Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
20
Cevap
18707
Tıklama
0
Öne Çıkarma
AMİLO Pro V2045 windows7 ses kartı driver
F
14 yıl
Yüzbaşı
Konu Sahibi

AMİLO Pro V2045 windows7 kurdum bütün sürücüleri otomatik buldu. seste sorun oldu.bilgisayardan ses çıkmıyor ne yaptıysam sorunu halledemedim , ses sürücüsünü yüklü gösteriyor, olmazsa xp yüklemek sorunda kalacağım.AMİLO Pro V2045 windows7 ses kartı driverı lazım. yardımcı olursanız sevinirim..teşekkürler.



B
14 yıl
Yüzbaşı

Aynı sorun bendede var yardım ederseniz sevinirim.


Bu mesaja 1 cevap geldi.
K
14 yıl
Yarbay

Arkadaşlar laptopla birlikte dvd verilmiş ya xp driverleri var içinde.O driver win 7 de de çalışıyor. aygıt yöneticisinden girip sağ tıklayın ses kartına sürücüyü güncelleştir deyin konum olarakta c diskindeki dvd den winzip ile çıkan sürücüyü seçin.


Bu mesaja 1 cevap geldi.
G
14 yıl
Çavuş

Bende FS amilo pro v2065 ve üstünde de ADI 1986A ses çipi var. Gördüğüm kadarıyla v2045 modellerde de aynı çip kullanılmış. Bu yüzden benim çözümün size de uyacağını düşünüyorum.
Genel olarak sürücüyü indirdikten sonra sürücüyü elle kurup, 1 2 ufak registry ayarıyla işlemi tamamlayacağız.

Öncelikleftp://dlsvr02.asus.com/pub/ASUS/misc/audio/Audio_ADI_V61016400.rar dosyasını indirip içeriğini masaüstüne açıyoruz.

Şimdi aygıt yöneticisinden tanımlanmamış aygıta gelip sağ tıklayıp özellikler diyoruz. sürücü > sürücüyü güncelle > bilgisayarıma gözat (2. seçenek) > listeden seçmeme izin ver > disk var . yaptıktan sonra masaüstünde açtığımız klasörü gösterip OK diyoruz. Bu işlemcen sonra yeniden başlatmanızı isteyebilir, **başlatmayın**.

Bir 10 15 saniye bekledikten sonra sesin gelip gelmediğini kontrol edelim.

Ses gelmiyorsa sürücüyü aygıta sağ tıklayıp kaldır diyerek kaldıralım. ses, video ve oyun aygıtlarına sağ tıklayıp donanım değişimlerini kontrol et diyelim. windows hd audio driver olarak bulması lazım. şimdi adımları en baştan tekrar uygulayalım.

Ses geliyorsa eğer registry ayarına geçebiliriz. regedit'ten HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Run anahtarına gelip smax4pnp.exe girdisini siliyoruz. regedit'i kapatıyoruz.

Başlat > çalıştır diyip services.msc yazarak servis listesine geliyoruz, ya da bu iş için başlat > denetim masası > yönetimsel araçlar > servisler menüsünü de kullanabiliriz. Burada "Andrea ADI Filters Service" i durdurup disable ediyoruz, yani tamamen devre dışı bırakıyoruz. Bunu da yaptıktan sonra bilgisayarı yeniden başlatabiliriz.

--
http://www.nforcershq.com/forum/adi-soundmax-86-88-a-b-89-xonar-t71280.html adresinden bire bir çevirmeye çalıştım. Ben uzun süre önce uygulamıştım ve mikrofon haricinde sorunsuz çalışıyor. Zaten araştırdığım kadarıyla da mikrofonu çalıştırabilmek biraz şans işi windows 7'de. Galiba bir bug var mikrofonla alakalı.


Bu mesaja 2 cevap geldi.
J
14 yıl
Er

benimde v2045 model de aynı ses sorunu var "quismodo" sizin dediğiniz uygulamayı yapmaa çalışıyorum.
dosyayı indirip masaüstüne açtım. aygıt yöneticisinden sürücüyü güncelleden o dosyayı gösterdim ama olmuyor. devam edemiyor diyor uyumsuzluk nerede onu anlayamadım. yardımcı olabilrseniz sevinirim.


