Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
49
Cevap
2898
Tıklama
3
Öne Çıkarma
iPhone Xs tanıtıldı! İşte özellikleri
S
6 yıl
Yüzbaşı
Konu Sahibi

 
 
Teknoloji devi Apple, bugün Türkiye saati ile 20:00’da Kaliforniya’da yer alan Steve Jobs Tiyatrosu’nda, her sene düzenli olarak gerçekleştirdiği Apple Etkinlikleri’nden bir yenisini daha gerçekleştiriyor. Web sitemiz ve Youtube kanalımız üzerinden simultane çeviri ile canlı olarak sizlere aktardığımız etkinlikte, Apple’ın en yeni ve en gelişmiş işletim sistemi iOS 12’nin, merakla beklenen üç yeni iPhone modelinin ve yeni Apple ürünlerinin lansmanları gerçekleştirilecek. 
 
 
Apple, etkinlik kapsamında merakla beklenen üç yeni iPhone modelinden biri olan iPhone Xs'in tanıtımını gerçekleştirdi. Gelmiş geçmiş en gelişmiş iPhone modeli olduğuna dikkat çekilen iPhone Xs, oldukça geniş bir renk yelpazesine sahip, 3D Touch özelliğine sahip ve 625 cd/m2 maksimum parlaklık seviyesine sahip bir ekranla geliyor. Ayrıca paslanmaz çelik  gövdesi ile darbelere ve çizilmelere karşı üst düzey bir dayanıklılığa sahip olan cihaz sahip olduğu IP68 sertifikası ile 30 dakika boyunca 1,5 metre basınçlı su altında kalabiliyor.
 
 
 
 
Cihazın teknik özelliklerinden birazcık söz edecek olursak, cihaz, kullanıcılarına rakiplerinin çok ötesinde bir multimedya deneyimi vaat ediyor. 5,8 inç genişliğinde 2688x1242 çözünürlüğünde OLED bir ekrana sahip olan iPhone Xs, 3.3 milyon piksellik olağanüstü bir görüntü deneyimi sunuyor. Cihaz,  64GB, 256GB ve 512GB’lık üç farklı dahili depolama seçeneğiyle karşımıza çıkıyor. iPhone Xs, gücünü endüstrinin ilk 7nm üretim süreci ile geliştirilen Apple A12 Bionic işlemcisinden alıyor. 
 
 
 
 
A12, 4 çekirdekli bir GPU ve 6 çekirdekli bir CPU'ya sahip. A12'nin sekiz çekirdekli yeni nöral işlem motoru sayesinde cihaz, saniyede 5 trilyon işlem yapma kapasitesine sahip. Apple, bu yeni nöral motorun gerçek zamanlı makine öğrenimini de mümkün kıldığını söylüyor. Ayrıca nöral bir ağ üzerinde işlenen oldukça gelişmiş bir Face ID deneyimi sunan cihaz, ayrıca iPhone'lar arasında gelmiş geçmiş en güçlü güvenlik sistemine sahip. 
 
  
 
Cihazın kamerasından söz edecek olursak,  iPhone Xs, 12 MP'lik bir tanesi geniş açılı ve diğeri ise telefotografik olmak üzere 2 adet arka kameraya sahip. Kameralar 2 kat optik yakınlaştırma; 10 kata kadar dijital yakınlaştırma özelliğine ve gelişmiş bokeh efektine sahipler. Ayrıca beş efektli portre ışığına, çift optik görüntü stabilizasyonuna,  yavaş senkron özelliğine sahip dört LED’li True Tone Flasha, arka aydınlatma sensörüne, karma kızılötesi filtresine ve daha pek çok özelliğe sahipler.
 
Saniyede 24, 30 veya 60 kare, 4K çözünürlüğünde video kaydı yapabilen cihaz, aynı zamanda videolar için optik görüntü stabilizasyonu ve 2 kat optik yakınlaştırma; 6 kata kadar dijital yakınlaştırma sunuyor.
 
 
 
iPhone Xs'in 64 GB dahili depolama alanına sahip seçeneği 999 dolarlık bir fiyat etiketine sahip. 256GB'lık ve 512GB'lık seçeneklerinin fiyat etiketleri ise henüz açığa çıkmış değil. Ön siparişlerinin alımı 14 Eylül'de başlayacak olan cihaz, 21 Eylül tarihinde 34 ülkede satışa sunulacak. Türkiye bu ülkeler arasında yer almıyor, bu yüzden Türkiye'de daha geç bir tarihte satışa sunulacağını tahmin ediyoruz.
 
