmenizi öneririz.İhtiyacınız olduğunda her türlü yardım bu 4 tür karttan gelecektir.Ama dövüşün sonuna doğru kartlarınızı kullanırsanız daha sağlıklı ve yerinde kullanmış olursunuz.

İPUCU:Bridge,enerji barı bitince yada çok azaldığında enerjisiz kalıp hareketsiz kalmaktadır.Bridge kullanırken enerji barınıza dikkat etmenizi öneririm.

Ayrıca oyunda kare tuşu ile bir eşyayı kaldırıp atma/vurma yaparak saldırı yapabiliriz.Eğer eşyasız bir şekilde rakibimizin yanında kare tuşuna basarsak rakibimizin kafasından tutarak fırlatabiliyoruz bu da epey bir canını götürüyor.

Grafik:9
Oyundaki grafikler pek parlak sayılmasa da 2005 yılı bir oyuna göre güzel yapılmış.2008 yapımı olan Spiderman Friends or Foe'un grafiklerinin bu oyundan kötü olduğunu rahatlıkla söyleyebilirim.Ama grafik hataları da yok değil.NFS mostwanted ın grafiklerinden daha güzel görünen bir grafiği var(ki nfsmw benim bir ara en iyi grafikli bulduğum oyundu[grafik görmemişim:)]).Grafik konusunda ufak tefek hatalar olmasa benden 10 alacak bir oyundu.
Oynayış:6
Oyunda kontroller çok kolay.Hele alışınca elinizi hiç kasmıyorsunuz bile diyebilirim.Hareketler ve özel güçler ise oyunu çok daha güzel yapıyor.Oyunda birçok hareket yapabiliyoruz.Her karakterin farklı özel hareketleri var ve bu da oyuna ayrı bir renk katıyor.Ama tabi ki bazı sorunlar var.Mesela bize vurulunca yerde iken x tuşuna basamadan kalkamamız.Ama darbe alınca otomatik olarak kalksak idik çok daha güzel bir oynayış sistemine sahip olacaktır.
Sesler:4
Oyunda çok az müzik var.Ki ben sadece menü de duydum o da zamanla sıkmaya başlıyor.Oyun iöinde müzik yok ama sesler çok gerçekçi.Darbe sesleri gibi sesler.Konuşma seslerinin yer almaması adamların dilsiz gibi dolaşmaları çok kötü olmuş.Ve EA Extra da müzik olmaması da oyuna bir eksi daha katmakta.4-5 müzik olsa arka fonda zararı olmazdı.
Atmosfer:6
Atmosfer gayet güzel ve tatmin edici durumda.Parlaklık ve diğer ayarlar çok güzel.Her karakterin kendi alanı var.Bu alanlarda her karakter ayrı bir güç kazanıyor gibi oluyor.Mekanlar bölümün seviyesine göre zorlaşıp kolaylaşıyor.Açtığınız her karakter yeni bir alan demek.Bu da oyuna ayrı bir hırs ile bakmanıza neden oluyor.
Benim puanım:6,25
Oyun güzel kilitli karakterlerin olması oyuna ayrı bir hırs ile bakmama neden oluyor.Ama çok daha iyi olabilridi.Çok fazla eksiği olduğunu düşünüyorum.
Ekran Görüntüleri:
< Resime gitmek için tıklayın >
< Resime gitmek için tıklayın >
< Resime gitmek için tıklayın >
< Resime gitmek için tıklayın >
< Resime gitmek için tıklayın >
< Resime gitmek için tıklayın >

Oyunun Kutusu:
< Resime gitmek için tıklayın >



S
16 yıl
Yarbay

eline sağlık - ben oyunu hiç beğenmedim -


Bu mesaja 1 cevap geldi.
S
16 yıl
Binbaşı

V
16 yıl
Yarbay
Konu Sahibi

quote:

Orjinalden alıntı: slyman_b

eline sağlık - ben oyunu hiç beğenmedim -

aslında oyun senaryosuz falan olduğu için bir süre sonra sıkıyor ama genel anlamda güzel sayılabilir ama senaryo modu gibi bir şey olsa idi daha güzel olurdu özellikle ses yüzünden oyun bir felaket gibi olmuş(bence)


Bu mesaja 1 cevap geldi.
A
16 yıl
Yarbay

Bu oyun çıkalı tam 2 yıl oldu.Çok iyi hatırlarım o zaman ps2 yi yeni almıştım.Çok sıktı sonra tavsiye etmem



DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.