Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
117
Cevap
29902
Tıklama
86
Öne Çıkarma
Cevap: IPTV'de olmayan 'adil kullanım kotası' internette neden var? (5. sayfa)
0
8 yıl
Yarbay

sadece para için çünkü internet kafeler akk'sız internet sadece 8 mbit için 158 tl veriyo 16mbps içinse 192 tl veriyodu yanlış hatırlamıyorsam




Bu mesajda bahsedilenler: @kontratak
F
8 yıl
Çavuş

İsteseler 40 türlü çözüm bulurlar
Mesela;
-Saat 16:00 - 23:00 arası bütün internet hızlarını 8 mbit'e çek
-saat 01:00 - 07:00 arası akk devre dışı kalsın
-akk'da en az 150 gb yap





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi feel_1337 -- 26 Kasım 2015; 22:13:38 >

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
D
8 yıl
Yarbay

Saatlere göre uygulama yapılsın diyenlere kesinlikle katılmıyorum. İnternet trafiğini en çok meşgul eden etkinlik genelde video izlemektir çünkü çoğunluk oyun oynamayabilir ancak video izler. Video kanalından alınan verileri değerlendirirsek görünen saatlerde çok az kişi kullanım yapıyor ve pek çok kişinin de o saatlerde interneti kullanması imkansız. O halde pek çok kişiye haksızlık yapılmış olmaz mı ? Telekom alt yapısına gelecek olursak alt yapının yetersiz kalması gibi bir durum asla söz konusu olamaz çünkü burada yazıldığı gibi herkesin kotası ay başında sıfırlanıyor ve sadece bu kadar değil kota sıfırlanınca yüklenme aşırı bir şekilde artıyor. AKK sıfırlandığı için kullanıcıların bir kısmı daha ayın ilk gününde indirmeye yükleniyor. Bu bir yana yurt dışı bağlantılarında zaten yetersizlik söz konusu. Daha bu ayın başında 50 Mbit in üzerindeki internette hız problemi yokken Youtube'da videoları 144p zor açıyordu. Telekom tamamen devlette olsa böyle bir şey olmazdı.

< Resime gitmek için tıklayın >


Bu mesaja 1 cevap geldi.
J
8 yıl
Yüzbaşı

Dünyanın gelişmiş hangi ülkesinde telekom şirketi devletin elinde %100 olarak? Ayrıca dünyanın çoğu telekom şirketi(neredeyse hepsi) netflix, youtube gibi sitelere en fazla 2500 kbit bant genişliği sağlayabiliyor peak saatlerde. 720p izleyebilmek bile zor peak saatlerde ABD ve Avrupa'da.

http://ispspeedindex.netflix.com


Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @₯
P
8 yıl
Yüzbaşı

Yabancı isp sağlayıcıları ülkemize girsin ben görürüm o tekelci herifleri. Ne kadar milli sermaye yanlısıda olsam (gerçi Arap menşeli TT'un nesi milliyse) rekabet şart. Vodafone bu ülkeye girmeseydi bugün 30 liraya 500 dakikası, 5000 sms'i 2-3 GB internet yerine anca 50 dakika konuşur, 100 tanede mesaj atardık. İnternet hak getire her 10 MB'ı ayrı paket olarak alırdık.


Bu mesaja 1 cevap geldi.
D
8 yıl
Yüzbaşı

Adil kullanım kotası tamamen saçmalıktan ibarettir. Oyun için biriktirdiğim param vardı TTNet Playstore'dan 2 oyun aldım biri The Witcher 3 diğeri Wolfenstein: The Old Blood bu ikisi'nin toplam boyutu kotayı aşıyor 70GB civarı. Benim kota 50GB.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dr.Faustus -- 6 Şubat 2016; 22:14:44 >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
S
8 yıl
Yüzbaşı

Çok iyi bir çalışma. Emeğine sağlık.


Bu mesaja 1 cevap geldi.
H
8 yıl
Yarbay

Güzel bir yazı olmuş. Adil olmayan kullanım kotasının kaldırılması gerekiyor. Bu kotalar arttırılırsa ileride içeriklerin boyutu da artacağı için yine yetersiz gelecektir.


