Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 6 misafir
12250
Cevap
838344
Tıklama
13
Öne Çıkarma
Cevap: ★★★ LG V30+ ANA KONU ★★★ (143. sayfa)
S
5 yıl
Yüzbaşı

Telefonu %10 20 civarlarında olan varsa bir bakabilir mi Ana Ekran % kaç sarj yiyor? Benim %15 25 arası değişiyor sanki biraz fazla geldi. 6.30 7.30 saat arası ekran süresi alıyorum hiç fena değil siyah duvar kağıdı siyah tema aod kapalı kullanıyorum ama bir türlü 8 saat üstüne çıkamadım.

Görüldüğü üzere yeni sarj ettim chrome %3 ana ekran %2 yemiş bile

< Resime gitmek için tıklayın >





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi smalhero -- 20 Kasım 2018; 1:33:10 >

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
P
5 yıl
Teğmen

Kullanmadığınız uygulamaları devre dışı bırakın, 4.5G ile işiniz yoksa şebekeyi 2G'ye ayarlayın, geliştirici seçeneklerinden çalışan hizmetlere bakarak arkaplanda çalışan uygulamaları da ayarlayabilirsiniz.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Prosaho -- 20 Kasım 2018; 1:33:3 >

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @smalhero
S
5 yıl
Yüzbaşı

3G ye aldım google drive fotograflar falan 2 3 uygulamayı da devre dışı bıraktım



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @Prosaho
U
5 yıl
Yüzbaşı

Telefonu vatandan siparis ettim 3 gundur siparisiniz hazirlaniyor demekte daha once basina gelen varmi bole bisey



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

H
5 yıl
Yarbay

Bir ara Sennheiser mx200 diye bir kulaklık vardı. O zamanlar 15 lira mı neydi fiyatı. Görüntüsü dandik bir şeydi ama kendisinden çok daha pahalı kulaklıkları tokatlardı. Sanırım üst modelleri satışına engel olduğundan olsa gerek piyasadan çektiler sonra. Bunun da tipi falan onu anımsattı bana. Veriyorum siparişi.


Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @serdaroviç
B
5 yıl
Yüzbaşı

Merhabalar,

aynı sıkıntı bende de var. gece 1 sabah 7 arası %12 şarj tüketiyor. sim kart değişimi çare oldu mu?


Bu mesaja 2 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @vertas
V
5 yıl
Binbaşı

Henüz kart değiştirmedim bir süre daha gözlemleyip emin olmak istiyorum. Telefonu 3G'ye aldıktan sonra gece 7 saatlik tüketim %2'ye kadar düştü. Bu gece tekrardan 4G ye alıp pil tüketimine bakacağım. Bir haftaya kadar düzelme olmazsa kart değiştirmeyi düşüneceğim.




Bu mesajda bahsedilenler: @batak12
G
5 yıl
Yüzbaşı

quote:

Orijinalden alıntı: alican456

Bir ürünü istediğiniz fiyata bulamayınca satıcıyı fırsatçılıkla suçlamak ne garip... 2650 iyi fiyatsa alın geçin yok diyorsanız ki "bu fiyat yüksek, satıcı cihazın revaçta olmasından faydalanıyor" o halde almayın.

Yaptığınız şey malı alıp 1 hafta rehin tutmaktan başka bir şey değil ve bunu yapmanın hiçbir açıklaması olamaz, ürünü görerek fiyatını uygun bularak aldıktan sonra 1 hafta bekletip herhangi bir sebep olmaksızın geri göndermek yasal olsa da ahlaki değildir.

Telefonun popüler olması iddianıza gelince, bu telefon popüler falan değildi, tam tersine LG ürünlerinin geçmişteki kötü şöhreti ve yüksek fiyatı (4400) sebebiyle tercih edilmeyen bir telefondu, 11.11 kampanyasına kadar buradaki konu da 2 sayfa idi. 11.11 kampanyasından önce en ucuz amazon.com'da satıldı ve fiyatı 2564TL idi ve o zaman bile doğru düzgün alan yoktu, konudaki kullanıcıların %90'ı n11.com üzerinden satın aldılar diye düşünüyorum.

