Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
3
Cevap
36089
Tıklama
0
Öne Çıkarma
acnegen kullanmaya başladım. bir sorum var !?!
P
12 yıl
Yüzbaşı
Konu Sahibi

arkadaşlar yaklaşık 40 gün önce zoretanin adlı sivilce için bir hap kullanmaya başladım. yüzümdeki izler ve sırtımdaki sivilceler için. fakat 10 gündür (bir ay zoretanin kullandıktan sonra yani) acnegen diye bir hap kullanıyorum. bunu doktorum önerdi. zoretenaninden vazgeçti. acnegeni 2 ay kullandıktan sonra kontrole gideceğim. soracağım soru şu bu ilk ay başka hap kullandığım için vücuda bir zararı olur mu? uyumsuzluktan ya da hapların içeriğinden dolayı, yoksa bu tür ilaçların hepsi aynı içerikli mi? bir de acnegen kullanıp memnun kalan var mı? alnımda bir bölgede sivilce izi var. onun dışında yanaklarda pek yoktu ama biraz sivilceler belirmeye başladı. tabi bu zoretaninden mi acnegenden mi gelen bişey bilemedim. ne kadar kullanmak gerekse kullanacağım. sonuçta sabır işi.

bu arada 20 mg acnegen kullanıyorum. akşamları günde bir defa olmak üzre saat 22:00 - 24:00 arası kullanmaya özen gösteriyorum.

kilo 61, yaş 20.



P
12 yıl
Yüzbaşı
Konu Sahibi

L
12 yıl
Binbaşı

Başka hap kullanma durumu yok dostum, kafan rahat olsun. Hatta şüphe ve stresi uzaklaştır hayatından, sonuç daha iyi olur.

Acnegen-Zoretanin-Roaccutane hepsinin etken maddesi İzotretinoin'dir. Birbirlerinin eşdeğeridir. Sağlık bakanlığı tarafından eşdeğer ilaç kullanımı genelgesi:

http://www.teb.org.tr/images/upld2/haberler/sO920090618142517ESD.pdf

Bu durumda insanın aklına doktoruna bi'reprezantın "çalıştığı" geliyor. "Yazdığım ilacın aynısını mı aldın getir kontrol edeceğim" diyen sevgili doktor arkadaşları da gördük, eşdeğer ilacı görünce " bu farklı ilaç git değiştir, ben sana bunu yazmadım" diyeni de...
Neyse ki istisna bunlar.

Yukarıda böyle bir genelge varken reçeteye hala etken madde değil, ilaç ismi yazılması ise bambaşka bi'mesele de... Neyse...



N
12 yıl
Teğmen

hahah acnegen hayatımın mucizesi desem yalan olmaz :)

yüzümde öyle bir sivilce vardıki berbat görünüyordum intihar etme noktasına gelmiştim o kadar çok kremler haplar abuk subuk şeyler kullandım.hiç biri fayda etmedi en sonunda hastaneye gittim doktor acnegen önerdi yan etkilerini okudum çok acayip şeyler yazıyor ama merak etme bende korkmuştum hiçbirşey olmadı.

bekin ağrıyabilir gözlerin sulanabilir yüzün pul pul dökülecek ve dudaklarınla yüzün kuruyacak bol bol krem sür 2 ay sonra yavaş yavaş azılacak 3.ayda fark belirgin olur.4.ayda ufak tefek iz kalır ama belli olmaz 5.6 ayda ilacı yapana dua ediceksin. allah yardımcın olsun kolay gelsin



DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.