Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
166
Cevap
22033
Tıklama
3
Öne Çıkarma
Lenovo Y50 70 (59-425035) İnceleme
A
10 yıl
Binbaşı
Konu Sahibi

Merhaba arkadaşlar, bugün sizlere ilk incelememi sunuyorum. İnceleme yaptığımız model Lenovo'nun Y50-70 modeli olacak. Gönül isterdi ki fotoğrafları kendim çekeyim ama fotoğraf makinem sorunlu olduğundan çekemedim ve çoğu fotoğrafı internetten aldım, ayırca @MrLacrymosa'ya diğer fotoğraflar için teşekkürlerimi iletiyorum.

Öncelikle özellikleri hakkında genel bir bilgi verelim:



Notebook Markası: Lenovo
İşlemci Markası: Intel
İşlemci Modeli: 4. nesil Intel Core i7-4710HQ Dört Çekirdekli Mobil işlemci
İşlemci Tipi: Intel Core i7
İşlemci Hızı: i7-4710HQ - 2.5 GHz Turbo Boost ile 3.5 GHz'e kadar
İşlemci Cache: 6 MB Intel Smart Cache
Ekran Boyutu: 15.6"
Ekran Tipi: FullHD WLED True-Life
Ekran Çözünürlüğü: 1920x1080
Ekran Kartı: Nvidia
Ekran Kartı Belleği: 4GB Paylaşımsız
Grafik İşlemcisi: NVIDIA GeForce GTX 860M DDR5 128BIT
HDMI: Var
Sistem Belleği: 16GB
Bellek Tipi: 1600 MHZ DDR3
Hediye: Lenovo External (HARİCİ) UltraSlim USB DVD/RW Burner
Disk: Western Digital WDC WD10S21X-24R1BT0-SSHD-8GB
Optik Sürücü: Yok - Harici olarak kutu içeriğinde yer almaktadır.
Bluetooth: Bluetooth 4.0
Usb Portu: 1 USB 2.0 + 2 USB 3.0
Klavye : Kırmızı renkli arkadan aydınlatmalı Numerik TR Q Klavye
Hoparlör: JBL 2 X 4W + 12W JBL sub-woofer = 20W
Kart Okuyucu: 6-in-1 card reader (SD/SDHC/MMC/MS/MS-pro/xD)
Kamera: Tümleşik Full HD kamera ve Mikrofon
Touchpad: Çoklu Dokunmatik Kontrole Sahip Touch Pad
İşletim Sistemi (Yazılım): Windows 8.1
Paket İçeriği: Notebook/Adaptör/Pil/Harici DVD Sürücüsü
Pil Teknolojisi: 4-cell Li-lon Pil
Garanti Süresi: 24 Ay Resmi Lenovo Servisi
Boyut: Yakl. 387 mm x 263,4 mm x 23,9 mm
Ağırlık: Yakl. 2,4/2,6 kg, 4 hücreli pille

TASARIM

Cihazın aynı özelliklere sahip bilgisayarlardan ince olması ve özellikle onlar kadar ısınmaması bir avantaj. Şık bir görüntüsü var ancak kasa maalesef parmak izi bırakıyor tek kötü tarafı bu ama tabiki bu benim için sorun değil. Dış kapak ve alt kasa metaldir, üst kasa ve ekran çerçevesi ise plastik olmalı benim izlenimlerim öyle. Sonuç olarak tasarım ve şıklık olarak çok hoşuma gitti.
Görüldüğü gibi arka kısımlar bence hoş duruyor.

< Resime gitmek için tıklayın >

< Resime gitmek için tıklayın >

< Resime gitmek için tıklayın >

Ayrıca fan çıkışının yanlarda olmaması (fan ekranın bulunduğu yerde klavyenin üst kısmında önden ve sanırsam alttan hava çıkışını sağlıyor) bana göre avantaj şayet oyun oynarken insanın eline sıcak hava gelmemesi iyi bir şey. Bu yönden benden bir artı puan alıyor.

< Resime gitmek için tıklayın >

Klavye, yazımı çok rahat bir klavye alışma derdi çekmezsiniz fazla. Benim gibi klavyeye bakmadan yazanlar için sorun olacağını sanmıyorum. Toucpad'e gelirsek daha kaygan olmalıydı ve biraz da sağ tarafa kaydırılsaydı iyi olur diye düşünüyorum çünkü bazen oyun oynarken elimiz oraya değebiliyor.

