Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
6
Cevap
5365
Tıklama
0
Öne Çıkarma
çiğ yumurta sarısı içmenin faydaları ve zararları nelerdir?
P
16 yıl
Yüzbaşı
Konu Sahibi

Böle deişik formüller deniyorum da belki vücuda yararlı olur die (ruh hastası diyebilirsiniz) bilgisi olan warsa yazsın lütfen



B
16 yıl
Binbaşı

Saçma



W
16 yıl
Teğmen

yumurta sarısı %80 oranında belki dahada fazla yağ içerir.yani kolestrol tavan yapar ve şişmanlarsın.


Bu mesaja 2 cevap geldi.
P
16 yıl
Yüzbaşı
Konu Sahibi

kolestrol diil de kalori var mı kalori?



Q
16 yıl
Yüzbaşı

bilgim yok ama pek hjyenik olcağını zannetmiyorum


Bu mesaja 1 cevap geldi.
B
16 yıl
Yüzbaşı

bıldırcın uymurtası a4ever


Bu mesaja 1 cevap geldi.
N
16 yıl
Yüzbaşı

Olumsuzlukları:

En kötüsü kuş gribi kapabilirsin..

HABER MERKEZİ - 06.12.2006
Uzman uyarısı “Çiğ yumurta içmeyin.“
Çiğ yumurtanın çeşitli şekillerde içilmesinin hiçbir yararı olmadığı, aksine bazı vitaminlerin emilimini engelleyip zararlı bakteri içermesi gibi zararları bulunduğu bildirildi.
Cumhuriyet Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Gıda Mühendisliği öğretim üyesi Yrd. Doç. Dr. Nevcihan Gürsoy, yaptığı açıklamada, çiğ ve az pişmiş yumurtanın şiddetli besin zehirlenmesine neden olan özellikle salmonella olmak üzere çeşitli bakteri ve küflerin kaynağı olabildiğini söyledi.
İyi pişmiş ya da katılaşana kadar kaynamış yumurtanın bir zararı olmadığını belirten Gürsoy, şöyle dedi: ΄΄Yapılan bir diğer yanlış ise çiğ yumurtanın çeşitli şekillerde içilmesidir. Bunun hiçbir yararı olmadığı gibi bazı vitaminlerin emilimini engelleyip, zararlı bakteri içermesi gibi zararları da vardır. Az pişmiş ve pişmemiş yumurta ya da çiğ veya az pişmiş yumurtalar içeren mayonez gibi yiyecekler çocuklar ve hamileler tarafından tüketilmemelidir.΄΄


Kaynak:
http://www.yeniulke.net/?msec=Haber&ssec=saglik&isec=594



DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.