Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
8
Cevap
592
Tıklama
0
Öne Çıkarma
Talk pudrası skandalı: Johnson&Johnson kansere yakalanan 22 kadına toplam 4,7 milyar dolar ödeyecek
W
6 yıl
Yüzbaşı
Konu Sahibi

ABD merkezli ilaç ve kişisel bakım ürünleri devi Johnson & Johnson, firmanın ürettiği talk pudrası nedeniyle kansere yakalandığını söyleyen 22 kadına 4,7 milyar dolar tazminat ödemeye mahkûm edildi.

< Resime gitmek için tıklayın >

ABD'nin Missouri eyaletinde görülen davada jüri, Johnson & Johnson talk pudrasının kadınlarda yumurtalık kanserine yol açtığı hükmüne vardı ve şirketi önce 550 milyon dolar tazminat ödemeye mahkûm etti, ardından da 4,1 milyar dolarlık cezai tazminat kararı aldı.

Johnson & Johnson'a talk pudrası nedeniyle 9 binin üzerinde dava açılmış durumda. Missouri eyaletinde alınan kararın diğer davalar için de emsal teşkil etmesi olası.

Şirketten yapılan yazılı açıklamada mahkemenin kararı için 'büyük bir hayal kırıklığı' dendi ve kararın temyize götürüleceği ifade edildi.

Talk pudrası tehlikeli mi?

Yaklaşık altı hafta süren duruşmalarda davacı kadınlar ve aileleri Johnson & Johnson'ın talk pudrasını kullanmaya başladıktan sonra yumurtalık kanserine yakalandıklarını anlattılar.

Davacı kadınların avukatları, şirketin pudranın zararlarından haberdar olmasına karşın gerekli önlemleri almadığını, 1970'ten bu yana Johnson & Johnson talk pudralarına asbest bulaştığını ancak firmanın tüketicileri riskler konusunda uyarmadığını söyledi.

Johnson & Johnson ise savunmasında ürünlerine asbest bulaştığı iddialarını reddederken, kansere yol açanın talk pudrası olmadığını savundu.

Yapılan laboratuvar incelemelerini mahkemeye delil olarak sunan firma avukatları, 'temelden adaletsiz bir yargılama süreci' yaşandığını savundu.

İngiltere merkezli kanser araştırmaları vakfı Ovacome, kadınlarda genital bölgede talk pudrası kullanımının yumurtalık kanserine yol açabileceği yönünde endişelerin bulunmasına karşın bu şüphenin henüz kanıtlanmadığını ifade ediyor.

Kaynak



Verilen ceza çok iyiymiş ama maalesef ne kadar para verilirse verilsin kanseri telafi edemeyecek..
Yoruma Git
Taklitçi karşıtı - 6 yıl +3
T
6 yıl
Binbaşı

Verilen ceza çok iyiymiş ama maalesef ne kadar para verilirse verilsin kanseri telafi edemeyecek..



< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

R
6 yıl
Yüzbaşı

Tüm ambalajlı ürünler zehir saçıyor.
Hele 3. dünya ülkelerinde (Türkiye'de var) bazı markalar halkları denek gibi kullanıp ürünlerini test ediyorlar.
Zaten şuan markete gidin gördüğünüz şeylerin %90'ında Avrupa standartlarından fazla oranda katkı maddesi olduğunu göreceksiniz.
Türkiye'nin en az ekonomi ve terör kadar büyük sorunu budur.
Halk sağlığını kaybederse zekasını kaybeder.
Zekası olmayan bir halkta en sonunda ülkesini kaybeder.


Bu mesaja 1 cevap geldi.
B
6 yıl
Yüzbaşı

1 liranın hesabını yapan sağlığını düşünür mü.

Büyük çoğunluğun derdi ayın sonunu getirmek.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

S
6 yıl
Yüzbaşı

+1 milyon

yazdığın şey çok önemli bir tespit. eğer insan kaynağının entellektüel kalitesi yoksa inovasyon/üretim/ihracat yapamıyorsun, o zaman para için insanlarının etini satıyorsun. eline silah verip ortadoğuya gönderiyorsun savunma sanayii için deneme tahtası oluyorlar, kalan sivilleri ilaç/gıda sanayii için denek yapıyorsun, bazılarının programlı olarak psikolojisiyle oynuyorsun, hepsinin belli bir maddi geri dönüşü var maalesef...



< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @RevengeRain
G
6 yıl
Yarbay

Adaletin gözünü seveyim. Türkiyede büyük şirketlere ceza kesmeye hangi hakimin gücü yeter acaba? Herif zavallı kızcağıza tecavüz edip katlediyor ama .aşaklı biri olduğu için kimse dokunamıyor.



G
6 yıl
Teğmen

Yazıdan anladığım kadarıyla kanıtlanmış bir durum yok. Buna rağmen nasıl ceza verilmiş?

Ayrıca Abd kadar halkını düşünmeyen ülke var mı? Bu kadar kapitalistlik fazla. Orada yaşasam markete girince iki kere düşünürüm. Yiyeceklerde falan bir ton katkı maddesi var. Devletin denetlediği yok. Abdyi de Türkiye takip ediyor. Buradaki marketlerde ki durum da vahim. Özellikle bim, a101 falan..



P
6 yıl
Yüzbaşı

İşte adalet böyle olmalı. Biz daha çocuk tacizcilerine adam gibi bir ceza veremiyoruz. Burada olsa kanser olan olduğuyla kalırdı. Yazık...



< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

T
6 yıl
Yarbay

Bu kimyasallar bizi terörden çok etkiliyordur eminim. Sadece bu "yaabancıya satılan fabrikalar" bizi denek olarak mı kullanıyor emin değilim. Asbest nasıl karışır? Aynı anda hem inşaat hem pudra mı yapıyorlar? Ne tür bir mallıktır bu?

Not: bu 2016 da olmuş bir olay, sanırım dava sonucu yeni gelmiş
https://www.sozcu.com.tr/2016/saglik/talk-pudrasi-kanser-yapar-mi-1216714/
https://www.haberturk.com/saglik/haber/1202136-talk-pudra-kanser-yapar-mi





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tugrul_512bit -- 14 Temmuz 2018; 12:45:2 >

DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.