< Resime gitmek için tıklayın >

Arkadan aydınlatması görevini yerinde yapıyor ve laptobumuza ayrı bir hava katıyor :)

< Resime gitmek için tıklayın >

Yön tuşları da bazı laptoplar gibi küçük yapılmamış oyun oynamada herhangi bir sıkıntı yaratmıyor.

< Resime gitmek için tıklayın >


< Resime gitmek için tıklayın >

Ayrıca resimlerde görüldüğü gibi klavye ile laptobun bitimi arasında baya bir boşluk var buda dışardayken mouse koyacak yer bulamadığımızda orada mouseumuzu kullanma kolaylığı sağlıyor.

Tasarım demişken bataryayı da konuşalım batarya y510p ye göre küçültülmüş ve diğer laptopların aksine dikdörtgen uca sahip ayrıca şarj giriş yerinin solda olmasıda sağ elini kullananlar için avantaj oluyor kabloya takılma sorunu kalkıyor. Max 55 derece ısındığını söylesem yanılmış olmam galiba.

< Resime gitmek için tıklayın >


KAMERA

Tabi her laptop gibi ekranın üst kısmına yerleştirilmiş kamera bulunuyor. 720p çözünürlüklü kameranın yanında mikrofon da bulunuyor. Ayrıca kameramız sensör görevi de görüyor Lenovo Motion Control programını yükleyip(bende yüklü gelmişti) çalıştırdığımızda elimizle videolar veya fotoğaflar arası geçiş yapabiliyoruz, videoları durdurup başlatabiliyoruz, ses açıp kısabiliyoruz yada tamamen seni kapatabiliyoruz, fotoğraflara zoom yapabiliyoruz, yönünü değişirebiliyoruz ve son olarak aynı şeyler office ve adobe gibi okuma programlarında da geçerli burdan da benden kocaman bir artı alıyor.

< Resime gitmek için tıklayın >

EKRAN
Ekran FullHD ve mat olarak karşımıza geliyor.Dış çerçevesi parlak plastik malzemeden yapılmış.
< Resime gitmek için tıklayın >
Tek uzun bir menteşeyle tam ortadan kasaya bağlanmış kolay kolay kırılacak bir yapısı yok benim gözümde. Ayrıca ekran 135 derece açıya kadar açılıyor.
Bence ekran herkesin dediği gibi "çoookk kötü" bir görüntüye sahip değil fakat şunu söylemeliyim ki parlaklık daha fazla olmalıydı. Renklerin daha canlı olmasında bir nebze katkı olsun diyorsanız ekran kalibrasyonu da fayda sağlıyor.
Videoyu izlemek için tıklayınız

Kalibrasyon bilgileri için @mcgoktug'a teşekkür ediyorum

quote:

Ekranla ilgili kalibrasyon işlemini yaptıktan sonra, masaüstüne yeni metin belgesi açıp içine aşağıdaki kodları ekleyin.

powercfg -setacvalueindex 381b4222-f694-41f0-9685-ff5bb260df2e 7516b95f-f776-4464-8c53-06167f40cc99 aded5e82-b909-4619-9949-f5d71dac0bcb 46
powercfg -setdcvalueindex 381b4222-f694-41f0-9685-ff5bb260df2e 7516b95f-f776-4464-8c53-06167f40cc99 aded5e82-b909-4619-9949-f5d71dac0bcb 46
exit

Daha sonra farklı kaydet yaparak ekran.cmd ismini verin.
Oluşturmuş olduğunuz ekran.cmd dosyasını çalıştırın ve ekran parlaklığı biraz daha artmış olacaktır.


Parlaklık arttırmak için yapılan ayarlar için @ozanbilcen'e teşekkür ediyorum.

DONANIM

Gelelim donanım kısmına.
İşlemci: Lenovo bu laptopta bizim karşımıza 4. nesil Intel Core i7-4710HQ işlemciyle karşımıza çıkıyor. Pek çok oyun bilgisayarında kullanılan 4 sanal 4 gerçek çekirdekli işlemci 2.5 GHz hıza sahip tabiki bu hız Turbo Boost ile 3.5 GHz'e kadar çıkabiliyor. Ayrıca tüm çekirdekler aktifken 2.5 GHz'in üstüne çıkmıyor hız buda güç tasarufu sağlamış oluyor bize. Kısacası işlemcimiz hem çizim hem iş hem oyunlar için fazlasıyla yeterli olacak güce sahip bizi uzun süre götürecektir.

