Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
28
Cevap
5625
Tıklama
13
Öne Çıkarma
Cevap: Makyajlı 2021 Seat Arona Türkiye'de: İşte fiyatı ve özellikleri (2. sayfa)
C
3 yıl
Binbaşı

quote:

Orijinalden alıntı: fantomasds

100 yıllık otomobil üretim serüvenimiz mi var? (Almanyada sadece Volkswagen tek fabrikasında yılda 800.000 araç üretiyor mesela.) Ülkemizde arap ülkelerindeki gibi doğalgaz petrol mü var? (Yakında doğalgaz olacak inşallah faydasını göreceğiz.) Türkiye bir sömürge imparatorluğu mu kurmuş da mazlumların kanıyla gelen paralar sayesinde otomobili vatandaşlarına ucuza mı satabilmiş? ABD gibi Irak'a Afganistana mı çökmüş sömürmüş? Fransa gibi 13 afrika ülkesini hala sömürmeye devam mı ediyor? Norveç İsveç gibi kimsenin burnunu sokmadığı bir coğrafyada mı kurulmuş bir devlet? Ülkemizin kaynakları ABD destekli darbelerle her 10 yılda bir iç edilmemiş mi? Türkiye, Güney Kore ve Japonya, Almanya gibi anayasasının ABD tarafından yazıldığı bir ülke mi ki tüm milli savunmasını ABD’ye devredip otomobil üretmeye kaynak aktarabilsin? Hükümetlerden bağımsız düşünüldüğünde Devlet zenginlerden alması gereken vergiyi alabiliyor mu? Bu soruların cevaplarını düşünün, ondan sonra otomobil pahalı mı ucuz mu karar verin. Devletimiz holdinglerden fabrika sahiplerinden alması gereken vergiyi alamıyor. Almaya kalktığında ise Fabrika sahipleri "Bak benim kazancımı azaltırsan her şeyi satıp savar parayı faize yatırırım. İşçinin ağız kokusunu çekmem." diyor. Fabrika sahiplerinin bu cevabını duyan hükümetler parti farketmeksizin (CHPli, Demokrat Partili, Adalet Partili, DSPli, Anaplı, Doğruyollu, Ak Partili...) biz senden az vergi alırız aman ha fabrikaları kapatma yatırımı azaltma istihdamı azaltma yoksa işsizlik artar diye az vergi almaya razı oluyorlar.
Vergi gelirindeki kaybı dengelemek için akaryakıttan, otomobilden v.b.den fazla vergi alıyorlar. Eğer iktidar muhalefet herkes vergi alma konusunda anlaşır, vergi memurları ABD’deki gibi ellerinde kelepçeyle denetim yaparsa o zaman araçlar, elektronik eşyalar ucuzlar. Elbette o zaman bile Devlet en büyüklerden vergi alamayacak tıpkı ABD’nin Amazon’dan, Apple’dan vergi alamadığı gibi. Hali hazırda otomobil satışları yeterli sayıda olduğu için Devletimiz de vergi almaya devam ediyor. Satışlar çok düşse vergiyi de düşürecektir Devletimiz.
Her araba fiyatı mevzusu açıldığında “Adamlar 20.000 birim paraya araba alıyorlar.” diyenler, bu birim kıyaslamasını yapabiliyorsanız paramızdan 6 sıfır atılması sayesinde yapabiliyorsunuz. Eskiden helaya gider 1 milyon lira öderdik. Sırf sizin dediğiniz gibi Avrupada otomobiller çok ucuz olsa Avrupalılar en lüks araçlara (Mercedes S Serisi, BMW 7 serisi gibi) binerdi ama binmiyorlar. Orada da en çok satan araçlar Renault Clio ve VW Polo. İnsanların refah düzeyine bakılırken sadece otomobil ve telefon fiyatlarına bakılmaz. Barınma, kıyafet, eğitim, sağlık gibi kalemlere de bakacaksınız. Niye Avrupalılar saç ektirmeye, diş tedavisine Türkiye’ye geliyorlar?
Türkiyeden Almanyaya AB Projesi kapsamında teknik geziye gitti arkadaşlar. Orada sordular, Metro makinisti 3000 Euro maaş alıyor. Bunun 1500ünü ev kirasına veriyor. Kalan 1500 euro ile geçinecek. Yarım litre su 2 euro, bir dilim pizza bir koldan oluşan yemek 10 euro. Orta karar bir gömlek 30 euro.
Diğer bir hususta Batının, Doğu Akdeniz Petrollerine göz dikmesi. 2011 Yılında Suriye karıştırıp iç savaş başlattılar Arap baharı ile sonra 2013’de Mısır’da darbe yaptılar. Doğu Akdenizdeki (Kıbrıs etrafında.) zengin doğal gaz ve petrol kaynaklarını rahat rahat sömürmek için önlerinde tek engel Türkiye kaldı. Şimdi ülkemizi ekonomik cendereye aldılar, uşaklarıyla bizi zorluyorlar pes edelim diye. ABD eski Türkiye büyükelçisi John Bass şimdi Afganistan Büyükelçisi. O, Afganistan büyükelçisi olduktan Afgan göçmenlerin sayısı arttı. Bir memleketten göçerseniz hanımızı çocuğunuzu alıp göçersiniz. Göçmen profiline baktığınızda 20-30 yaş arası erkek. Yani normal bir göç değil. Afganistan’da eğitilip ceplerine harçlık koyulup gönderiliyorlar. Türkiye’de 3 afganı rehin almışlar 5800 euro fidye ile serbest bırakmışlar. Türk polisi bu fidyecileri arıyor şimdi. Göçmenlerin 5800 euroyu nereden bulduğu burada dikkat çekici kısım. Öfkemiz aklımıza mani olmasın.
Son olarak Kovid Pandemisi nedeniyle Devletimiz ihtiyaç sahiplerine milyarlarca lira tutarında destek olmuştur. Kovid nedeniyle üretim durmuş enflasyon yükselmiştir. Hep kıyaslandığımız Avrupadan farkımız bizim Devlet geleneğimizde Devlet babadır. Sel olur, deprem olur hemen yardım eder, evi yıkılana ev yapar, hayvanı telef olana hayvan alır, mahsulü telef olana nakdi yardım eder borçlarını öteler… Batılı devletler gibi bir felaket yaşandığında olayı sadece sigorta şirketlerine havale etmez.
Seni çok gergin gördüm. Al çay iç, biraz rahatla.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

