Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
53
Cevap
2704
Tıklama
2
Öne Çıkarma
Cevap: Ankara Magandası aynı şey size olsa ne yapardınız ? (2. sayfa)
A
6 yıl
Yarbay

Video konu sahibinin olmadığı yazdığı 1 cümle ile belli iken, neden çoğu kişi konu sahibi çekmiş videoyu gibi yorum yazıyor?



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

R
6 yıl
Yarbay

Olay sonrasında yapılanların savunulacak hiç bir yanı yok, resmen cana ve mala kasıt mevcut, düpedüz ayılık, öncelikle bunu belirteyim.

Fakat, başlangıçta kameralı aracın yaptığı iş de saçmalıktan başka bir şey değil, bu kafayla o da kaza yapar eninde sonunda.

Tamam Mercedes sağ şeritte yavaş gidiyor. Ardından hızlanıyor ve öne geçiyor. İleride sağ şeritte seyreden arabayı sollamak için sol şeride girmeye çalışıyor (sinyal yakmalıydı bu da ayrı konu).


Mercedes hızlanıp sol tarafa ilk yönlendiğinde kameralı araç ile arasında rahat bir araçlık mesafe mevcut :

< Resime gitmek için tıklayın >


Şurada artık sol tekerler sol şerit içinde, bu durumdaki bir araç benim için artık sol şeride geçmiştir. O araya artık girilmez. Ama kameralı araç neyin kafasındaysa kör gibi hala inatla yaklaşmaya devam ediyor :

< Resime gitmek için tıklayın >


Hele ki şu halde hala inatla gaza basıp o aracın soluna girmeye çalışmanın hiç bir mantıklı açıklaması yok benim için, burada göz göre göre kazaya davetiye çıkaran kameralı araç ve her şey bu noktadan sonra gelişiyor zaten :

< Resime gitmek için tıklayın >


Şu durumda yapılacak şey basitti, Mercedes hızlanmaya başladı, kameralı araç da gaza bastı. Yetişemediğin yerde bırakacaksın, adam bastı ve öne geçti zaten, hala neyi kovalıyorsun, bu birinci saçmalık.

Sonrasında önünde sol şerite yönlenmiş bir araba varken niye inatla gaza yüklenip o daralmış aralığa sıkışmaya çalışıyorsun, bu da ikinci saçmalık.

Bunların bir açıklaması yok benim için, karşındaki hata yapabilir. Mevcut yapılmış bir hatayı daha da büyütmeyeceksin, yoksa o kafayla eninde sonunda sen de kazaya karışırsın, suçlu sen olmasan bile.

Mercedesli hızlanmaya başladığında ve geçemeyeceğini anladığında hızlanmayı kesip normal seyrinde devam etseymiş hiç bir şeyin yaşanacağı yokmuş. Karşında gördüğün bir hata için boş hırs yapmamak, uzatmamak lazım.

Aynısı bana olsa ne yapardım :

Geçemeyeceğimi anladığımda ve Mercedes sola yönlendiğinde ayağımı gazdan çekerdim, olur biterdi. Sinyal yakmadığı için de belki bir sellektör atardım uyarmak için. Bu kadar basit.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rst78 -- 23 Ocak 2018; 11:24:16 >

