Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
27
Cevap
20925
Tıklama
0
Öne Çıkarma
Üniversiteye Dava Açmak İstiyorum Yardımcı Olur musunuz?
D
14 yıl
Yarbay
Konu Sahibi

Arkadaşlar okuduğum üniversite tarafından mağdur edildim ve hakkımı savunmak için dava açmak istiyorum.Sorunum şu ki; okuduğum üniversitede hocaların onayı ve imzasıyla aldığım 3 dersi yaz okulunda başarıyla geçmeme rağmen bunlardan 2 tanesi kurul kararıyla iptal edilerek okuduğum üniversitede yeniden almama karar verilmiştir.Tamamen kendi hatalarından kaynaklanan ve elimde imzalı onay belgeleri bulunduğu halde kendi onayladıkları dersleri aradan 5-6 ay kadar süre geçmesine rağmen iptal ederek beni mağdur eden ve 2.dönemimin uzamasına sebebiyet olan üniversitemii mahkemeye vererek hakkımı aramak istiyorum.Nasıl bir hukuki yol izlemem konusunda bana yardımcı olabilecek arkadaşlardan msj ve yorum bekliyorum.Lütfen ilgi gösterin çünkü burada 1 senem ve emeklerimin çöpe atılması söz konusu.Saygılar...



_
14 yıl
Teğmen

Yardımcı olabilcek olan yok mu arkadaşlar.Gerçekten çok mağdur durumdayım ve hakkımı savunmak istiyorum.



P
14 yıl
Yarbay

Kesin Kocaeli Üniversitesi'dir.


Bu mesaja 3 cevap geldi.
E
14 yıl
Yarbay

Yok Powermoon Gazidir Gazi.. Bizde meşhur böyle şeyler



-
14 yıl
Yüzbaşı

_
14 yıl
Yarbay

avukat tut sen gerekeni yapar o


Bu mesaja 2 cevap geldi.
_
14 yıl
Teğmen

Elimde onayladıkları ve imzaladıkları 3 dersin ve o 3 dersi geçtiğime dair belgeler var.Ancak notları sisteme geçerken aldığım 2 dersin geçersiz olduğunu sisteme geçilmeyeceğini,iptal edildiğini ve tekrar almam gerektiğini söylediler.Madem olmuyordu neden o zaman onayladınız ve ben o kadar masraf yapıp başka üniversite yaz okulu olarak geçtiğim dersleri şimdi iptal ediyorsunz aradan kac ay geçti.Avukat arkadaşlardan yardım bekliyorum..





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi _sekkocan_ -- 14 Ekim 2010; 1:24:17 >

O
14 yıl
Binbaşı

quote:

Orijinalden alıntı: __BadblooD__

avukat tut sen gerekeni yapar o

+1
bırak onlarda para kazansın, buradan avukat olan adam sana yardım etmez, avukat olmayan da işi tam bilmez ancak yorum yapıp sallar
yaş ortalaması 16 olan bir siteden hukuki tavsiye mi alacaksın?


Bu mesaja 1 cevap geldi.
O
14 yıl
Yarbay

döküntü olsaydı cevaplardı


Bu mesaja 2 cevap geldi.
_
14 yıl
Teğmen

Arkadaşlar ben zaten öğrenciyim.Bende biliyorum avukat tutmayı danışmayı ancak bunun belli bir masrafı olacak bunu karsılıcak durumda değilim.Zaten hem maddi hem de manevi olarak mağdur edildim.İdare mahkemesine dava açmayı düşünüyorum bu durumda baro tarafından bana otomatik olarak avukat atanır mı merak ediyorum.İlgilenen bütün arkadaşlata teşekkür ediyorum.



A
14 yıl
Yarbay

quote:

Orijinalden alıntı: powermoon

Kesin Kocaeli Üniversitesi'dir.


Yaz okulu olsaydı doğru olabilirdi tabi.



I
14 yıl
Yarbay

Bence hiçbir şey yapamazsın.O mahkeme 2 yıl sürer ayrıca o okul bitmez.Ben geçen yıl üniversiteye girdiğimde her gelen hoca takışırsak 4 yıl buradasınız demişti.Okul 2 yıllık.


Bu mesaja 4 cevap geldi.
J
14 yıl
Yüzbaşı

İdare mahkemesine başvurucaksın :)


Bu mesaja 1 cevap geldi.
G
14 yıl
Yüzbaşı

Avukata danisman en iyisi.



L
14 yıl
Teğmen

lisedeyken başıma bu tarz bişey gelmişti hoca kağıdı isme göre okuyordu beni bıraktı okulu bitiremiyordum az kalsın son şansımda verebildim dersi bence yapacak bişey yok sistem böyle



M
14 yıl
Yarbay

şu dersleri ve kabul edilmeme nedenleri ayrıntılı olarak yazsaydın iyi olurdu.


