Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
8
Cevap
2193
Tıklama
0
Öne Çıkarma
HDMI to IEEE 1394
B
13 yıl
Onbaşı
Konu Sahibi

Merhaba Arkadaslar umarım konuyu yanlış yere açmadım

Sony DCR-HC30E kameram var mini dv kasetle çalışıyor,bende çektiklerimi laptopumda bulunan i-link (IEEE 1394) yada diğer adıyla FireWire portundan dvd ye çekip izliyordum. buraya kadar her şey güzel sorun ise şimdi kendime yeni laptop aldım yeni laptopların hiç birinde IEEE 1394 port yeri yok hepsinde de sadece HDMI kablo yeri var

şimdi ben ne yapacagım magdur durumdayım

internette bir ucu hdmi diğer ucu IEEE 1394 olan kablo gördüm böyle bir kablo alsam olurmu sizce görüntüleri kameradan tekrar dvd ye aktara bilirmiyim bazı yabancı forumlarda olmaz gibi yazılar okudum

o kadar kasetlerim var dvd ye çekmem lazım yardım lütfen çok önemli anlayan varsa yardım etsin



T
13 yıl
Binbaşı

aynı durumdan bende muzdaripim. Ama dediğim kablo ile olmaz çünkü laptoptaki HDMI çıkış giriş değil ki. IE1394 to USB gibi bir kablo olursa olur onda da görüntü kaybı olur.


Bu mesaja 1 cevap geldi.
O
13 yıl
Yüzbaşı

ayni problemi bende yasmaktayim.bir cozum bulabildinizmi acaba?



S
13 yıl
Yarbay

Sırf bu yüzden eski masaüstü pc'den vazgeçemiyorum.


Bu mesaja 1 cevap geldi.
C
13 yıl
Yarbay

kamerayı değiştirmenin de zamanı gelmiş demek ki.


Bu mesaja 1 cevap geldi.
U
12 yıl
Yarbay

U
12 yıl
Yarbay

yada aklıma şimdi geldi. kamerandaki composite çıkışları kullanarak laptobuna 20 liraya easycap tarzı usb bi adaptor
takarak goruntulerini capture edebilirsin.


Bu mesaja 1 cevap geldi.
L
12 yıl
Yarbay

Masaüstü kullanmanın hantallığından sıkılıp da,yola sadece amacıma uygun değişik ebat ve performansta iki laptopla devam etmeye karar vermiştim.Ancak yeni model laptopların hiçbirinde firewire portu olmadığını farkederek ,elimdeki hdv kamerayı kullandığım müddetçe firewire portlu desktop bilgisayarıma (ya da eski model laptoplara) mahkum olduğumu anladım.
Maalesef hiç bir yöntem firewire aktarımın kalitesini vermiyor.Orijinal kalitede aktarım bu yolla oluyor sadece.Tavsiyem sırf kamera için ucuz yollu dandik bir masaüstü kurup ya da bir yerden bulup firewire kart eklemek.Kasetli kamera kullanıldığı müddetçe yapacak başka bir şey yok.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi LokmanHekim -- 11 Kasım 2011; 21:25:07 >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
B
9 yıl
Yarbay

biraz konuyu hortlatmış olacam ama firewire-usb kablolar dolanıyor etrafta. birini alma gafletinde bulundum. çalışmıyor. taktığınız usb aygıt bozuk diyor. internette biraz araştırdım ki usb, firewire, hdmi hepsi farkı sinyaller gönderiyormuş. ha aslında usb - seri port çeviriciler var. onlar da farklı sinyaller ama o çeviriciler sadece kablodan ibaret değil, içlerinde entegre de var. ama malesef usb - firewire çeviriciler anlaşılan sadece kablodan ibaret.



DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.