H
6 yıl
Yüzbaşı

Yıllar önce başıma benzeri geldi. Gece Foça dan dönüyorum. Foça yolu bitti Çanakkale İzmir yoluna dönüyoruz. Önümde giden scricco döner dönmez sert şekilde fren yapıp sinyal falan vermeden sağda durdu. Ben de selektör yapıp korna çalıp yanından geçtim. Hemen tekrar hızlanıp tamponuma yapıştı. Bilenler bilir 2 şeritli yol, sağ şerit full tır aralarına girmem bile mümkün değil. Süreli uzunlar sisler kornalar arkamdan geliyor. Hızlandım acelesi var diye sağa sinyal verdim kaçılacağım sabret anla. Yok baktım hızlandıkça tamponuma yapışık oda geliyor. Bu arada hız oldu 140-150, o anki sinirle asıldım frenlere. Ondan sonra yürüdüm 80 km hızla gidiyorum. Gelmiyor 100 metre geriden takip etti beni İzmir'e kadar. Burada arkadaki araç geçerken mercedes hızlanmış. Arkadaki aracın defansif sürüş sergileyip hiç bulaşmaması lazımdı. Ama mercedes'in magandalığını hoş göremeyiz. Youtube ta altta yorumu okursanız mercedes sürücüsünün telefonla konuştuğu bu sebeple korna çaldığını falan yazmış. Ne olursa olsun olayı kan davasına dönüştürmeyip çekmek lazım gazdan ayağımızı.



B
6 yıl
Yarbay

herkes erkek herkes rambo, sonuç ülkede asayiş ve güveni sağlayacak bir kurum, güç yok. Dua edelim de bu işler daha ileriye gidip ön kesip kafaya sıkma günlerine gitmesin, oraya gidiyor gibiyiz bu gidişle.



< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

M
6 yıl
Yarbay

olay sonrası 160 km hızda eskişehir yolunda ilerleyen, içinde korkmuş bir anne olan fiesta gördüm.... Magandalık her iki araçta da var.



A
6 yıl
Yarbay

Mercedes başta sağdan yavaş giderken bir anda fiesta sollamaya çıkınca o da gaza basıyor, dikiz aynasına bakmadan fiestanın üstüne kırıyor, üstelik sinyal bile vermiyor, yani %100 haksız.



Arkadaş tepkisinde haklı ama yine de yanında annesi varken biraz abartmış. Ben yerinde olsam ilk fırsatta camı açıp yaptığı hatayı bağırarak yüzüne söylerim, gerisi onun vereceği karşılığa bağlı.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

K
6 yıl
Yarbay
Konu Sahibi

Arkadaslar olayı yanlış anlamışsınız Video sahibi ben değilim youtubede gezerken gördüm sinir oldum paylaşıyım dedim



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

M
6 yıl
Yarbay

H
6 yıl
Yarbay

Annem varken uzatmazdım mevzuyu. Uzunca korna ve selektör ikilisini ben de yapardım. Sonrasında sıkıştırmasına fırsat vermez, en sağdan bir yerden bu hıyar oğlu hıyar, beyin fakiri, görgüsüz davarı geçerdim. Ondan sonra arkama dayarsa o zaman çaktırmadan önümde ani bir şey olmuş gibi davranıp ani fren çakmalar falan yapardım.

Anneyi germezdim özetle...

Bir de bana pek bulaşmıyorlar. Tamponlardaki hasarları, aynalardaki hasarları gidermem ben. Öyle gezerim. O yüzden korkuyorlar sanırım. Eşimin arabası da öyle, benim arabam da öyle. Far yıkama robotlarının üst kapağı bende yok. Öbür tarafta bir sürtme çiziği var. Panjurda çatlak var. Arka tamponda sağ ve orta tarafta çizik var. Ayna kasalarımın ikisinde de kırık var.

Kalos (eşimin arabası), sağ yanda iki kapıda da hafif bir göçük var. Arka tampon boyanmış, rengi tam tutmadı. Çok belli oluyor. Ön tamponda 5-6 farklı yerde irili ufaklı çizik var. İki ayna da çizik içinde.

---------------

Sanırım bu imaj pek bir korkumun olmadığı hissini veriyor. Doğrudur. Pek bir korkum da yoktur. Sıkıştırırsan en kötü mala yatarım, gömerim. Araçta kamera var. İnerim, sakin sakin konuşurum. "Geçmiş olsun" derim. "Kazadır olur" derim. Ödersin it gibi.

