Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
11
Cevap
1055
Tıklama
0
Öne Çıkarma
LG 65SM9010 mu Samsung 65Q70R mi?
T
4 yıl
Er
Konu Sahibi

65 Ekran bir televizyon alacağım. Bu konuda görgüsü bilgisi olan arkadaşların yönlendirmelerini beklerim.

Teşekkürler



Hocam bizde LG SONY 2 ay içinde SAMSUNG ta olacak kim hangi marka isterse ona seve seve istediği marka model konu hakkında bılgı veririm her markanın artısını eksisi anlatarak
Yoruma Git
Yorumun Devamı Burak_Keskin06 - 4 yıl +4

Hocam bu SAMSUNG çalışanı heryere kopya yapıştır yapıyor siz herhangi bir mağzaya gidin kendiniz güzel bir test yapın öyle karar verin en mantıklısı bu
Yoruma Git
Yorumun Devamı Burak_Keskin06 - 4 yıl +3
B
4 yıl
Yarbay

Hocam bu 2 modeli hiç kıyaslama yapmayın SM9010 slindir gibi üzerinden gecer bu modelin bilginiz olsun + larını yazım size direk terch siz yapın
HDMİ 2.1 var
A7 AKILLI İŞLEMÇİ VAR
DOLBY ATMOS SES KALİTESİ VAR
MAGİC KUMANDA VAR (TÜRKÇE KOMUT VEREBİLİRYORSUNUZ.)
SES 40 WAT
LG SM9010 daha yamadıklarım var bunların hiç biri samsungta yok



D
4 yıl
Yarbay

Bu soruya bir soru ile karşılık vereyim
Senin için Multimedia unsurlarımı yoksa Görüntümü daha önemli?

Benim bu tür tavsiye isteyen forumdaşlara önerim şu;
Multimedia unsuları bir şekilde harici olarakta olsa sonradan edilinebilir
Ancak bir panelde görüntü vasatsa (ips) bunun asla bir telafisi yoktur
Yani sonuçta evimize multimedia, ses için gramofon veya radyo almıyoruz
Aslında hepimiz muhteşem görüntüler görmek istiyoruz
Günümüzde Bu görüntüleri verebilecek yegane paneller ise (oledde logo yanma riski olduğu için) VA panelli marka modellerdir.
Malesef lg'nin 55/65 inçlerinde VA panel yoktur bu markanın %99 paneli ips'tir.

Şu aşağıda görüntüyü birebir etkileyen ips ve va paneller arasındaki devasa kontrast ve siyah farkını görüyorsunuz.


< Resime gitmek için tıklayın >



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
B
4 yıl
Yarbay


Hocam bu SAMSUNG çalışanı heryere kopya yapıştır yapıyor siz herhangi bir mağzaya gidin kendiniz güzel bir test yapın öyle karar verin en mantıklısı bu



G
4 yıl
Binbaşı

siz lg çalışanı değilsiniz galiba


Bu mesaja 1 cevap geldi.
B
4 yıl
Yarbay

quote:

Orijinalden alıntı: grcim

siz lg çalışanı değilsiniz galiba
Hocam bizde LG SONY 2 ay içinde SAMSUNG ta olacak kim hangi marka isterse ona seve seve istediği marka model konu hakkında bılgı veririm her markanın artısını eksisi anlatarak



G
4 yıl
Teğmen

Yine söylüyorum sm9010 Qled 70 kıyaslanamaz Samsung modelinde hem gündüz hem gece izlenme zevki ve derin siyahlar üstün kontrast SDR HDR parlaklık mükemmel LG modelinde bunlar tamamen eksik tek artısı geniş izlenme açısı DTS formatları





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-EB327D47B -- 26 Şubat 2020; 21:59:5 >

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @dallass
D
4 yıl
Binbaşı

Samsung Q70 dedikleri aslında Sunny imalatı, kötü işçilik ve çok yüksek iade oranına sahip bir TV.