Ekran Kartı: Maxwell mimarili 4GB bellek alanına sahip 128 bitlik GTX 860M ekran kartıyla mükemmel bir oyun deneyimi sunan laptop tümleşik olarak Intel Graphics 4600 ile geliyor. Çift ekran kartı olması hem güç tasarrufunu sağlıyor hem de GTX 860M'i yormayıp daha uzun süre perormanslı çalışmasını sağlıyor. GTX 860M ile oynayamadığınız oyun kalmayacak :)

RAM: 2x8 GB 1600 MHz Dual Channel RAM kullanılmış modelde. 16 GB olması bilgisayarı uzun soluklu kullanacak kişiler için bire bir. Zaten 8 GB bile şuan için yeterli oluyor.

Anakart: Bunun hakkında söyleyebileceğim pek fazla bir şey yok 4 tane ram slotu bulunuyor ve anakartımız SLI desteğine izin veriyor bunu bilmenizde fayda var diye düşünüyorum. Yanlışım varsa düzeltirsiniz. Çünkü Anakartımızda 2x PCI-E 16x slotu bulunuyor.

Harddisk: Laptopta Western Digital'ın WD10S21X-24R1BT0 marka 1TB(8 GB SSD) SSHD'si ile geliyor. Dönüş hızı 5400 RPM. Ben harddiski şahsen beğenmedim. Çok sorunlu bir disk, ssd performansı göremiyorsunuz.
Ayrıca oyunlarda 1-2 saniyelik takılma yaşayan ve sistemi geç açılanlar (ilk günlerde driver ve sistem güncellemelerinde geç açılması normaldir) arkadaşlar Intel Rapid Storage Technology driverını indirerek sorunu giderebilirler.Link:
Intel® Rapid Storage Technology (Intel® RST) RAID Driver

Ses Sistemi: Ses kartımız Realtek High Definition Audio ve JBL hopörlörler kullanılmıştır. Bu hopörlörler Harman markası altında imal ediliyormuş. 2+1 ses sistemine sahip olan laptop gerçekten kaliteli bir ses veriyor. Ayrıca cihazda yüklü gelen OneKey Theater adlı programlar film, sinema, fotoğraf veya müzik seçeneklerinden birini seçebiliyorsunuz ona göre sesi ayarlıyor.

< Resime gitmek için tıklayın >

Ağ: Intel Dual Band Wireless-AC 7260 kablosuz modemine sahip gayet iyi çekiyor bence. Telefonumun %30 çektiği salonumuzda laptop %80 hatta %90 çektiği oluyor. Herhangi bir kopma sorunu vs. de yaşamadım.
LAN olarak da Realtek kullanılmış onunda farklı bir yanı yok yani internet konusunda sıkıntı yaşamadım ben. LAN girişinin sevdiğim yanı genişleyebilir olması. :)
Tabiki Bluetooth 4.0 da olmazsa olmazlardan :)

DVD Okuyucu/Yazıcı: Dahili bir DVD yazıcısı yok sanırsam inceliğinden taviz vermemek için konulmamış ama bu konuda Lenovo bir kıyak yapıp cihazın yanında kendi ürettiği Slim DVD hediye ediyor.

< Resime gitmek için tıklayın >

Pil: Gayet yeterli bir düzeyde pile sahip, batarya çıkmamasına karşın lenovo önlemini de almış "Batarya Koruma Modu" çıkarmış bu sayede şarjdayken pil yerine elektriği kullanıyor ve bu sayede bataryanın ömrüde uzuyor. Normal kullanımda internet vs. %70 parlaklıkta 2-3 saat gidiyor.

< Resime gitmek için tıklayın >

BAĞLANTI NOKTALARI:

< Resime gitmek için tıklayın >
Ön :Sadece bildirim ışıkları mevcut

< Resime gitmek için tıklayın >
Sağdan:SPDIF, 3.5 mm headset, 6-in-1 kart okuyucu, 1x USB 2.0, Kensington Kilit

< Resime gitmek için tıklayın >
Arka: Mevcut bağlantı noktası yok

< Resime gitmek için tıklayın >
Sol: Şarj girişi, Gigabit Ethernet, HDMI-out, 2x USB 3.0



< Resime gitmek için tıklayın >
SUBWOOFER

Bence F/P olarak değerlendirilebilecek bir ürün, performans ve şıklık bir arada. Çift fan ile soğutması da iyi seviyede herhangi bir sıcaklık sorunu yaşamadığımı belirtmek isterim. (Harddisk sorunu dışında, kronik bir sorun değildir sadece bende mevcuttur bilginize.)