Bu mesaja 1 cevap geldi.
J
14 yıl
Er

ama benim pc windows xp bu yüzden mi yapamıoum uyumsuz mu?


Bu mesaja 1 cevap geldi.
G
14 yıl
Çavuş

zaten başlıkta windows 7 için çözüm yazıyor. ama ben yine de xp için de çözümü vereyim :)

1. Windows XP sp3 ten daha düşük bir versiyon kullanıyorsanız (sp1, sp2 ...)
http://download.lenovo.com/ibmdl/pub/pc/pccbbs/thinkvantage_en/kb888111xp2tr.exe bu dosyayı indirip kurun. muhtemelen bilgisayarı yeniden başlatmanızı isteyecek. başlattıktan sonra 2. adıma geçin.

2. windows xp sp3 kullanıyorsanız direkt buradan başlayın.
sürücüyühttp://support.ts.fujitsu.com/Download/ShowDescription.asp?SoftwareGUID=CB518FBD-386C-4266-8730-432160E331E7 adresinden indirin. indikten sonra direkt setup ı çalıştırın, kurulum bittikten sonra bilgisayarı yeniden başlatın, sesin gelmesi gerekiyor.

hangi windows sürümünü kullandığınızı bilmiyorsanız
başlat -> çalıştır menüsünde winver.exe yazın.

kolay gelsin


Bu mesaja 1 cevap geldi.
J
14 yıl
Er

ok oldu ses geliyor çok teşekkür ederm.

bir de arkadaşımın hp p pavilion dv6700 model pc de seste sorun var. yani ses bazen çıkıyor bazen çıkmıor ya da hışıtılı halde çıkıyor. onun drveını yükleek düzelir mi. çünü herhangi bir darbe almadı pc. bu konuda da yardımcı olabilirseniz çok mutlu olurum.


Bu mesaja 1 cevap geldi.
S
14 yıl
Er

arkadaşlar laptopuma format atıldı.daha önce xp vardı şimdi windows7 yüklendi ama sesi yok artık.driverin windows 7yi desteklemediği söyleniyor ama destekleyen de bişi yok deniliyor. fujitsu siemens amilo pi 1505 ve windows 7 var.cd room bozuk yeniden format attıramam formatsız bu olayı nasıl çözebilirim bilen varsa lütfen yardımcı olsun..bu yukarıdaki dediklerinizi de denedm ama hiçbiri çözüm olmadı..:(


Bu mesaja 1 cevap geldi.
G
14 yıl
Çavuş

@journaliste
birşey değil. laptop sesi konusunda o kadar detaylı bilgim yok ama bazen çıkmıyor, bazen de hışırtılı geliyorsa benim ilk aklıma gelen jack ta sorun olduğu.

@sesimigeriistiyorum
söylediklerim sadece v2045 odeli içindi. windows 7 bayağı yol aldı, windows update yaptığında ses sürücüleri büyük ihtimalle çıkar, onları deneyebilirsin.



İ
13 yıl
Er

aynı sorun bende de vardı.. ciddi sinir bozucu bir durumdu.. gösterdiğiniz yoldan gidince sorun çözüldü.. çok teşekkür ederim..müthiş mutlu oldum..


Bu mesaja 1 cevap geldi.
J
13 yıl
Yarbay

Win 7 performanslı çalışıyor mu peki ? Ben 2 gb ram güncellemesi yaptım .


Bu mesaja 1 cevap geldi.
M
13 yıl
Binbaşı

Bu modeldeki ses kartı ile Amilo Pi2550deki aynımı. Ben baktım Realtek diyor sese


Bu mesaja 1 cevap geldi.
K
13 yıl
Yarbay

yok. v2045 te ADI Soundmax Integrated Audio HD marka ses kartı var.


Bu mesaja 1 cevap geldi.
S
13 yıl
Çavuş

Slm arkadaşlar,

Bende amilo m6450g 'ye windows7 kurdum.
Herşey güzel hoş ama ekran kartı ve ses kartı driverları düzgün kurulmamış.
Yukarıdaki registery olaylarına bakıcam olursa haber vericem sizlere.

Evde internetim olmadığı için şimdilik sonucunu yazamıyorum.

