Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
83
Cevap
6071
Tıklama
36
Öne Çıkarma
Tıpçıların hayatı yok !!
E
6 yıl
Yüzbaşı
Konu Sahibi

Evet arkadaşlar insanların tıpçılara en çok attığı yalan . Peki bu gerçekten böyle mi ? Her iftirada az da olsa haklılık payı var mı ? Varsa niye böyle yoksa neden yok ? Bir çoğunuzun belki de tercihini etkileyecek iftiraları çeşitli meslek gruplarına atıyorlar . Az buçuk mühendislere atılan lafları da biliyorum . Bunlar bazılarınızın düşüncesini az çok da olsa etkiliyor . Bu yüzden size bunu netleştiricem .

Arkadaşlar hemen hemen tüm tıp fakülteleri üniversiteden daha izoledir . Adi üstünde tıp fakültesi tıp bölümüdür . Başka bir bölümü yoktur . Buradaki hayat üniversitenin geri kalanından farklıdır . Klüplerinizden tutun , sınav zamanlarınıza hatta belki dönem sayınıza kadar farklı olabilir . Bu durumda mühendislerin oradaki hayatı bilmemesi veya farklı atımlarda bulunması doğal .

Tıpçılar ve iyi mühendisliklere yani ilk 10 klık grubu incelemeye başlayalım . İlk 10 k ya çalışmadan girdim diyecek insan yoktur . Diyen de zaten herkesin bildiği gibi yalan söylüyordur . Buradaki insanlar ciddi anlamda çalışmıştır . Derece arttığı zaman da bu çalışma hafif hafif hayatsızlığa doğru kayar . Bunu üniversite hayatınızda gözlemleyeceksiniz . Yani boun cengten , zonguldak tıpa , odtü makineye bir sürü arkadaşım var . Ben bunlara gidip nasıl okul diye bir soru yöneltmedim . Ben o şehirlerde onların nasıl yaşadığını gördüm ve bazılarıyla beraber yaşadım . Böyle ilk 10k okullarında sıralamanın daha da ilerlemesiyle ( ilk 1k gibi ) kafa iyice farklılaşır . Tipler daha da hayatsızlaşır daha otlaşır . Yani tıp fakültesinde ciddi anlamda tonla hayatsız adam var . Mühendislikte de yok değil . Mühendislikte de hayatsız sayısı ne tıptan 1 kişi fazla ne de 1 kişi azdır . Peki niye herkes tıpa bok atıyor ? Çünkü kardeşim bu odtü klüp moruk vs diye takılan tipler ( aslında sizin takıldığını sandığınız tipler ) aslında mühendis değil . O fakültelerin eğitim fakültesi , veya kısaca 70-80kda bulunan adamları , tm cileri , dilcileri . Yoksa odtü cengteki adamı siz ege tıptan farklı sanıyorsanız veya cengtekiler paso partiliyor tıptakiler inekliyor sanıyorsanız ve buna bakarak tercih yapıyorsanız üzgünüm ama aptalsınız .

Her üniversitenin her bölümün hayatsız tipleri ve eğlenceli -gezen tozan dersten daha uzak tipleri var . Bunu siz seçiyorsunuz . Mühendisliğe gidince akan kopan bir tip olmuyorsunuz . Olma hevesiniz varsa veya çabanız varsa olursunuz . Fakat böyle derece arttıkça hayatsızlık artıyor . 1 sene ders çalışmanın verdiği şey insanı itiyor . Tıpta mesela her gün ders çalışan adam var hala . Ben ise sürekli geziyorum tatil falan yapıyorum . Ben de her gün ders çalışabilirim ama spor-sevgili-gezme görme -kültürel aktivitelere zaman ayırmak istiyorum . Derece arttıkça maalesef insanlar bu aktivitelere zaman ayırmıyor . Bunu zaten gözlemleyeceksiniz bu yazıyı hatırladığınızda umarım aklınıza gelirim .

Tıpçıların hayatı bir nebze daha zor . İnsanla ilişkisi olsun nöbet tutmak olsun zorlukları var . Fakat forumda bazı üyelerin nitelendirdiği gibi hastanede uyuyup haftasonu ailesini pikniğe götürmekten ibaret değil . Bunu yapmak sizin elinizde ama . Tıpta da mühendislikte de böyle tipler var . Ege tıptayım . Dışarı daha çeşmeye , çeşme gene uzak :d alsancağa gitmeyen adamlar var . Metro karşımızda 20dk da gidiliyor . Adam gitmiyor . Boun cengte de arkadaşım var o herif de çıkmıyor paso lol gömüyor yurtta . Ben ise farklı şeyler yapmayı seviyorum .

Ayrıca mühendislerin öğrencilik hayatı daha zor . Onlar işe girme kaygısıyla deli gibi ortalama kasmaya çalışan tipleri var . ( bizde inek adamın dahi ortalama kaygısı olmuyor rahatlık açısından kıyaslıyorum ) . Bu yüzden ortalama tipleri bile kasıntı ve rahatsız takılıyor . Çünkü sınav stresi var . Ortalama lazım o adama . Bizde ise çıkmış soru olsun çeşitli şeyler olsun baya rahat . Eğer sadece geçmek isteyen biriyseniz ki bence olmamalısınız . Tıpta mühendisliğe göre dhaa kolay . Okula uğramadan dersleri çatır çatır geçersiniz .

Aynı zamanda tusu gözünüzde çok abartıyorlar . Tus doktor olmanız için gereken bir sınav değil . Aile hekimliği , acil doktorluğu veya çeşitli asm görevleri de yapabilirsiniz . Mühendisler herhangi bir uzmanlık yapmıyor ve kendini geliştirirsen maaşın artar diyor . Tus da kendini geliştirmek gibi . Aile hekimliği bile bence güzel . Fakat büyük ihtimalle mesleğini seven bir hekime gelmediğiniz için ilaç yaz geç olarak görüyorsunuz . Emin olun sevene baya güzel . Kendi aile hekimimle sürekli sohbet ederim , meslektaşı olduğum için ayrı bir ilgi gösterir sağolsun . Her hastasına bolca vakit ayırır ve anlayacağı dilde aktarır . Ama desiğim gibi sevmek önemli . Mesleğinden nefret etmeyen mühendis yok sanmayın . Her meslekte var . Oranı da eşittir hemen hemen . Size lanse edilişine kanmayın .

Aynı zamanda diğer göz korkutucu etken de zorunlu görevi . Zorunlu hizmet diyorum . Çünkü size doğu hizmeti olarak lanse ediliyor . Öyle nir şey yok . Devlet size sabah bir kağıt yollayıp ağrıya gidiceksşn demiyor . 5 tercih yapıyorsunuz ve istanbul ankara izmirin en popüler hastanelerini yazma aptallığında bulunmazsanız türkiyenin her ilinde yapabiliyorsunuz . Benim ablam da doktor . O yüzden çevrede 20-30 kişi zorunluya gitti . En doğuya giden ablamdı . O da zonguldakta yaptı :D . Gözünüz korkmasın yani .

Diğer bir şey de tıp ezber lafı . Tıp ezber . Mühendislikten az değil ama . Mühendisler de matematik sorusunda çözüm yolu ezberliyor . Farklı yoldan puan alamıyor mesela . Tıp ezber her bölüm gibi . Ama severek güzel çalışırsanız mantığını kavrayabiliyorsunuz ekte bir fotoğraf koyucam . Aynısını ablam göstermişti . Çok zor ezberlenmez gibi geliyor ama ezberlemeye bile gerek kalmıyor . Bir çoğunu şak diye kapıyorsun hemen demişti . Gerçekten de böyle oturup burdaki şu burdaki şu diye ezberlemeden kapmıştım . Hoca derste anlatıyor , pratikte siz görüyorsunuz , video izliyorsunuz , atlastan çalışıyorsunuz ve oluyor . Akışına bırakınca oluyor . Çünlü bunun temeli var . Mesela arteria renalis diyor . Burdan nasıl anladın siye mal oluyorsunuz ama kadavrada veya farklı fotoğraflarda orada böbrek var . Damar ona girince arteria renalis diyorsunuz çünkğ böbrek latincede ren demek . Aslında zor değil .