Bu mesaja 1 cevap geldi.
T
8 yıl
Teğmen

Çok iyi konu olmuş ellerine sağlık. Ama Türkiyede Vatan ve Türk Telekom gibi tekelleşmeler olduğu sürece bir şey olmaz..



K
8 yıl
Binbaşı
Konu Sahibi

Sağolun.




Bu mesajda bahsedilenler: @Hümiyettin , @Theared
Z
8 yıl
Yarbay

Aynen ama 16 ya kadar aldığımız hız hiç 16 yı görmüyor ki santrale uzak diye 7-8 ve daha da aşağıda olabiliyor. Bu garipleri bali elleme değil mi?



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @ressi1
B
8 yıl
Yarbay

1080p videoları yağ gibi stream ettiğim zamanları hala unutmadım.AKN unutulurdu, kapatılmazdı. 2 sene böyle kullanmıştım ben. Hem de hız sadece 10mbitti.Sıkı oyuncu, ve hardcore medya kullanıcısı olarak ben bu hıza bile tavken onu bile göremiyorum.Zengin de değiliz hani sıradışı hobilerimiz falan da yok eğlenelim, doğru düzgün bi oyun indirip oynayalım, video izleyelim diyoruz ama o da yok.

Doom pre-order ettim mesela, pre-load key aldığım için çıkış öncesi 15 saat önce falan geldi. Oyun 50 gb. Peki hızım kaç? Saniyede 350 değil 190-200'le ağlayarak indiriyordu. Son kalan 10 GB'ı da Türk telekomdan mobil paket alarak 2.9mb/sn indirdim de oynayan insanlara öyle yetiştim.Eee noldu ben fazladan 15-20 tl daha verdim zaten sırf download hızlansın diye. Günah be günah...



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

B
8 yıl
Teğmen

kesinlikle cok dogru bir yazı. İp tv yi kaldırıyor bizim internetimize gelince altyapı yetersiz oluyor. Tamamen oyunbazlık yaptıkları.


Bu mesaja 1 cevap geldi.
P
8 yıl
Yarbay

tek amacı pahalı olan sınırsız paketleri satmak ve toplu kullanımı engellemek. fakat toplu kullanan yavaşta olsa zaten yine kullanıyor, ayda 1000tl bile alamayanlar veya işsizler nasıl verecek ayda en az 50tl olacak iş değil. farkında değilsiniz ama ülkenin en az yarısı işsiz ve bir sığıntı olarak yaşıyorlar, bir ekonomik gelirleri yok



P
8 yıl
Binbaşı

quote:

Orijinalden alıntı: kontratak

Beşeri coğrafi verileri konuşacaksak Bulgaristan'ın yüzölçümünün Türkiye'nin 7'de 1'i olduğunu göz önünde bulundurmakta da fayda var.

Nüfus üzerinden gidecek olursak, Bulgaristan'da bu kadar az bir nüfusa bu kadar yüksek özellikli ve günü yakalayan bir hizmetin veriliyor olması bu mantıkla kalitesizliği değil aksine Bulgaristan'daki internet hizmetinin çok daha kaliteli olduğunu vurgular. Ancak önemli olan, nüfusun ne kadar olduğu değildir. Sen 20 milyon kişi için hizmet sağlıyorsan yatırımlarını ona göre yapar, altyapını ona göre geliştirirsin; bunları 2 milyon kişiyi baz alarak yapamazsın. Yani Bulgaristan'da şu kadar kişi yaşıyor, daha yüksek özellikli hizmet almaları doğaldır demek abestir. Diyelim ki Bulgaristan'da 2 milyon kişi internet kullanıyor, eğer Türkiye'de internet kullananların sadece 2 milyonu internet hizmeti için ödeme yapıyor olsalardı bu karşılaştırma o zaman akla yatkın olurdu. Fakat böyle tuhaf bir durum söz konusu değil ve hatta üstteki mesajımda yaptığım mukayesede de görüldüğü gibi ülkemizdeki internet kullanıcıları Bulgaristan'daki kullanıcıların katbekat fazlası ücretlere tabi tutuluyor, bu da Bulgaristan'a kıyasla çok daha iyi bir hizmet almamız gerektiği anlamına geliyor.



