Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
3
Cevap
818
Tıklama
0
Öne Çıkarma
singapurdan ucuza ne alınır?
Şehir : #İstanbul
Y
19 yıl
Er
Konu Sahibi

kardeşler bi tanıdığım bugün singapura gidiomuş. yarın geri gelio. sordu bana bişey istiomusun die. benim makinedeki eksikler bi tek ses kartı, bide projeksiyon, bide araba teybi+amfi(pioneer ı yeni çaldılar) bunlar orda ucuzmudur buraya göre?

merak ettiğim sizin bildiğiniz burada çok pahalı olan ama orada çok ucuz olan şeyler neler? siz bildiklerinizi paylaşın lütfen.

teşekkürler.



F
19 yıl
Er

Singapur hakkında olmasada bir kaç şey söyleyebilirim. Belki fikir verir. Yurtdışı sitelerinde bilgisayar parça fiyatlarını takip edersen Türkiye ile çok fazla fark olmadığını görüyorsun. Sadece Türkiye de piyasaya sürülmemiş, çok yeni ve çok güncel teknolojileri bu ülkelerden getirip hava atabilirsin .Örneğin forumda yurtdışından getirilip satılan bazı ekran kartları, araba teypleri var. Henüz Türkiye de satılmıyor. Araba teybine gelince, gümrük vergisi yerse hiç para kazancın olmaz. Sadece başta dediğim gibi kimsede olmayan bir araba teybin olabilir.
Japonya ve Amerika elektronikte sadece kendi ülkelerinin elektrik sisteminde çalışan cihazları çok ucuza satıyorlarmış. (110 Volt 60 Hz galiba) (Türkiyede 220 Volt 50 Hz). Avrupa elektrik standartında çalışan aynı ürünü dünya piyasasındaki fiyattan satıyormuş. Bunu bana Japonyaya giden bir akrabam söylemişti. Singapur un elektrik standartını bilmiyorum. Fakat bir cihaz getireceksen (bilgisayar parçası hariç) bunuda bir sormanı tavsiye ederim.


Bu mesaja 1 cevap geldi.
A
19 yıl
Er

Singapurdaki bilgisayar parçaları ya da diğer elektronik zımbırtılar ile burası arasındaki tek fiyat farkı kdv den kaynaklanıyor, orda kdv yok ya da çok düşük. % 18 daha ucuza ordan almaya değmez, burda garantili mal almak daha mantıklı. Ama illa bakalım diyolarsa simlim plaza diye bi yer var, orda elektoniklere baksın. Funan IT Mall diye bi yer, orda da bilgisayar parçalarına felan baksın senin eleman. Ama abd deki gibi yarı fiyatına satılma gibi bi durum beklemeyin, çok fark yok arada...


Bu mesaja 1 cevap geldi.
Y
19 yıl
Er
Konu Sahibi

@falpay dostum siteleri gezince Türkiye ile fazla bi fark yok doğru sölüyosun. bende bildiğim kadarıyla singapur ticaret merkezi, çine japonyaya yakın bide uzakdoğu ile batı arasında en elverişli liman olduğunu biliorum. hani belki orjin pioneer olmasa bile taiwan-çin yapımı pioneer olsa bile işgörür. bizim kamasonic den premier den iyi olacağı kesin(yani umarım) gümrükte vergiye takılmaz gibime gelio. numune olarak gösterilip rahatlıkla sokulduğunu duymuştum. bide açıkcası reno19 a takılacak kimsede olmayan teyple de hava atılmazki benim işimi ucuza görsün yeter.

@airea dostum belirttiğim ihtiyaclarımı burdakinin yarısına alabilirsem isteticem. ama dediğin gibi yarı fiyatına alamıosam başka şeylere baktıracam. ayrıca %18kdv +garanti için sana hak veriorum. garantisiz malı alıp gereksiz riske girmek salaklık olur. dediğin yerleri mesaj çektim. gidince gezip bana haber vericek bende netten araştırıp al veya alma diecem. gelirkende eli boş gelmesin istiom

@slaughter7 de usb bellek fikri için teşekkürler. ama onun yerine bulursa ucuza 10-20 gblık mp3 player istedim

beyler fikirlerinizi sölediğiniz için teşekkürler,

DAHA FİKRİ VEYA BİLGİSİ OLAN VARSA LÜTFEN forum.donanimhaber.com KARDEŞLİĞİ ADINA PAYLAŞSIN (yalakalık damarım tuttu sanırsam.)



DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.