Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
0
Cevap
964
Tıklama
0
Öne Çıkarma
TTWEB virüs [Çözüm]
E
10 yıl
Er
Konu Sahibi

Arkadaşlar anladığım kadarıyla bu 2013 sonrası ortaya çıkan “ csrf “adıyla bilinen saldırı tipiyle alakalı özellikle eski tipte dsl modem kullanıcılarında görülüyor bir çok modem üreticisinin eski cihazlarında bu saldırı tipine karşı güvenlik açığı var. Ürünler eski ve belki de artık üretilmeyen ürünler olduğu için modem üreticileri bu konuda çokta yardımcı olamıyor
Problemin kalıcı çözümü için elimizde çok bir şey bulunmuyor. Ama en azından şunlar yapılabilir.
• Modemi yeniden kurma – Cihazı resetleyin ayarlarını yeniden yapın bu konuda bilgi sahibi değilseniz servis sağlayıcı veya modem üreticisinin çağrı merkezini arayın. Özellikle cihaza dışarıdan erişimi kapatın ve cihaz yönetim şifresini “ admin & admin “ / “ admin & ttnet “ vs. kesinlikle değiştirin.
• Ağ kartınıza DNS sunucu adreslerini manuel ekleyin – sanırım herkez dns değiştirmeyi biliyodur güvendiğiniz DNS sunucu adreslerini girin –195.175.39.39 / 195.175.39.40
• YENİ BİR CİHAZ ALIN - Arkadaşlar bu geçici çözümlerle anlık olarak probleminizi giderseniz bile yine de modem üreticisiyle irtibata geçin cihazınız ile alakalı bu problemi gideren güncel bir cihaz yazılımı var ise onlardan temin edin ve kesinlikle yükleyin. Cihazlar eski olduğu için çoğu firma bu konuda yardımcı olmayacaktır. Kafanız rahat etsin istiyor iseniz. Yeni nesil bir modem almanız kesin çözümdür.



DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.