Mağaza mağaza fiyat geçmişini buradan kontrol edebilirsiniz;
Fiyatseyir geçmiş

Siz de bu telefonun gerçek değerinin 3000 lira üzerinde olduğunu biliyorsunuz, bilmiyorsanız herhangi bir karşılaştırma sitesine girip kriterleri şöyle ayarladığınızda;

distribütör garantili
depolama en az 128gb
ram en az 4gb
suya dayanıklı
toza dayanıklı
ekranı en az 500ppi
ekran gövde oranı en az %80
2017 veya 2018 model

Telefonun samsung s9+ ve mate 20pro ile aynı listede kaldığını ve o listede fiyatı 4000 liranın altında olan tek telefon olduğunu göreceksiniz, buyrun epey.com üzerinden bakın;

epey.com karşılaştırma

Durum böyleyken 3000 liranın altında satış yapan hiçbir satıcıyı fırsatçılıkla suçlayamazsınız ve bu tarz bahanelerle bir malı sebepsiz yere 1 hafta rehin tutmak kesinlikle ahlaki değildir.

@ugarb
quote:

Satıcıların yaptıklarına ne demeli?

Mesela böyle durumda kargo müşteriye yansıtılmalı bence.


Satıcıların yaptıklarından kasıt "fırsatçılık" konusuysa yukarıda detaylı yazdım, kargo parasına gelince, olay sadece kargo parası da değil satıcı o ürünü sattıktan sonra parasıyla belki kirasını ödüyor belki yeni bir ürün alıp dükkanına koyuyor ve siz 14 gün sonra "al bunu geri" dediğinizde de geri almak zorunda kalıyor, tahmin edersiniz ki bu durum ayıplı mal satmayan satıcıya zarar verir.

Dediğim gibi, satıcının fırsatçı olduğunu düşünüyorsanız o malı almayın ama yok "2650 iyi fiyat" diyorsanız da aldıktan sonra 50-100 lira ucuza bulduğunuzda "satıcı fırsatçıymış" diyerek iade etmeyin veya bu yolu seçiyorsanız da bunu sanki doğruymuş gibi buraya yazmayın çünkü asıl fırsatçılık budur.

Son olarak, ben yasa değişsin yazmadın, çocuk gibi lafı başka yere çekerek konuyu dağıtmayın söylediğim şey çok basit, mevut yasada tüketici lehine olan durumu suistimal ederseniz "zaten az olan" hakkınızı kendiniz yakmış olursunuz, firmalar bu tarz yükümlülüklerden kurtulmak için bahaneler arıyorlar, onlara bu fırsatı vermiş olursunuz.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

S
5 yıl
Çavuş

Hocam verin siparişi asla pişman olmazsınız.5 doların misli misli fazlasını veriyor.



< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @Hobar
G
5 yıl
Yüzbaşı

AOD tüketiyor gece ya kapatın ya zaman ayarlaması yapın yada teli ters çevirin %1-%2 ye düşecektir



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 2 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @batak12
B
5 yıl
Yüzbaşı

merhabalar,

AOD kapalı.
wi-fi kapalı.
sosyal medya uygulamaları yüklü değil.
çift tıklama ile uyandırma kapalı.

hatta özellikle arka planda açık hiçbir uygulama bırakmadım. bir önceki gün aliexpress açık bırakmıştım. telefon kullanmadığım halde sabah %71'de idi.




Bu mesajda bahsedilenler: @sorsolagorgonzola
V
5 yıl
Binbaşı

quote:

Orijinalden alıntı: Gagavuzz

AOD tüketiyor gece ya kapatın ya zaman ayarlaması yapın yada teli ters çevirin %1-%2 ye düşecektir
Hocam batak12@'nin bahsettiği yüksek tüketim bendekine benzer ve tamamen "telefon boşta" isimli işlemden kaynaklanıyor. Dediğim gibi şebeke ile ilgili olduğunu kesin tespit etmek ikin bir kaç gün gözlemleyeceğim


Bu mesaja 1 cevap geldi.
B
5 yıl
Yüzbaşı

konunun şebeke ile ilgili olduğu açık. il aldığımda 1-2 aksam sim kartı takmadan kullanmıştım. o zaman bu şekilde bir tüketim ile karşılaşmamıştım. eski telefonumda bu kadar yüksek bir tüketim yapmıyordu geceleri ( 5 senelik Samsung note 3). Kart değişikliği tüketimi azaltacak mı? işte bütün mesele bu




Bu mesajda bahsedilenler: @vertas
K
5 yıl
Yarbay

Bende gece sabaha kadar 7 8 tüketim oluyor

Uçak moduna aldığımda 2 düştü

Aod kapalı



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

O
5 yıl
Binbaşı

Merhaba. V30 için kılıf tavsiyesi alabilir miyim? Mümkünse üstü ve yan kısımları iyi saran bir kılıf arıyorum.


