Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
7
Cevap
1705
Tıklama
0
Öne Çıkarma
Lenovo bdh servis dolandırıcılığı!
D
9 yıl
Er
Konu Sahibi

Laptopumda bulunan ısınma ve pil sorunu için 7.5.15 tarihinde 0212 912 0134 Lenovo müşteri hizmetlerinde kayıt oluşturdum, gerekli testler yapıldıktan sonra kayıt açtılar 8.5.15 tarihinde laptopumu korunaklı bir kutu içerisinde UPS kargo görevlisine akşam saatlerinde teslim ettim. Kargo görevlisinden her hangi bir evrak almadım ve hiçbir şeye imza atmadım.

11.5.15 tarihinde 212 217 8587 numarasından 21.35'te çağrı aldım, yaptığımız görüşmede laptopumun şarj giriş yerinde bir eziklik olduğunu hiçbir sorun teşkil etmediğini belirtildi konuşmanın detaylarında bilgisayarımın bildiğim kusurlarını anlattım ve karşı taraf "evet aynen böyle" diyerek beni onayladı devamında kutu içerisinde kırık parça mevcut olup olmadığını sordum ve hayır yok cevabını aldım, karşı taraftan bana fotoğraf atmasını istediğimde bana yollayamayacağını belirtti. Bende her hangi bir kırık yoksa eğer sadece şarj yerinde sürekli takılı kalmasından dolayı oluşmuş olan 1 mm lik bir eziklik ise sorun olmayacağını söyledim. Karşı taraf evet böyle diyerek benim onayımı aldı. (Konuşma yaklaşık 10 dakika sürmüş olup bütün detaylar konuşulmuştur)

12.5.15 arıza kaydım oluşturuldu ve yurtdışından parça bekleniyor olarak durum güncellendi, bu durum sonrasında 18.5.15 tarihinde tekrar 0212 912 0134'ü arayarak cihazım hakkında bilgi istedim, yurtdışından parça beklendiğini tekrarladı fakat ters giden birşey var gibi hissettiğim için hangi parçaların beklendiğini sordum şahıs bana "fan ve pil" cevabını verdi. 7 dakika süren konuşmada neredeyse bütün bilgisayarların fan ve pil sorunu için servise yollandığını nasıl olurda ellerinde yedek parça bulunmadığını sordum kendisi cevap veremedi ve konuşmayı sonlandırmak istedi. Bir sorun olduğunu anladığım için durumun acil olduğunu iletmelerini istedim ve konuşmayı sonlandırdık.

22.05.15 tarihinde gelen e-posta'da Lenovo z500 model laptopumun alt ve üst kasasında kullanıcı kaynaklı kırık mevcut olduğuyla ilgili bir ödeme formu aldım. 185TL fiyat biçmişler ve 7 gün içinde ödeme yapmamı bekliyorlar.

Gelen bilgi şu şekilde; < Resime gitmek için tıklayın >

< Resime gitmek için tıklayın >
(çekilen fotoğrafın orjinali 30kb o kadar kalitesiz ki ne olduğu zor anlaşılıyor.)

Çekilen fotoğraf karşısında donup kaldım, bilgisayarımda böyle bir sorun mevcut değildi. Tekrardan lenovo müşteri hizmetlerini arayarak durumu sordum kendileri çok rahat bir şekilde ödeme yapmanız gerekiyor dedi, bende ben böyle yollamadım bilgisayarı ne olduysa olmuş 1 kuruş vermem derhal düzeltilsin dedim, beni hatta 5 dakika bekleterek sanırım servisi aradı.
Devam ederek sorunu onayladığımı ve yolladığımda böyle olduğunu beyan etti.

Ben şok olmuş bir vaziyette bana bahsedilen sorunun bu olmadığını onayladığım şeyin sadece 1mm çapında bir eziklik olduğunu dile getirdim inanması uzun sürse de zor zar şikayet kaydı oluşturdum. Şikayet kaydında yaptığım 10 dakikalık detaylı konuşmanın bu fotoğrafla uzaktan yakından ilgisi dahi olmadığını benim böyle bişeyi asla onaylamadığımı beni dolandırdıklarını belirttim. Şahıs bana görüşmelerin kaydedildiğini ve dinlenip haklı haksız tarafın ortaya çıkarılcağını söyledi ve kayıt oluşturuldu ve görüşme sonlandırıldı.

2 Saat sonra tekrar Lenovo müşteri hizmetlerini arayarak bu süreçte ne gibi adımlar izlemeliyim tarzında bilgi almak istedim, şahıs bana olayın kargoda olmuş olabileceğini fakat ben onay verdiğim için artık kargoyla ilgili herhangi bir işlem yapılamayacağını belirtti. Bende tekrardan kendilerine sorunun beni ilgilendirmediğini yanlış bilgi verip beni kandırıp onayımı aldıklarını söyledim. "Yapıcak birşey yok şikayet kaydını bekliyceksiniz" gibi ukala bir cevap aldım. Bunun karşısında iyice asabileşip yakın zamanda tüketici mahkemesine gideceğimi belirtip telefonu kapattım. (ayrıca servis numarası dış hatlara kapalı olduğu için beni arayan kişi ile görüştürülmüyorum.)