Başka taktik vermek isteyen arkadaşlardan da haber bekliyorum.


Bu mesaja 1 cevap geldi.
G
13 yıl
Çavuş

@isabelll
birşey değil

@jackosman
ben 1gb iken sandisk extreme iii ile turboboost yapıyordum, ama 2gb a yükselttikten sonra ona da gerek kalmadı ve benim şahsi görüşüme göre win xp den çok daha hızlı çalışıyor, ayrıca aero da kullanılabiliyor.

@stellgkhn
evet win 7 kendi kafasına göre kuruyor birşeyler ama o sürücüler çalışmıyor, ses kartı aynıysa yukarıdaki çözümün çalışması gerek.

Bu arada, laptop ın hem touchpad i hem de usb girişleri bozulunca emekli etmek zorunda kaldım. geri kalan herşeyi düzgün çalışırken şu mevzu yüzünden bir kenara atmak istemiyorum fakat kime sorsam anakart değişecek deyip abuk sabuk fiyatlar çıkardılar. bu konuda yardım edecek istanbul / antalya da elektronikçi tanıdığı olan varsa önerilere açığım ;)


Bu mesaja 1 cevap geldi.
S
13 yıl
Çavuş

Tekrar slm arkadaşlar.

Bilgisayarımdaki ses sıkıntısını çözdüm.

Aygıt yöneticisinde ses aygıtı doğru çalıştığını iddaa etsede tekrar sağ tıklayıp güncelle dedim.
XP driver ı olan klasörü hedef seçtim.
Windows 7 hatalı bir sürücü kuruyor olabilirsiniz diye bir uyarı verse de devam et dedim.
Ses problemini çözdüm.
Yanlız yeniden başlatılınca ses kartı driver ınız hatalı yüklenmiş olabilir diye uyarı veriyodu onuda bir daha sorma dedim ve programı çalıştır butonuna basarak geçtim.

Artık sorunsuz şekilde ses çalışıyor.Divx codecleri yükleyerek divxleri de denedim yazılımsal hiçbir sıkıntı yok...

Şimdi ekran kartı sıkıntım var onun için forumu araştırıcam.
Ekran kartı driverlarını yüklüyor (Chipset falan) fakat masaüstünde sağ tıklama yapınca epey bekliyor ve hata veriyor. Aynı zamanda ekran özellikleride desteklenmiyor.

Forum içinde bakmam gereken bir link varsa paylaşırsanız sevinirim.

Herkese iyi forumlar...


Bu mesaja 1 cevap geldi.
T
13 yıl
Er

COUNTER oynamak ıcın mıc aldm o gun kamera da aldım counterda mıc sesı gıtmedı bozuk sandım arkdası msn cagrdm seslı arama yaptım sesın gelmıo dedı kamera actm sesın yıne glmıo dedı... yukarı dogru cıkkarken knsmada su yazıyı gordum _pc de seskartı yok veya secılmemis_ yazıodu ne yapmam gerekır bı yardım !!!! kulaklıkdan ses gelıyor ama mıcrofon olarak ses gıtmıor


Bu mesaja 1 cevap geldi.
M
13 yıl
Binbaşı

K
13 yıl
Yarbay

quote:

Orijinalden alıntı: Mechaniker

http://www.realtek.com/downloads/downloadsView.aspx?Langid=1&PNid=23&PFid=23&Level=4&Conn=3&DownTypeID=3&GetDown=false

buradaki driverlere bakın


hayır sakın bunu deneme çünkü hiçbir işe yaramaz.. hatırladığım kadarıyla fujitsu v2045 in ses kartı "ADI soundmax hd audio" ydu.. arkadaşın verdiği driver uymaz..

doğru link burda;

"http://support.ts.fujitsu.com/Download/ShowDescription.asp?SoftwareGUID=CB518FBD-386C-4266-8730-432160E331E7&OSID=665F4A20-6E31-43C3-82C2-D98CE773007C&Status=False&Component=AC97 - AD1986 + ICH6 (Onboard) "


Tırnak içindeki linki komple kopyala tarayıcının git yerine yapıştır

I have read and agree to the terms and conditions a tik koy sonra aşağıda aktif olan butona bas ;)





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi khanstern -- 17 Eylül 2011; 13:20:38 >