Eğer VA panel istersen Sony'e bak derim, Samsung dan uzak dur.


Bu mesaja 2 cevap geldi.
H
4 yıl
Yüzbaşı

Her iki değerlendirme de hatalı. Sadece panel VA diye o TV seçilmez, LG'nin VA panelli Direct-LED bazı TV'lerinde local dimming yok diye tam siyah veremior, gri gösteriyor eleştirisi var, yani sadece VA panel diye TV alınmaz !

Kardeşimde Samsung'un bahsedilen modeli var. TV'yi açınca o aşırı parlaklık bunda yok gözlerim çok rahatsız oluyordu bu TV'de çok rahat ettim diyor. Bende astigmat olduğu için tam tersine çok parlak TV arıyorum, dolayısıyla bu TV'yi almam çünkü düzgün izleyemem bana çok karanlık gelir.

Lafın kısası, gidip 2 TV'yi de izleyin hangisinin görüntüsü size iyi geliyorsa onu alın, kim ne diyor diyor ona bakmayın...

(bu yorumum birbirine çok yakın bu 2 TV'ye özel olarak geçerlidir)



G
4 yıl
Teğmen

QLED 70 neresi kötü işçilik ben bizzat kullanıyorum Sony çin uretimleride var kötü işçilik anlamına gelir





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-EB327D47B -- 27 Şubat 2020; 12:34:25 >

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @deepkurt
B
4 yıl
Yarbay



PlayStation 5, En Çok TV Markasına Sahip Oldu - Sony Dahil - Ciddi Bir Baş Ağrısı

Sony, yaklaşmakta olan yeni PlayStation konsolu hakkında birkaç ayrıntıyı yayınlamaya başlıyor. Ve ne kadar çok öğrenirsek, Sony'nin şu anki PlayStation 4 üzerinde gerçekten önemli bir yükseltme yapacak gibi görünüyor.

Oyun ve AV hayranlarının dikkatini çekmek için en son bilgi snipeti, yeni Sony PlayStation CEO'su Jim Ryan'ın CNET ile yaptığı röportajda “PlayStation 5” in (adı henüz onaylanmadı) 4K oyun oynamayı destekleyeceği vahiy. 120Hz'e kadar kare hızları. Bu, oyun deneyiminde büyük bir adım olabilir - oyunların böyle bir kare hızını tutarlı bir şekilde vurabilecek gibi görünmüyor olsa bile.

Bununla birlikte, PS5'in bu kadar yüksek 4K kare hızları çıkarmasıyla ilgili büyük bir sorun var: Sony'nin kendileri de dahil olmak üzere mevcut 4K TV'lerin büyük çoğunluğu bunları kaldıramayacak.


Bu talihsiz durumun arkasındaki suçlu HDMI konektörüdür. Bu, tüketici dijital AV alanında fiili bağlantı haline geldi, ancak özellikleri sürekli gelişiyor. Çoğunlukla taşıyabildiği veri miktarını artırmak. Ve şimdi, PS5 ufukta iken, HDMI bağlantısı en önemli geçişlerinden birini geçiyor. TV'lerin saniyede 120 karede 4K yüksek dinamik aralıklı videoyu destekleyip desteklemeyeceğini belirleyen bir geçiş.

Bu yıl çıkan büyük çoğunluk da dahil olmak üzere hemen hemen tüm 4K TV'ler v2.0 HDMI'lar taşıyor. Ancak bunlar yalnızca 18gbps veri hızlarını desteklemektedir. Sabit veya değişken yenileme hızlarında sıkıştırılmamış 120 fps 4K HDR videoyu desteklemek için bu yeterli değildir.

Yeni onaylanan HDMI 2.1 standardı, 48Gbps büyük miktarda veri taşıyabilir. 4K'yı HDR'de 120Hz'de sabit olarak veya (PS5 destekliyorsa) değişken yenileme hızında işlemek için kolayca yeterlidir. HDMI 2.0 bağlantı noktaları, bu tür yüksek veri hızlarını sihirli bir şekilde desteklemelerini sağlamak için yazılım tarafından yükseltilemez.