Şu an beklemedeyim, yollanan fiyat değerlerini incelediğimde eğer yaptırmayı reddedersem benden 49 TL'lik bir arıza tespit ücreti alacaklarını eğer ödemezsem bilgisayarı teslim etmeyeceklerini belirtmişler.

Adama demezlermi kardeşim ben sana bu arızadan bahsettim mi ? hayır. ben bunla ilgili bir şikayette bulundum mu ? hayır. sen kime sorup neyi inceleyip nasıl ücret talep ediyorsun benden.

Süreç devam etmekte her gelişmeyi edit olarak tarihi ve saatine göre güncelleyeceğim.

Pazartesi günü tüketici hakem heyetine gideceğim şikayet sonucunu beklemeden direk işlem başlatmayı planlıyorum. Ayrıca alo tüketici hattı 175'i arayarak bilgi edineceğim. Desteğinizi bekliyorum





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dereliahmet1 -- 23 Mayıs 2015; 20:55:15 >

K
9 yıl
Binbaşı

Kendi yaptıkları bir hatayı üzerine yıkmaya çalışmaları gerçekten rezilce bir hareket , hakkını arayışından dolayı seni tebrik ediyorum bu süreçte arkandayım .Umarım bu süreç olumlu sonuçlanır senin açından.


Bu mesaja 1 cevap geldi.
D
9 yıl
Er
Konu Sahibi

Teşekkür ederim dostum. Umarım işler yoluna girer



F
9 yıl
Onbaşı

bdh şirret bir firmadır, birazcık tüketici bilinciniz varsa lenovo'dan uzak durun !


Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @Dereliahmet1
J
5 yıl
Yüzbaşı

Merhaba merak ettim son durum ne oldu



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

B
5 yıl
Yarbay

5 senedir Lenovo y570 kullaniyordum. Satip Lenovo yoga 520 aldım geçen sene. Olu piksel ve ışık sızması ile geldi.iade icin Hepsiburadaya gönderdim. Hepsiburada tuttu bana geri gönderdi servise gönderip iade raporu alın diye (Neden müşteri alıyorsa). Lenovo servise gönderdim, cihazı direk tamire almışlar. Beni aradılar o sırada. Olu piksel nerede dedi teknisyen. Tam ortada dedim iade raporu verecek misiniz dedim. Teknisyen tamire alınacağını söyledi.Ben tamir istemiyorum diye 1 hafta uğraştım. Tutturdular tamir olacak diye. Ekran değişecek ellerinde yok. Yurtdışından bekliyorlar. En son aradım dedim ki, ne yaparsanız yapın o cihazı iade edeceğim, tamir edecekseniz edin dedim. Beni kararlı görünce biz sizi arayacağız dediler.2 gün sonra iade raporu geldi.
Bu olay az gelmis gibi arkasından mediamrk dan 4300e 720s 8550u ultrabook aldım. 6 ay sonra anakart hatası verdi cihaz. Ne zaman laptopu elime alip geri masaya koysam, Windows kapanıyor diyor ve kapanıyor laptop. Elime alıp tekrar masaya koymadan açılmıyor. Servise gönderdim anakarta lehim atıp 1 günde gönderiler. Arıza aynen devam ediyor. Ikinciye tekrar gönderdim bu sefer ekran ve ekran kabloları değişmiş.2 günde geri geldi. Ama laptopu dusurmusler köşesi darbe almış. Servise yazı yazdım darbe ile ilgili cevap veren olmadı. Benim kafa attı iade etmek için kanıt arıyorum. Cihaz en sonunda 2 ay geçmeden yine aynı arızayı 3. defa verdi. Video ile çekip, değişim istediğime dair dilekce ile servise gönderdim. Bu defa 2 gün değil, 2 hafta serviste kaldı. Bugün kargoya verildi diye SMS geldi. Servisi aradım ve direk cihazı iade/degisime almışlar. Media Markt dan değişim isteyeceğim ama Türkiye genelinde cihaz yok. Aynı arıza çıkar diye değişim den tedirgin oluyorum. Iade etsem aynı cihaz 2 katı fiyat. Ortada kaldım.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
E
5 yıl
Binbaşı

Sürekli sıkıntı yaşayıp tekrar Lenovo alman tuaf



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @BuZ-MaViSi
S
3 yıl
Çavuş

Harbiden çok doğru lenovo kullanacağınıza hiç bilgisayar kullanmayın daha iyi uzak durulması geteken bi firma




Bu mesajda bahsedilenler: @Fordistic
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.