 
 
 

 Haberi Portalda Gör

''Gelmiş geçmiş en gelişmiş iPhone modeli olduğuna dikkat çekilen cihaz'' Şu cümle 3GS'den bu yana hep yok mu? Bence cihaz hala çok çirkin.. İğrenç bi...
Yoruma Git
Yorumun Devamı ApsinteX - 6 yıl +46
kamerada yenilik ve geliştirme yok,
pilde kayda değer bir geliştirme yok,
tasarımda yenilik yok,
face id de geliştirme yenilik yok.

her zamanki gibi sadece işlemcisi daha hızlandı...
Yoruma Git
Yorumun Devamı Fx_57,5 - 6 yıl +18
Pek Bi yenilik yok işlemci arttırdık gpu arttırdık.
Yoruma Git
javaprof - 6 yıl +11
Z
6 yıl
Yarbay

Elma fanlarının nefret etikleri samsung olmasa apple hala 4 inç telefon üretiyrdu





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zero fear -- 12 Eylül 2018; 21:16:13 >

R
6 yıl
Yarbay

Dandroidçiler gelmeden yerimizi alalım



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

J
6 yıl
Yarbay

Pek Bi yenilik yok işlemci arttırdık gpu arttırdık.




B
6 yıl
Yarbay

X i olanı sevindirecek bir cihaz diyebiliriz.



< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

A
6 yıl
Yüzbaşı

''Gelmiş geçmiş en gelişmiş iPhone modeli olduğuna dikkat çekilen cihaz'' Şu cümle 3GS'den bu yana hep yok mu? Bence cihaz hala çok çirkin.. İğrenç bir çentik ve diğer her şey aynı. İnovason namına hiç bir şey yok..




J
6 yıl
Yarbay

Telefonda o kadar boş ki övmek için pi elleri çarpmış yazar bunda o kadar pixel varsa 2k telefonlarda kaç pixel var.




E
6 yıl
Binbaşı

Ultra pahalı çöp.




G
6 yıl
Yarbay

A11 ile bir nesil öndeydiler A12 ile iki nesil oldu.




D
6 yıl
Yüzbaşı

babama j5 Pro aldık canavar gibi çalışıyor. artık telefonların %80 i zaten kullanıcıyı tatmin ediyor.prestij telefonları bunlar yoksa performans için tatmin eden bir sürü telefon var.




M
6 yıl
Yüzbaşı

Trolsündür umarım. Ekonomi bu haldeyken değil iPhone, Huawei alamayacak duruma geliyoruz. Artık elitistlik yapmanın biranlamı kalmadı.



< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @Ragnarok.
J
6 yıl
Yarbay

quote:

Orijinalden alıntı: Mr. 3D Waffle

Trolsündür umarım. Ekonomi bu haldeyken değil iPhone, Huawei alamayacak duruma geliyoruz. Artık elitistlik yapmanın biranlamı kalmadı.

Huawei in telefonları bundan daha iyi zaten nöral işlem birimini ve çift kamerayı huawei den çaldılar ve ilk 7 nm işlemci de huaweiydi bu ikinci çok pahalı diye daha iyi olmuyor telefon.bu arada eskiden apple en çok satan 2. Markaydı şimdi huawei 2. İPhone 3.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi javaprof -- 12 Eylül 2018; 21:35:46 >

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

F
6 yıl
Yarbay

kamerada yenilik ve geliştirme yok,
pilde kayda değer bir geliştirme yok,
tasarımda yenilik yok,
face id de geliştirme yenilik yok.

her zamanki gibi sadece işlemcisi daha hızlandı.

gördüğüm en vasat iphone tanıtımı oldu.

ülen en azından kamera açısı ve diyaframı geliştirin.dinamik diyafram diye yaftaladıkları yazılımsal özellik android markette var muhtemelen daha iyi halidir. birde fullframe makinelere laf ediyorlar...

tam bir komediydi





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Fx_57,5 -- 13 Eylül 2018; 0:16:07 >


E
6 yıl
Yarbay

Yıl olmuş 2018 adamlar daha stereo ses kaydını yeni getirdi. İlk kez kendilerinde varmış gibi de bunun üstünde durdular.



G
6 yıl
Binbaşı

Home tuşuna yazık ettiler.



< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >

D
6 yıl
Binbaşı

Apple iPhone 4 ile amerikayı yeniden keşfetmiş, 6s ile bu işe nokta koymuştur.



Gerisi çöp.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

K
6 yıl
Yarbay

Çıtayı o kadar yükselttiler ki insanlar devrimsel özellikler bekliyorlar. Elimde X olsa satıp böyle bir cihaz almazdım. Daha eski cihazlardan geçiş yapmak mantıklı olabilir.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

D
6 yıl
Yüzbaşı

iphone ların isimleri japon araba modelleri gibi




T
6 yıl
Yarbay

Her sene cihaz tanıtılır, hemen sonrası burayı hede hödöcüler basar, aman şöyle kötü böyle kötü diye.

Gelelim konumuza, klasik S serisi cihaz özellikleri, Xr satış rekoru kırar,
Türkiye fiyatına göre bu sene yurtdışı cihaz satın alımı patlayabilir. Vergiyi düşürmeli devlet, yoksa buradan gelecek pastayı kaçıracaklar. O yüksek vergiler dolar 3.8 deyken yedik bitti, bundan sonra bu kura öyle vergilerle aynı satışları yakalamak mümkün değil. Kaçtı o tren.