Bu mesaja 1 cevap geldi.
S
5 yıl
Teğmen

selam, sadece belli kişi için sms sesini sessiz veya özel ses tanımlamak istiyorum. Mesajlarda seceneklerde yok kişiye özel değiştirme. Yapan var mıdır?



S
5 yıl
Teğmen

O
5 yıl
Binbaşı

Bundan aldım hocam sabah geldi, güzel kılıf ama üst kısımları tam kapatmadı ahizenin oradaki tozlar kabak gibi görünüyor. O tozlar görünmesin diye oraları tamamen kapatan bir kılıf almak istiyorum :/



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @Slyvestris
A
5 yıl
Yüzbaşı

En son yazacağımı en başa koyuyorum, bahsettiğiniz fark 80 lira, 2639 lirada 80 lira %3 eder, ne fiyatın %3 düşmesi indirimdir ne de %3 artması fırsatçılık

yukko indirim yapmamış ve 2700 liradan satmış bitirmiş ama hala saçma sapan "stok çekmek" diye bir şey uyduruyor firmayı suçluyorsunuz, halbuki adam gayet dürüst şekilde malını satmış bitirmiş... ticaret yapan hiç kimse malını saklamaz, maksimum fiyattan satıp bitirmeye bakar satılmıyorsa marj dahilinde indirime gider ve bir şekilde o malı bitirir, yinede bitmiyorsa ürün seri sonuna outlete düşer vs

Yaptığınız kötülüğü haklı görmek için görmezden geldiğiniz gerçek şu, satın alırken satıcı malı koyup fiyatını söylüyor siz de malı görüp fiyatı kabul edip alıyorsunuz, bu noktadan sonra malda bir hata ayıp vs yoksa bu alışveriş karşılıklı rıza ile ve doğru şekilde yapılmış, bitmiştir.

Bu fırsatçılığın normal karşılanmasına inanamıyorum, gerçekten korkunç, kendi 3 kuruşluk çıkarı için karşısındaki masum kişiye kuruma zarar vermeyi kendinde hak gören insandan her şey beklenir.

Çok basit ya, tam tersini düşünün, siz telefonu 2500 liraya aldınız ve diyelim ki henüz kargolanmadan önce dövizden veya herhangi bir sebepten telefonun fiyatı 2700 liraya yükseldi ve size ürünü satan firma telefon açıp "telefon fiyatına zam geldi farkını ödeyin yoksa göndermiyorum telefonu" dedi, kabul eder misiniz?





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi alican456 -- 20 Kasım 2018; 14:38:20 >
Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @kartalado
A
5 yıl
Yüzbaşı

quote:

İstediğimiz fiyatla ne alakası var? Bu telefonun 2500TL'lik bir fiyatı var zaten. Aylardır bu fiyattaydı. Bir anda fiyatı fırladı. Buradaki bahsedilen mesele bu. Siz olayı daha temelinde kaçırmışsınız.


Bu yalan, cevap verip uzatmayacaktım ama göz göre göre yalan söylüyorsunuz, ben bu telefonu 1 aydır takip ediyorum ve fiyat geçmişini de hem fiyatseyir.com hem de epey.com'dan defalarca kontrol ettim dolayısıyla telefon aylardır 2500'e satıldığı iddiası TAMAMEN YALAN.

Kendinizden utanmalısınız, madem girip bakmıyorsunuz işte ürünün piyasa geçmişi;
< Resime gitmek için tıklayın >

Ürün 3000 liranın altına kalıcı olarak 10. ayda düşmüş ve bugüne kadar da en ucuz amazon.com'da satılmış (2560TL) ve bu fiyata ilk defa 22 Ekim'de düşmüş.

Yani aylarca 2500'den satıldığı iddianız -ispatlarıyla birlikte çok rahat yazabilirim ki- YALAN! Kendinizi haklı çıkarmak ve önerdiğiniz iğrenç yolu normalleştirmek için göz göre göre yalan söylüyor ve firmala çamur atıyorsunuz.

işte mağaza mağaza fiyat değişimleri;

AMAZON
< Resime gitmek için tıklayın >
HEPSİBURADA
< Resime gitmek için tıklayın >
WEBDEN AL
< Resime gitmek için tıklayın >
YUKKO
< Resime gitmek için tıklayın >
VATAN
< Resime gitmek için tıklayın >

Diğer tüm yazdıklarınız da çarpıtmalar ve yanlışlarla dolu ama uğraşmak istemiyorum.


Bu mesaja 2 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @VYC Majoris