Kavga sık etmem ben. Bazı kasti hatalara sert tepki veririm. Ama işi kavgaya dökmem. Genelde iyilik yapan yurdum insanıyımdır. Ters yönden gelene iyilik yaparım: "Yukarıda polis var abi, cezayı yapıştırıyor!" falan derim. Bir de teşekkür ederler bana.

Kırmızıda geçene, sonraki ışıkta rastlarsam "aç camı aç" yaparım, "Aman" derim. "Orada genelde bir simitçi olur, o sivildir. Aynı zamanda fahri trafik müfettişi. Yersin cezayı, şansına yoktu bugün." derim. Hahahaha!

Şehir efsaneleri benim gibi troller sebebi ile türüyor. Kulaktan kulağa yalan bilgi yayılır. Senin yarattığın efsane, sana geri döner, başkası anlatır... "O simitçi MİT müsteşarıymış" diye duyarsın.

İşte hepinizi kekleyen o şerefsiz benim.

------------------

Bu arada, Ankara'da, Şimşek sokaktaki Kokoreççi'yi bildin mi? Ona bulaşma. O gerçekten sivil. Bütün mahalle birlik oldu, herifi kovduramadı yerinden. Ağır ceza reisi falan da dahil mahalleliye...





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Huseyin-ZST -- 23 Ocak 2018; 15:31:17 >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
L
6 yıl
Yarbay

Hocam tarzınıza hastayım



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @Huseyin-ZST
H
6 yıl
Yüzbaşı

82 Hız sınırı olan yolda 160 ile gidiyor hangisi daha maganda bilemiyorum. Arkamdan 300 kere sellektör yapana ben de aynısını yapıyorum hakediyorlar.



E
6 yıl
Teğmen

maganda mercedes (oguz değil) aslında hatasını anlamış dörtlü yakmış ama bizim oğuz kornaya ve gaza asılınca diğeri atara ataar yapmış...
SONUÇ : iki maganda ve arada kalan anne :(



Y
6 yıl
Yüzbaşı

Gençler trafikte çok ateşli biraz relax. Şu olayı herkes günlük yaşıyordur. Bu kadar kasacak bir durum yok. Canınızı bu kadar hiçe saymayın. Tmm karşı taraf suçlu da arkadaşta kasınmış



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

H
6 yıl
Yarbay

Ankara'da magandalarla baş etmeniz imkansız bu kadar maganda içeren 2. bir şehir yok bulaşmayın devam edin.

Devlet Almanya'daki gibi çok sıkı trafik kuralları koyup denetlemeyi de düzgünce yapmadıkça normal vatandaşın bu adamlara yapacak hiçbir şeyi yok.



B
6 yıl
Yüzbaşı

Böyle bir olay benim başıma geldi daha önce. Bariyere sokuyodu bi araba beni böyle. İki üç selektör atıp korna çaldım uzatmadım. İleride ışıklarda yanıma yanaştı onca özür diledi. Dalgındım falan bende alttan aldım olur öyle şeyler daha dikkatli ol dedim helaleştik bitti gitti. Karşıdaki hayvanda olsa sakinliğinizi korumak her zaman sizin lehinizedir.

Kamera var çekmissin yanında annende var bırak gitsin. Sonra yolla şikayet et ne yapıyorsan yap.

Bizim millet gerçekten ilginç. Arabaların içine girdikçe bizim insanımızın içindeki hayvan ortaya çıkıyor.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
W
6 yıl
Binbaşı

Mercedes sinyal vermeyerek ilk hatayı yapmış ama öyle çok da abartılacak bir durum değilmiş aslında.

Kameralı araçtaki kişi bence kaşınmış. Ufacık bir şeyi çok büyütmüş.
Muhtemelen yaşı küçük, enerji kaynıyor, o yüzden önüne gelene atar yapıyor.
Ben olsaydım merso sinyalsiz sola çıkarken en fazla arkadan kısa bir korna çalardım o kadar.
Nedir yani bu kadar büyütmenin ne gereği var? Anneye sinir gösterisi mi?



< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
S
6 yıl
Binbaşı

İlk başta Mercedes sağ şeritte giderken yavaşlayınca dibine girip selektör yapıyor kameralı arkadaş. Sağ şeritte biraz yavaşlamış olabilir, hatta durabilir de. Aracında bir sıkıntı olabilir, başka bir şey olabilir. Sinyal verip sola geçip devam edeceksiniz. Orada dibine kadar gelip selektör yapmasaydı bunların hiçbiri yaşanmazdı bence..



A
6 yıl
Yarbay

quote:

Orijinalden alıntı: bbrsgn

Böyle bir olay benim başıma geldi daha önce. Bariyere sokuyodu bi araba beni böyle. İki üç selektör atıp korna çaldım uzatmadım. İleride ışıklarda yanıma yanaştı onca özür diledi. Dalgındım falan bende alttan aldım olur öyle şeyler daha dikkatli ol dedim helaleştik bitti gitti. Karşıdaki hayvanda olsa sakinliğinizi korumak her zaman sizin lehinizedir.

Kamera var çekmissin yanında annende var bırak gitsin. Sonra yolla şikayet et ne yapıyorsan yap.

Bizim millet gerçekten ilginç. Arabaların içine girdikçe bizim insanımızın içindeki hayvan ortaya çıkıyor.



Şikayet etse alacağı cevap "size öyle gelmiştir". Video olsa bile kimse ilgilenmez, ortada kaza var mı? Yok...

Ha sağdan gelip sola önüne kırdığında vursaydı mercedes'e hem mercedes bir güzel dönerdi, o hızla muhtemelen takla atmaya da başlardı yan yan kayarken, video kaydı da hiçbir suçu olmadığını kanıtlardı.

Böyle durumlarda selektörle durduramayacaksan, önüne kırıp durduramayacaksan, vurup durduramayacaksan hiçbir şey yapmamak en iyisi. Bu kadar hareketi yaptı, sonuç? Hiçbir şey...





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Arif -- 24 Ocak 2018; 10:44:13 >

V
6 yıl
Binbaşı

Benim arabada koltuk arasında sürekli bunun mavi olanından taşırım. Kapağın altındaki yapışık etiket çıkarılmış vaziyette bekler. Bunun daha ağırını bana yapana karşı kullanmışlığım vardır. Şerefsiz durup ne olduğunu anlayana kadar ben uzamıştım. Muhtemelen arabasında yeniden boyanmadık iğne başı kadar yer kalmamıştır.

< Resime gitmek için tıklayın >



F
6 yıl
Binbaşı

quote:

Orijinalden alıntı: tomshardware

Mercedes sinyal vermeyerek ilk hatayı yapmış ama öyle çok da abartılacak bir durum değilmiş aslında.

Kameralı araçtaki kişi bence kaşınmış. Ufacık bir şeyi çok büyütmüş.
Muhtemelen yaşı küçük, enerji kaynıyor, o yüzden önüne gelene atar yapıyor.
Ben olsaydım merso sinyalsiz sola çıkarken en fazla arkadan kısa bir korna çalardım o kadar.
Nedir yani bu kadar büyütmenin ne gereği var? Anneye sinir gösterisi mi?

+1 Videoyu izlerken bile anladım başına gelecekleri kameralı elemanın. Böyle küçücük şeylere bile saçma sapan atarlar yapıyorsa işi zor trafikte.



Adam görmemiş olabilir, sinyal vermeyi o an unutmuş olabilir insanlık hali zaten arada bir dünya mesafe var, gaz kes geçsin sonra tek bir selektör ya da korna yeter. Bu arkadaş resmen biri bana bulaşsa da sıkıntı çıkarsam kafasında, kendi yaptığı magandalığın farkında bile değil.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >