Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
15
Cevap
7465
Tıklama
0
Öne Çıkarma
TEMPRA 2,0 16 V
İ
15 yıl
Çavuş
Konu Sahibi

ARKADASLAR SELAM TEMPRA ALMAK ISTIYORUM.. 2,0 16 V MUHTEMELEN SIRALI OTOGAZLI ALICAM..
KULLANAN ARKADAS VARMI YAKITI VE PERFORMANSI KONUSUNDA BILGIYE IHTIYACIM VAR..
CEVAPLAR ICIN SIMDIDEN TESEKKUR EDERIM..



Y
15 yıl
Yüzbaşı

Arkadaşım gönlünü kaçırmayayım ama bu arabadan direk vazgeç.Ben tempra 1.6 kullanıcısıyım senin gibi 2.0 alma niyetim vardı aylarca araştırdım arabanın parça sıkıntısı çok.Artık parçalar üretilmiyor ve bulmak çok sorun bulduğun zaman da dünya para istiyorlar.Servise telefon açıp sordum 2.0 tempra alcam diye,alma başına bela olur parçası yok dediler.Her ne kadar o araba içimde kalsa da ben fikrimden vazgeçtim.Eğer performans istiyorsan Marea 2.0 var onu al.Parçası pahalıdır ama en azından parça bulamam endişesine düşmessin.Kısacası ben Tempra kullanıcısı olduğum halde sana alma diyorum.SAYGILAR...



N
15 yıl
Yarbay

quote:

Orjinalden alıntı: ilkerkonak

ARKADASLAR SELAM TEMPRA ALMAK ISTIYORUM.. 2,0 16 V MUHTEMELEN SIRALI OTOGAZLI ALICAM..
KULLANAN ARKADAS VARMI YAKITI VE PERFORMANSI KONUSUNDA BILGIYE IHTIYACIM VAR..
CEVAPLAR ICIN SIMDIDEN TESEKKUR EDERIM..


1 yıl süreyle 1996 Tipo 2000cc 16v kullandım. Aracın gidişi, yol tutuşu yaşına göre konforu mükemmel. Bende LPG yoktu:( Uzun yolda gayet ekonomik olmasına rağmen şehir içinde bir depo benzin 250 km falan gidiyordu.
Ancak parça problemi ciddi bir sıkıntı, büyükşehirlerde bile zor bulursunuz. Ben alırken sıfır motor yaptırmama rağmen birkaç sefer balans kayışını koparttı. Yolda (yaklaşık 200 ile giderken ) yağlamayı kesti, 1.piston gömlekleri falan tekrar değişti.. Ön takım sık sık problem çıkardı. En son sübap gaydını kırdı, motor tekrar açıldı vs.vs.
Sonuç olarak almamanızı öneririm! İlla Tempra derseniz 1.6 alın yada 2000cc derseniz arkadaşın tavsiyesi gibi Marea HLX alın
Kolay gelsin..


Bu mesaja 1 cevap geldi.
A
15 yıl
Yüzbaşı

o arabadan kesinlikle uzak durmaslısın coğu usta tamirine bile yanaşmaz o arabaya


Bu mesaja 1 cevap geldi.
Y
15 yıl
Teğmen

Merhaba;
2.0 16V Tempra her şoförün arabası değildir. Meraklısı ve biraz da anlayanı olmak lazım. Parça sorunundan bahsetmişsiniz daha geçen hafta Aksaraydan (İST.) 140 TL'ye Lancia marka orjinal baskı balatasını aldık. Bakın yan sanayi değil orjinal. İşçiliğe gelince evet, her usta bakmıyor ama anlamadığından bakmıyor şanzuman söktürücez deyince adamın bir eli göbeğinde bir eli kafasında boş boş arabaya bakıyor. Yani doğru ustaya giderseniz ustada var parça da bulunur. İşçilik için bir tavsiyede bulunayım. Topkapı Volvo servisi Volvoline ile görüşebilirsiniz.
Ancak bu konuda çok mühim bir durum var bu arabaya bir kaç lira fazla verip temizini almak lazım yoksa bir araba parası daha versen toplayamazsın.
Ön takım demişsiniz 15 bin kmdir bir rot başı bile değiştirmedik ve sorunsuz gidiyor maşaallah. Ayrıca düzgün bir sıralı lpg sistemi ile hiç tahmin edemeyeceğiniz rakamlara inebilirsiniz. 42 LT LPG (1 simit depo) ile en az 300 km (biz 330'un altına pek düşmüyoruz)uzun yolda daha da fazlası, veriler uydurma değil tamamen tecrübedir.
Sonuç:
Bu paraya bu özelliklerde bu motor gücünde bir araba daha zor bulursunuz. Abs, dijital klima, deri döşeme, dört cam otomatiği gibi özellikler bugün bir çok yeni arabada yok en az 10 yaşında bir araçtan bahsediyoruz.