Bu mesaja 1 cevap geldi.
R
14 yıl
Binbaşı

Aynı durumun benzeri benimde başıma geldi.
Kısaca özetleyeyim;
Üniversitede çıkan kavgada disiplin cezası alarak 1 hafta uzaklaştırıldım.Bu bir hafta vize haftama denk geldi.Dolayısıyla vizelere giremedim.
Sonra üniversite ile yapılan görüşmelerde disiplin cezasına gerek duyulmadığı açıklandı.Ancak 1 haftalık süre içerisindeki vizelere girememiştim.
Bu vizelere girmemin mümkün olmadığı ancak ileride finaller sayesinde geçebileceğim belirtildi.
Bunun üzerine şirket avukatımız ile görüştüm.Üniversiteyi mahkemeye verdi.
Disiplin cezasının düşürülmesi sonucunda hem gereksiz olarak 1 haftalık uzaklaştırma ve bu cezanın sonucunda vizelere giremediğim için dönem kaybı yaşadığım belirtildi.
Zaten 2 duruşma sürdü mahkeme.İlk duruşmada taraflar dinlendi.İkinci duruşmada haklı olduğum açıklandı.
Mahkeme kazanıldı.
Tazminat davası açıldı.
İlk mahkeme kazanıldıktan sonra tazminat davası zaten neredeyse garanti olarak kazanılıyor.
Üniversite tazminat ödemeye mahkum edildi.

Sizin yapacağınız şey;
Üniversite iptal ettiği dersleri size zamanında bildirmek ile yükümlüdür.Eğer verdiğiniz dersleri iptal ettiyse bununla ilgili bir rapor oluşturmuştur ve adresinize postalamıştır.
Eğer bu posta elinize ulaşmadıysa rahatsınız.Ancak üniversite bu belgeyi yolladıysa ve ellerinde gereken belgeler varsa bir sonuca ulaşamazsınız.
Öncelikle bölüm başkanınız ile konuşun.Neden bu belgelerin elinize geçmediğini ve geç haber verildiğini sorun sorun.
Eğer tam bir bilgisi yoksa rektör yardımcısından randevu alarak onunla görüşün.Gerekli açıklamalarda,yapılan görüşmelerde kendi haklılığınızı anlarsanız avukat ile görüşün.Görüşleri alın.Avukat zaten size görüşünü söyleyecektir.
Sonrası çorap söküğü gibi gelir.


Bu mesaja 3 cevap geldi.
_
14 yıl
Teğmen

Arkadaşlar yaz okulunda aldığım dersler şu şekilde..

a) 2.sınıf 2.dönem dersi

b) 3.sınıf 2.dönem dersi

c) 4.sınıf 2.dönem dersi

Yaz okulunda bu dersleri geçtim.Ancak a ve b şıkkındaki derslerim iptal edildi.İptal gerekçesi ise şu..

Bulunduğum üniversitede 3. ve 4. sınıfa geçerken a ve b şıkkındaki dersleri hiç almayarak boşalttım yaz okulunda almayı planladığım için.Yaptığım ders kaydı danışman hocam ve öğrenci işleri tarafından onaylandı ve dönemi bitirdim.Daha sonra yukarıda yazdığım dersleri hocalarıma ve öğrenci işlerine onaylatarak başarıyla yaz okulunda geçtim.Ancak o kadar saçma bi gerekçe ki arkadaşlar iptal edilme nedeni bu dersleri 2 sene üst üste bolaştamazmışım ve okuduğum üniv.de almalıymışım.

Bende diyorum ki madem 2 sene üst üste boşaltamazdım yaptığım ders kayıtları danışman hoca ve öğrenci işleri tarafından nasıl onaylandı

Madem bu dersleri alamazdım yaz okulu başvurusu yaparken bu dersleri hocalarım ve öğrenci işleri nasıll onayladı.

Elimde Ders kayıtlarını ve bu yazdığım dersleri yaz okulunda almama izin verdiklerine dair onaylı ve imzalı belgeler bulunmaktadır.Bu belgeleri de kullanarak hukuki hakkımı aramak istiyorum.Saygılar.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi _sekkocan_ -- 14 Ekim 2010; 14:50:41 >

_
14 yıl
Teğmen

Rome kardeşim öncelikle yprumun için teşekkürler.Benimle kesinlikle adresime veya şahsıma telefonla veya posta yoluyla irtibat kurulmamıştır.Yapılan bu hata 2 gün önce yaz okulunda alınan notların kendi üniversitemizde öğrenci işleri tarafından sisteme geçilirken fark edilmiştir.Bugün yapılan kurul toplantısında aldığım derslerden yukarıda yazdığım a ve b şıklarının iptal edilmesine karar vermişlerdir.Ancak bir hata varsa bunun benim şahsıma bildirilmesi gerekirdi ve tekrar bir ders kaydı yaparak yaz okulunda farklı dersleri alarak yine 2.dönemi bitirme şansım olacaktı.Ancak bu ipotal kararıyla 2. dönemim uzadı, derslere devam zorunluluğuma karar verildi,yaz okulunda yaptığım masraflar ve emek göstererek geçtiğim 2 ders boşa gitti,hem maddi hem manevi olarak zarar uğratıldım ve kesinlikle haklı olduğum bu olayda kendi hatalarının cezasının bana ödetilmesine karşı çıkıyorum.



_
14 yıl
Teğmen

Yorumlarınızı bekliyorum arkadaşlar.Durumumu yukarıda özetledim.Daha önce başına buna benzer bir olay gelmiş arkadaşlar varsa tecrübelerini paylaşırsa sevinirm.