S
3 yıl
Yarbay

Adam neredeyse Avrupa bizi kıskanıyor demeye getirmiş ya!
Devlet baba yardım edermiş, hadi ordan!
Lüks ve şatafattan vazgeçmeyen, itibardan tasarruf etmeyen, bin odalı saraylar yaptıran, siyaseti halka hizmet değil, nemalanma vesilesi olarak gören devlet baba benim babam değildir.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @fantomasds
D
3 yıl
Yarbay

Devlet matrahta düzenleme yapıyor halk istifade etsin diye Doğuş Grubu da sağolsun yeni kasayı zamanında getirmeyerek uygun fiyatlı alınmasının önüne geçiyor. Hatta eski kasanın bile orta ve üst donanımını bayilerinde bulundurmuyor ki halk alabilsin. Zerre kadar halka değer verilmiyor, sadece yoluncak kaz olarak görülüyor. Maalesef ki Ülkemizde otomobil üreticilerinin lobisi çok güçlü, hükümetlerin eli kolu bağlı..



Bu mesaja 1 cevap geldi.
C
3 yıl
Yarbay

quote:

Orijinalden alıntı: DH Misafiri

Devlet matrahta düzenleme yapıyor halk istifade etsin diye Doğuş Grubu da sağolsun yeni kasayı zamanında getirmeyerek uygun fiyatlı alınmasının önüne geçiyor. Hatta eski kasanın bile orta ve üst donanımını bayilerinde bulundurmuyor ki halk alabilsin. Zerre kadar halka değer verilmiyor, sadece yoluncak kaz olarak görülüyor. Maalesef ki Ülkemizde otomobil üreticilerinin lobisi çok güçlü, hükümetlerin eli kolu bağlı..
Sadece Doğuş mu hocam, hepsi aynı şeyi yapıyor, getirdiklerini de satmıyorlar.



Z
3 yıl
Yüzbaşı

Bakalım ekim ayında stoklarda olacakmı.!
Bu ay yani Eylül ayında belki 20 yetkili bayi ardım hiçbirinde yoktu zaten style paket sadece getiriliyor muhtemelen matrah avantajından dolayı ve galerilere anlaşmalı satıldı.
Ekim ayında kur yüzünden zam gelecek bu kesin bu yüzden ötv matrahı%80 olacak çok merak ediyorum bakalım neler yaşanacak nasıl bir fiyat çıkacak ortaya.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zafer135 -- 30 Eylül 2021; 15:19:56 >

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

N
3 yıl
Teğmen

Ötv matrah güncellemesi olan günden beri makyajlı Arona FR paket bakıyorum.

258 bin idi 266 bin TL oldu 1 ekim itibariyle 330 bin oldu.

boyle düzene diyecek kelime bulamıyorum.

hanıma alacaktık hevesimiz kursağımızda kaldı.

style paket bakmaya başladım 255 fiyatı

sorum şu olacak opsiyonlardan hangilerini style üstüne ekletebiliyoruz.


Bu mesaja 2 cevap geldi.
V
3 yıl
Yarbay

Bulduğunuz aracı almak durumundasınız. Opsiyon ekleme şansınız yok.




Bu mesajda bahsedilenler: @noface_84
C
3 yıl
Yarbay

Style ı o fiyata bulduğunuzda alın hemen kaçırmayın hocam. İlk 1 yıl olduğu gibi binin sonra 2. yıla girince gidin sanayide ihtiyaç duyduğunuz şeyleri taktırın.
Ben de makyaj öncesi Style Plus almıştım.
Servise sordum geri görüş kamerası takıyor musunuz diye takmıyoruz dediler.
İlave şunu yapıyor musunuz diyorum yapmıyoruz diyorlar.
Ben dışarıda gizli özellik açtırsam bişey olur mu diyorum "garanti konusunda sorun olabilir" diyorlar.
Üst paketler satılsın diye 50-60 bin fark ödetecekler durduk yere 10.000TL lik ilave özellik için.

0 araç, fabrikasyon bir hatası çıkar mı vs korkusuyla bişey yaptırmadım henüz. 1 yıl-15.000km geçsin var aklımda yapılacaklar.
Geri görüş kamerasına ihtiyaç duymadığımızı farkettik "optik park asistanı" sayesinde. Ön bölgede de aynı şekilde park sensörü olsaymış iyi olurmuş.
Bir de iç ambiyans aydınlatma olsa en azından kapı kollarında falan iyi olurmuş.
Geri vitese takınca aynaların aşağıya inmesi yani MirrorDown özelliğini mesela gizli özellikle açtırmak faydalı olabilir.




Bu mesajda bahsedilenler: @noface_84
H
8 ay
Çavuş

Bu başlık ölü mü. Arona kullanan kimse yok mu acaba?



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.