Bunu akılda tutarak, 4K @ 120fps ve hatta 8K @ 60fps kullanan PlayStation 5'in tüm konuşmalarından yeni konsolun bir HDMI 2.1 çıkışı taşıyacağı oldukça kesin görünüyor. Yine de bu yıl 4K TV'lerinde HDMI 2.1 bağlantı noktalarını destekleyen tek TV markası, 2019 OLED modellerinin tümü ve birkaç üst seviye LCD serisi ile birlikte SM90'lar, SM95'ler, SM98'ler ve SM99'lar.

Artık HDMI 2.1 bağlantı noktalarına sahip Samsung, Sony ve LG 8K çözünürlüklü TV'leri satın alabilir / sipariş edebilirsiniz; bunlar da elbette bir sonraki PlayStation'ın tartışmalı 8K resimlerini oynatacaktır. Şu anda niş setleri genellikle LG’nin 4K modellerinin çoğundan çok daha pahalıdır.

Netleştirmek için, zaten HDMI 2.1 bağlantı noktası olmayan bir TV'niz varsa veya satın alırsanız, 4K @ 120Hz'yi desteklemek için hazırlanmış PS5 oyunlarını hala oynayabiliyor olmalısınız. (Umarım!) Boş ekranlarla karşılaşmazsınız. Bununla birlikte, bu tür oyunlardan maksimum performansın tadını çıkaramayacaksınız.

Yalnızca HDMI 2.0 bağlantı noktalarına sahip TV'lerin PS5 4K / 120Hz / HDR oyunlarıyla ne kadar iyi performans göstereceği tartışmaya açıktır. Farklı üreticilerin HDMI 2.0 uygulamalarından farklı performans seviyeleri ekleyebildikleri kanıtlanmıştır. Samsung, şu anki Q90R ve Q85R / Q80R TV'lerin 4 bit: 120 bit 4: 2: 0 renk alt örneklemesi (nispeten temel bir renk performansı seviyesi) ile 4K @ 120Hz'yi destekleyebileceğini bile önerdi.

Ancak, HDMI Lisans Yöneticisi için Pazarlama Başkan Yardımcısı Brad Bramy'den durumu ele almasını istedim ve yanıtı oldukça açıktı:

“HDMI 2.1 teknik özellikleri ve yeni Sabit Hız Bağlantısı sinyalizasyon teknolojisi, sıkıştırılmamış 4K @ 120 için kesinlikle gereklidir. HDR ile HDR'ye eşlik eden diğer tüm gelişmiş özelliklerin, özellikle dinamik HDR'nin [Dolby Vision ve HDR10 +] uyumluluğunu sağlamanın tek yolu bir HDMI 2.1 sistemi - yani kaynak, kablo ve ekran. ”

Diğer TV markaları aksini ispatlamak için öne çıkmadıkça, Jim Ryan'ın son açıklamalarını izliyor gibi görünüyor, eğer bir sonraki konsolu satın almak için zaten büyük bir PlayStation hayranı iseniz ve temel grafik yükseltmelerinden birini kullanmak istiyorsanız, ayrıca yeni bir TV'nin maliyetini de hesaba katmanız gerekecektir.

Dahası, 2020'nin TV aralıklarının neler getirebileceğini görmek yerine şimdi bu yeni TV'yi almaya karar verirseniz, seçenekleriniz şu anda Sony veya Samsung'un gözü sulandıran pahalı 8K modelleriyle veya LG'nin HDMI 2.1'den biriyle sınırlı görünüyor. hazır 4K setleri.



T
4 yıl
Onbaşı

Bence yanlışınız var. Ben aldım ve 65q70 modeli macaristan üretimidir. En azından etiketinde öyle yazıyor.




Bu mesajda bahsedilenler: @deepkurt
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.