Umarım incelememi beğenirsiniz.

VE SON OLARAK OYUN PERFORMANSI

CoD Ghosts yükledim ve oynadım 2 bölüm bitirdim yaklaşık 30-35 dk sürdü. Deneyimlerimi paylaşayım. Oyun zaten sorunlu biraz bütün updateleri yapıp açtım. Hata aldığımdan yönetici olarak çalıştırdım ondan dolayı da ekran görüntüsü alamadım. Oyun oynarken 3 sefer 3-5 saniyelik donma yaşadım ama bence bu harddiskten kaynaklı bir problem.

Oyun ayarları:
Çözünürlük:1920x1080
Image quality: High
Terrain Detail: Extra
Antisotropic Filtering: Low (Düzeltmeyi unutmuşum)
Montion Blur: Yes
Distortion: Yes
Shodows: Yes
Geri kalan tüm ayarlar da extra da

Isınma konusuna değinirsek klavyede sadece tüm elinizi koyduğunuzda sıcaklık hissediyorsunuz oyun oynarken falan rahatsız etmiyor sizi, sıcaklık daha çok fanın bulunduğu yerde yani hopörlörlerin arasındaki kısımda ve sol tarafta toplanıyor ama soldaki pek fazla değil. Ölçülen sıcaklık değerleri ise şöyle:

Oyunu açmadan önceki değer:
< Resime gitmek için tıklayın >

Oyundan sonra:
< Resime gitmek için tıklayın >

Ayrıca oyunu kapattıktan 2 dk sonra hemen soğumaya başlıyor
< Resime gitmek için tıklayın >

Fan sesine gelirsek. Turbo fan gibi ses çıkarmıyor eğer oyunu sesli oynuyorsanız hiç duyulmuyor zaten, eğer kapatırsanız çok kısık bir şekilde duyuluyor rahatsız etmeyecek düzeyde. Oyun kapatıldıktan 5-10 saniye sonra sesi kesiliyor komple



Crysis 3 Y50 Oynanış Videosu - 1080P - Ultra

Videoyu izlemek için tıklayınız


3 dk'lık FurMark Stress Test:

Videoyu izlemek için tıklayınız

Puan:
< Resime gitmek için tıklayın >

15 dk'lık Watch_Dogs oynanış videosu, high ayarlarda 1920x1080p çözünürlükte:

Videoyu izlemek için tıklayınız

Ultra ayarlarda 20 fps aldım, high ayarlarda ise ortalama 30-31 fps gayet akıcı oynadım kalite olarak güzel masaüstü bilgisayarımdaki görüntüden baya fark ediyor.

HD Tune teslerim:

< Resime gitmek için tıklayın >

< Resime gitmek için tıklayın >

GPU-z
Maxwell mi kepler mi diye soranlar için:
< Resime gitmek için tıklayın >

GM107 kodu maxwell mimarili olduğunu gösteriyor.



Bütün güncel driverlarıhttp://support.lenovo.com/tr/tr/products/laptops-and-netbooks/lenovo-y-series-laptops/y50-70-notebook-lenovo sitesinde bulabilirsiniz.






< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aliemreyegin -- 9 Ocak 2015; 22:57:15 >


Bu mesajda bahsedilenler: @mcgoktug , @MrLacrymosa , @jackal-tr
M
10 yıl
Yarbay

Güzel ve bilgilendirici bir inceleme olmuş. Bilgisayarınızı iyi günlerde, güle güle kullanın


Bu mesaja 1 cevap geldi.
A
10 yıl
Binbaşı
Konu Sahibi

quote:

Orijinalden alıntı: mcgoktug

Güzel ve bilgilendirici bir inceleme olmuş. Bilgisayarınızı iyi günlerde, güle güle kullanın

Teşekkürler



< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
K
10 yıl
Binbaşı

Eline sağlık



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
A
10 yıl
Binbaşı
Konu Sahibi

Okuduğun için teşekkürler.

Call of Duty Ghosts incelemesi de geldi.




Bu mesajda bahsedilenler: @Kakà
M
10 yıl
Teğmen

Eline sağlık



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
M
10 yıl
Teğmen

Woow gerçekten detaylı olmuş . daha fazlası zaten abartıya kaçar :) ellerin dert görmesin.
senin soırununda en yakın zamanda çözeceğiz . ;)



A
10 yıl
Binbaşı
Konu Sahibi

Teşekkürler :)

Benim sorunun tek çaresi garanti gözüküyor. HDD'yi değiştirtmek lazım baya sağlam kanıtlarla gidecem karşılarına.