Son olarak her meslek hallediliyor . Yok iş garanti , yok insanlar hayatsız , yok şunda para var onları geçin . Mesleğinizi sevin para bir şekilde olur . Sevmemeniz emin olun daha kötü . Okuduğunuz şehir , bölüm , meslek gibi şeylerden memnun kalmamak ve kalmak sizin elinizde . İzmir türkiyenin en güzel şehirlerinden biri fakat hiç görmeyen ama orada yaşayan adamlar var . Tıp okuyor . İstanbulda ceng okuyan adam bir kere bile kampüsten çıkmıyor . Aynı fakültelerde okuyup sosyal aktivitelerini bolca yapan insanlar da var . Fakülteler sadece oturup ders çalışmak için değil . Adam olmanız , hayatı öğrenmeniz , kültürel olarak ve mesleksel olarak gelişim göstermeniz , 4-5-6 sene sonunda cidden bir şeyler öğrenmiş olarak mezun olmanız , iyi arkadaşlıklar geliştirmeniz ve mesleğinizi yeterli ölçüde yapabilecek şekilde mezun olmanız gereken yerler . Millet size bir arkadaşını görüyor aga tıpçı inek diyor . Siz boş verin objektif olun . Çok merak eden varsa da izmire gelsin tanışayım kendi yaşadığım hayatı konuşup anlatayım bir tıpçı olarak .



< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >

Paraya göre de değişiyor işte bu durum . Her grup ve meslek kıyaslamasında farklı . Mesela düz aile hekimi olup diyaliz hekimi olanlara haftada 3 gün 5 er saat çalışıp 5k alıyor . ...
Yoruma Git
Yorumun Devamı Empirewashere - 6 yıl +6
Parası için çekilecek hiçbir meslek yok bence ama tıp bunların en kesini gibi geliyor bana da . Gerçekten onurlu bir meslek . Yani insanların kendinde anlayamadığı şeyi belki ö...
Yoruma Git
Yorumun Devamı Empirewashere - 6 yıl +3
E
6 yıl
Yüzbaşı
Konu Sahibi

Görüntü eklenemedi



< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >

E
6 yıl
Yüzbaşı
Konu Sahibi

Şuraya fotoğraf eklenebildi mi biri söylebilir mi ?



< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >

H
6 yıl
Er

Cerrahsan yok telefonunu sessize bile alamassın.


Bu mesaja 1 cevap geldi.
T
6 yıl
Er

Hocam tıpı para ve prestij için yazıyorum hakkını helal et



< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
E
6 yıl
Yüzbaşı
Konu Sahibi

Asistanlığın ilk yıllarında çok yoğun bir bölüm . 10 nöbetle başlıyorsun . Bu nöbetlerden 3 tanesi haftasonu oluyor . Yani tam olarak 1 haftasonun var . Fakat 3-4 ay geçtiğinde bile nöbet sayın düşüyor . Eğer cerrah olup doğru tercih yaparsan veya doğru adımları atarsan hayatın var .

Atıyorum uzman bir cerrah oldun . Sen kalkıp bir hastanede o alandaki tek cerrah olucaksan 30 gün icap hayırlı olsun . Fakat 5 tane cerrah varsa 6 gün . Böyle bir orantısı var .

Aynı zamanda özelde ad duyurmayla vs hiç icap , nöbetle uğraşmayıp haftada 2-3 ameliyat yapıp parayı kaldıranlar da var .

En yoğun dallarda bile yoğunluk ilk senelerde . Sonrasında değil .



< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @hesabinbiri
E
6 yıl
Yüzbaşı
Konu Sahibi

Şartlar öyle gerekiyor olabilir . Her insan farklı kaygılar güdüyor . Bence yaptığın yanlış ama yargılamak bana düşmez . Helal olsun tabiki .



< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @troyah02
T
6 yıl
Er

Hocam öyle çok istemiyorum aynı şey mühendislikler içinde geçerli en çok güzel şehirde okumayı istiyordum oda olmadı herhalde ondan öyle dedim.



< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @Empirewashere
E
6 yıl
Yüzbaşı
Konu Sahibi

Dostum mesela hangi dersleri seviyordun lisede ? Merak ettiğin ders var mı ? Sana kaynak vs konusunda yardımcı olabilirim tıp hakkında bir şeyler anlatabilirim . Özelden sorun varsa vs yöneltebilirsin çekincek bir durum yok .



< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @troyah02
Y
6 yıl
Onbaşı

E
6 yıl
Yüzbaşı
Konu Sahibi

Affedersiniz anlayamadım .



< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @YKSCİ TAYFA
M
6 yıl
Er

muğla tıpta hayat var hocam.



< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
T
6 yıl
Er

Hocam Geometri ve Fizik hastasıyım çok seviyorum ama tıp artık kesin okuyacağım (Bence tıp okuyanların büyük çogunluğunda vardır demi hocam geo aşkı falan ?)



< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 2 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @Empirewashere
U
6 yıl
Er

yemin ediyorum en mantıklı yazılmış tıp vs mühendislik konusu


Bu mesaja 1 cevap geldi.
E
6 yıl
Yüzbaşı
Konu Sahibi

Var tabii . Benim mesela en sevdiğim ders sıralaması fizik mat biyo şeklinde gidiyordu . Fizik ama diğerlerine göre kat ve kat daha fazlaydı . Fakat meslek olarak veya daha ileri olarak fizik ve mat istemiyordum . Yeterli gelmişti bana . Mesela ben bunlar için ders veriyorum . Bir insan bir şeyi sevemez . Mesela fitness ve sporla da çok uğraşıyorum . Besyo okumak zorunda değilim . Meslek ve iş ayrı . Doktorluk , insan hayatı konusunda bilgişi olmak benim için daha güzeldi . Böyle yaptım . Severek çalışıyorum şu anlık .



< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @troyah02
E
6 yıl
Yüzbaşı
Konu Sahibi

Güzel yorumunuz için teşekkür ederim . Bazı şeyleri o ya da bu yüzden elde edemeyen insanların ne olup bittiğini anlamadan bazı düşüncelere salınıp laf sallaması garip gidiyor .

İyi ya da kötü bizim yakıştırabileceğimiz nitelikte şeyler değil . İnsanların 50 yıl boyunca yapacağı meslekler söz konusu burada . Şu an burada çoğu insan naptığını bilmeden tercih yapıyor . Geçen sene ben de öyle yaptım . O yüzden yardmcı oluyorum . Mesela geçen sana bana tıpçı olunca hayatınız bitiyor , biz hazırlıkta akıcaz , mühendislik rahat aga diyip dalga geçenleri dinlemeyip aynen devam ettiğime çok mutluyum . Adamlar şimdi kıskançlıktan ölüyor . Belki bazıları tıp yazıcaktı sırf böyle lanse edildiğinden vazgeçti .



< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @ustapcorg
B
6 yıl
Binbaşı

Benim de en tiksinsiğim ders geometriydi. Matematiği de sevmem. Geçen sene mf3 ve mf4 sıralamamın arasının ayran gibi açılmasının ve mezuna kalmamın sebebi de geometriydi.
Ben matematikten kurtulmak için tıp yazıyorum. Hakkımızda hayırlısı olsun bakalım.



< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 2 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @troyah02
T
6 yıl
Er

amin



< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @AnteriorMaxmill
E
6 yıl
Yüzbaşı
Konu Sahibi

İkinizin de olsun inşallah .



< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @AnteriorMaxmill