Birleşik Krallık ile de bir kıyaslama yapalım:

< Resime gitmek için tıklayın >

https://www.hyperoptic.com/

Hyperoptic

Bütün tarifeler için kota: Hiçbir kısıtlama yok (Hatta yoğun saatlerde dahi hız düşüşü olmayacağı garantisi var)

Hız: 20 mbps
Ücret: Ayda 4 İngiliz Sterlini (16 Türk Lirası)

Hız: 50 mbps
Ücret: Ayda 9 İngiliz Sterlini (36 Türk Lirası)

Hız: 1 gbps
Ücret: Ayda 22 İngiliz Sterlini (90 Türk Lirası)


Birleşik Krallık'taki bireylerin gelir durumlarından bahsetmeden bile bu kıyaslamayı yaptığımızda neyin ne olduğu çok iyi ortaya çıkıyor.

Bu arada, Birleşik Krallık nüfusu 2014 verilerine göre yaklaşık 64,5 milyon.

Hocam ne yapalım İngiltere'ye Harry Potter in yanınamı taşınalım anlamadım ki.



N
8 yıl
Teğmen

insanların sesini duyurması lazım ama gündemden terör eksik olmuyo nasıl yapcan bu işi


Bu mesaja 1 cevap geldi.
L
8 yıl
Çavuş

Arkadaşlar tivibu ev ile ilgili mh yi aradımda.Ben 8limitsize gecicem ama evimde tivibu hd yayın'da izliyorum dedim.Biliyorsunuz tivibu kotadan yemiyor ama hızdan kesiyor.Küfür gibi cevap geldi.Hd yayınları izlerken 2mbit internet alabilirmişim.
Diğer 6mb yi tivibu kullancakmışTivibu için +hız tanımlaması yapın dedim hattım 50 mbps yi destekliyor.Malesef öyle birşey yapmıyoruz dedi...Sövmemek için o kadar zor tuttum kendimi anlatamam buralara sövesim var :(Allahın belası şirket.
Limitisz8 e 110 tl alıcak tivibu hd ye 25 tl bana 2mb internet vericek tez elden batarlar inş.


Bu mesaja 2 cevap geldi.
O
8 yıl
Yüzbaşı

anlattığın durumu 2 yıl yaşadım ben, ilk yıl fazla hız tanımladılar, daha sonra düşürdüler, 8mbps hızımı üzerine para vererek düşürmüş oluyordum :) btk ya flan yazdım hiç oralı olmadılar bile. tivibunun taahhütü bittiği an iptal ettirdim, önümüzdeki ay da internetin bitiyor, uygun akn siz 16mbps adsl bulmam gerek.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi OzgrTM -- 15 Eylül 2016; 13:00:44 >
Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @logat
L
8 yıl
Çavuş

Ankaradaysanız göknet i deneyin acayip hesaplı.Yoksa fixnet i deneyin tahhahutleri yok zaten randıman alamazsanız kapatırsınız.Bende söylediğim paketleri geçicem ama peder bey alıştı bi kere tivibuya kaçırdığı zaman sırf dizileri izlemek için illede olucak diyor :D.TTnetin 16 sınırsızı 160 tl + 20 tl sabit tlfn ücreti + 25 tl tivibu 205 lira fatura ödersin ozmn diyorum.Ne 205 i reklamlarda 50 lira söylüyolar dio gelde anlat işte akn muhabbetini :))




Bu mesajda bahsedilenler: @OzgrTM
F
7 yıl
Çavuş

Sorun yurt dışı çıkışlarıysa neden yurt içi internet trafiğine de kota uyguluyorlar?


Bu mesaja 2 cevap geldi.