Bu mesajda bahsedilenler: @MrLacrymosa , @memoli31200
N
10 yıl
Teğmen

Eline saglik guzel inceleme olmus



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
A
10 yıl
Yüzbaşı

Eline sağlık hocam güzel inceleme olmuş..Benim HDD de sorunlu sanırım..SSD taktırmak istedim servis takmıyoruz siz takarsanız garanti dışı kalır dedi bende kararsızım


Bu mesaja 1 cevap geldi.
A
10 yıl
Binbaşı
Konu Sahibi

Yorumlarınız için teşekkür ediyorum arkadaşlar.
Garanti durumunu öğrenmek için kılavuzu iyice okuyun, sanki orda sadece ayriyeten takılan parçadan kaynaklanan sorunların ve taktığınız şeyin sorumluluğu sizin üstünüzdedir gibisinden bir şey okumuştum, bir göz atın derim


Bu mesaja 1 cevap geldi.
A
10 yıl
Binbaşı
Konu Sahibi

Watch_Dogs videosu hazır ancak boyutla ilgili sıkıntılar olduğundan paylaşamadım. 2 güne hazır olur inşallah.



S
10 yıl
Yarbay

sıcaklık değerleri bence oldukça iyi. servislik bir durumu yok. kafaya takmayın.


Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @aliemreyegin
A
10 yıl
Binbaşı
Konu Sahibi

quote:

Orijinalden alıntı: SudaEriyenAspirin

sıcaklık değerleri bence oldukça iyi. servislik bir durumu yok. kafaya takmayın.

Kopyalama işlemleri sirasında 59 dereceyi gördüm HDD sıcaklığını hocam şimdi lenovo ile iletişim kurdum bakalım ne olacak



< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
A
10 yıl
Binbaşı
Konu Sahibi

3 dk'lık FurMark Stress Test videosu ve 15 dk'lık Watch_Dogs videosu hazır.



C
10 yıl
Er

Eline saglık güzel bir inceleme:)



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
S
10 yıl
Çavuş

lenovo nun bu modeli gerçekten tek kelimeyle harika. 4 gb ekran kartı belleğiyle her oyunu sorunsuz oynarsınız. almayı düşünenlere sesleniyorum hiç düşünmeyin alın. :)



A
10 yıl
Binbaşı
Konu Sahibi

quote:

Orijinalden alıntı: LionTech16

Merhaba,

Öncelikle hayırlı olsun, iyi günlerde kullanın. Birkaç sorum var, cevaplarsanız sevinirim.

1. Diski, 1 TB SATA 5400 rpm'e ilave olarak 8 GB'lık bir SSD barındırıyor zannediyorum. Bu SSD disk, sadece ön bellek olarak çalışmakta ve çok olumlu yorumlar almamakta diye görüyorum. Peki, mevcut HDD sökülerek bu bilgisayara 256 GB'lık bir SSD ve 7200 RPM 'lik 2 TB SATA takılabilir mi? Böylece Windows, SSD diske kurularak bu bilgisayardan maksimum verim alınabilir diye düşünüyorum.

2. Daha önce Y500 SLI modelini kullandım ve HDD sorunu yaşadım. Siz kronik değil demişsiniz fakat bu -bana göre tamamiyle müşteriyi kandırma politikası olan- 1 TBB 5400 SATA + 8 GB SSD kombinasyonu kronik sorunlu olabilir mi?

1. Malesef ki mSATA slotu veya benzeri bi slot bulunmuyor ki 2 HDD aynı anda takasınız ikisinden birini takmanız gerekli.

2.Performans olarak herkeste aynı performanslı değil ama ısınma olarak sadece bende vardı ama şuan bi sorun yok yazılımsal olabilir geri yükleme yaptım.


Bu mesaja 1 cevap geldi.
A
9 yıl
Binbaşı
Konu Sahibi

herkes faydalansın konu yukarda olsun


Bu mesaja 1 cevap geldi.
W
9 yıl
Yüzbaşı

teşekkürler inceleme için
ben bu laptopu almayı düşünüyorum
ekran parlaklığı biraz yetersiz deniyor. sizce nasıl?


Bu mesaja 1 cevap geldi.