Bu mesaja 1 cevap geldi.
F
15 yıl
Yüzbaşı

96 2000 motor tempramı 1 depo gazla 300 km gidecek...

1 depo alsa alsa 40 liralık gaz alır..bu km de 20 kurus demektir....buda 2000 eski tempra için şehir içini bırak şehirler arası göremeyeceği bir rakam..


Bu mesaja 2 cevap geldi.
Y
15 yıl
Teğmen

97 Model 2.0 16V Tempra çok yakın bir arkadaşımın arabası ve araba her gün gözümün önünde.
1 Depo yaklaşık 42 lt lpg alıyor o da 1.55 gaz fiyatı ile şuan 65 TL civarı yapıyor. 65TL/300KM = 0,216 TL eder.
Muhasebeciyim dört işlemi herkes kadar biliyorum neyin yalanını yazayım ki buraya...
Çoluk çocuk muhabbeti yapıp inanmayan gelsin ispatlayalım mı diyeyim yaşını başını almış adamız yalan mı konuşacağız. Bu hafta sonu kısmet olursa araçla uzun yola çıkacağız dönünce yakıt sarfiyat verilerimizi aynen yazarım, burası forum paylaşırım isteyen inanııır isteyen inanmaaaz.
Selamlar...


Bu mesaja 1 cevap geldi.
Y
15 yıl
Teğmen

İyi Akşamlar;
Bugün Tempra 2.0 16V ile lpg depomuzu fulleyip Büyükçekmeceden yola çıktık. 150 Km sonra yolumuzun şehirlerarası kısmı sona erdi. Maşukiyeden Kartepeye oradan da dağ yolu ile Serindere üzerinden Yuvacık ilçesine geçtik. Bu kısım 75 km kadar sadece dağ yolu, çıktığımız zirvede rakım Gpste 1350 mt görünüyordu. Yani yolun 75 kmsi uzunyol değil hatta şehiriçinden de zor bir yoldu. Vites 1-2 bazen 3 şeklinde. Dönüş yoluna çıktığımızda kilometrede 226 rakamını görüyorduk. Köfezden otoban ile Gebze sapağı sonrasındaki Opet (Mehmetçik Vakfı) 'e kadar geldiğimizde kilometrede 302 rakamı vardı ve gaz göstergemiz kırmızı yandığı için lpg almaya karar verdik. Bu arada otobandaki hızımız 90-130 km arasında değişti. Ağırlıklı olarak 110-120 arası diyebilirim. Depomuzu tekrar fullediğimizde 55.78 TL yakıt alabildik. Yani 300 km'lik (75 kmsi dağ tırmanışı ve inişi) yolda 55.78 TL lpg yaktık. Bu da kmde 0.186 TL yapar. Tüm ilgilenen arkadaşların bilgisine, tekrar iyi akşamlar...



İ
15 yıl
Çavuş
Konu Sahibi

hepinize desteginiz için ayrı ayrı tesekkur ederım


Bu mesaja 1 cevap geldi.
T
15 yıl
Yarbay

5 yıl önce bende vardı, çok güzel bir arabaydı. Temizini bulursan tadından yenmez.


Bu mesaja 1 cevap geldi.
M
15 yıl
Er

selam, bende focus mevcut. , yaklaşık 1.5 yıl önce yeni ehliyet alan eşim için ucuz olduğu ve gençliğimden beri tempra hevesi olduğu için 96 model tempra 2.0 ie 16v araç aldım sahibinden.com dan 14633563 no. lı ilandan bakabilirsiniz. eşim bineceği için komple bakımdan geçirdim, tüm egsoz, ön takım, fiskiye motoru, silecek kolları, araç ve LPG beyni, LPG enjektörleri, baskı balata, triger sistemi, motor kulakları, termostat değişti, motor -yağ pompası arızası sonrası- komple rektefiye edildi, her iki egzantrik mili değiştirildi, radyatör temizlendi, motor enjektörleri temizlendi toplamda 4850 TL masraf yaptım, ancak eşim ne temprayı ne de focusu kullanamadığından otomatik araç almak için temprayı satışa çıkardım, kaporta olarak muayyer bir araç, ancak motor ve yürüyen aksam olarak arıza çıkarabilecek tüm parçalar yenisi ile değiştirildi, ama malum kul yapisi ve 2. el bir araç, yeni masraf çıkarmıyacağının garantisi yok (hoş ben 1.5 yaşindaki focus ile katalitik konvertör tıkanması sonucu yolda kalmıştım yani başa gelecekse geliyor çare yok) ilgilenşrseniz mail atın, ankaradayım, drparim@gmail.com
selamlar


Bu mesaja 1 cevap geldi.
T
15 yıl
Onbaşı

5 para etmez parçası bulunmayan araba hiç bi işe yaramaz bmw mercedes gibi markalrın parça sorunu yokken sen fiatın temrasını alıp esiyet cekicen saglam bi arabada degil zaten her gün bi deişik olur alırsan anlarsın her gün sesi degişir aracın ne oldu acaba diye düşünürsün çat diye hareret yapar motor yaptırmak zorunda kalırsın aradan 2 ay gecer yine hareret yapar paran cok ise al bin derim (atacak paran )


Bu mesaja 1 cevap geldi.
Y
15 yıl
Teğmen

Bir yıldır kullanıyoruz 2.0 16V Temprayı tool200'ün dediklerinin hiç biri olmadı. Parça sorunu da yaşamadık. Bence daha gerçekçi olmaya çalışmak lazım. Yazılanları bir çok insan okuyor yanlış yönlendirmenin anlamı yok. Ben bu saatten sonra çıkıp reklam yapacak da değilim bahsettiğimiz araba sıfır satılan bir araç değil da değil zaten. Dökük ve hurda bir araba alırsanız her araçta öyle sorunlar olur.
Tekrar söylüyorum, temizini bulursan o fiyata o kadar konfor ve özelliği kullanıcısına sunacak araba çok azdır.


Bu mesaja 1 cevap geldi.
B
15 yıl
Er

1 hafta önce 2.0 i.e 16v tempra aldım. illaki ufak tefek masrafları var arabanın. ama rahatlığı gerçekten çok güzel. lpg taktırmayıda düşünmüyorum açıkçası. 7.000 liraya aldım 96 model. araba kaporta oolarak temiz. motor sekman yemiş 1-2 arkadaşıma gösterdim kaçırma dediler. şimdi eğri oturup doğru konuşmak lazım bu fiyata bu model hangi arabanın dijital kliması, abs, hava yastığı, 4 cam otomatik gibi özellikleri ve konforu var? belki diyeceksinizki eski kasa 5.20i ler. emin olun onlarda bile bu özelliklerin tamamı yok. bu fiyata alacağınız her araba illaki yaşından dolayı sorunlar çıkartacaktır.



L
15 yıl
Teğmen

quote:

Orijinalden alıntı: ilkerkonak

ARKADASLAR SELAM TEMPRA ALMAK ISTIYORUM.. 2,0 16 V MUHTEMELEN SIRALI OTOGAZLI ALICAM..
KULLANAN ARKADAS VARMI YAKITI VE PERFORMANSI KONUSUNDA BILGIYE IHTIYACIM VAR..
CEVAPLAR ICIN SIMDIDEN TESEKKUR EDERIM..

Sakın ha bir motor arıza yaparsa canın yanar.Bir sevdiğimiz abimizde 2.0 cat sw tepra vardı 5 sene evvel yarım motor yaptırdı valla 3500 lira harcadı adamın ocagına incir ağcı dikti sakın alma derim sakın.



R
14 yıl
Er

destek;

bir haftadır kullanıyorum,hemde sw 2.0 16v cat, gaza basınca 4000 devirden sonra çıkardığı köpek hırlamasına benzer muhteşem sese acayip tav olduğum için ( ayrıca eski arabam da yine sw fakat 1.6 karbüratörlüsünden olduğu için biraz da görmemişlikten ayağımı gazdan alamıyorum)

arkadaşın dediği rakamlara hemen katılmak istiyorum;

kudurta kudurta ve her viteste nerdeyse son devirleri bularak kullanmama rağmen
aynı litredeki depom ve brc sequence sıralım ile her depoda yaklaşık 280-300km yaptım şehir içi-dışı karışık...

biraz daha uslu kullanımla ( 110-130 uzun yolda veya şehir içinde normal devirlerde ve normal vites geçişleriyle) bu arabayla 300 km ve üzeri gidemeyen varsa arabasını göstersin bence bi yerlere..

yakıttan memnunum, bu konfora ve bu asi çocuğa helal-i hoş olsun,

2.vitesle vatan caddesinde 90 bastım, ve zorlanmadan-ıkınıp sıkınmadan, iddia ediyorum devir kesmese daha da gider,
fabrika verisi olan 8,6 sn/ 0-100km hızlanmasına kesinlikle katılıyorum..

daha az yakmakta gözü olana yazacak pek çok marka ve model biliyorum ama yazmayacağım,kullananlar vardır-saygısızlık olur. onlara binip gaz pedalının üstüne beton döküp ne zaman 130a ulaşacak diye bekleyedursunlar, denemesi de bedava, vites kolunda yazanların yarısını kullanarak hepsini aynaya asar tempra..( ama özellikle belirteyim 2.0 16v olacak, sxa vs de basar evet bu hızları ama, bu serilikle asla değil....

bir de saya saya gidenlere önerilerim;

a- 25- 30 bin lira verip az yakan ama hiç gitmeyen bir yeni nesil dizel alın
b- o kadar paranız yoksa lpg li bir avrupa alıp takılın otobanda tempraların arkasına,
c- yok daha da az yaksın diyorsanız, " geri çekmeli araba yapacaklarmış yakında, onu bekleyin :) sıfır lira yakacak km de :)



DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.