Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
6
Cevap
2118
Tıklama
1
Öne Çıkarma
Legion Meslekler ve Obliterum
E
8 yıl
Yüzbaşı
Konu Sahibi

Legion eklenti paketinin gelmesine bir haftadan az kalmışken, ilk hafta birçok kişinin aklına gelecek soruların bir kısmına cevap vermesi açısından, aslında canım sıkıldığından, açayım dedim konuyu.

Obliterum ile başlayalım,

Bu item, maksimum levela ulaştıktan sonra elde edebileceğiniz ve oyunun ilk birkaç haftası, hatta ay sonuna kadar oldukça yüksek fiyatlara alıcı bulabilecek, 815 ilevel meslek craftı itemlara 5 ilevel ekleyerek, maksimum 850 ilevela çıkarmak için kullanılacak olan malzemedir. Bu malzemeyi her kullandığınızda, 2 Blood of Sargeras harcanıyor, kullanılan itemın da soulbond olması gerekiyor.
Raidlerin gelmesinden önce elde edilebilecek maksimum ilevel'ın 850 olduğu göz önüne alınırsa ki craft itemların bir çoğu BiS olacağından epey etkili bir gelişim yöntemi olacak.

Peki bu Obliterum'u nasıl elde edeceğiz ?

Obliterum, Obliterum Ash kullanarak yapılıyor. 100 tane Obliterum Ash 1 tane Obliterum üretimini sağlıyor.

Obliterum Ash ise, tüm Legion meslek craftı itemların, Obliterum Forge'da parçalanmasıyla elde ediliyor. Yani bir şeyleri craft ediyorsunuz, bunu disenchant benzeri şekilde Obliterum Forge'da parçalayıp Obliterum Ash elde ediyorsunuz. Meslek craftı itemlardan kasıt, tüm craftlar; enchant scroll'ları, flasklar vs. de dahil. Tabi parçalama sonucu elde edilen Obliterum Ash miktarı, parçaladığınız itemı yaparken kullanılan materyal gereksinimine göre değişiyor.

E sen Obliterum dedin, sonra Obliterum dedin şimdi de Obliterum Forge çıktı. Bu ne peki ?

Obliterum Forge, craft edilmiş itemları parçalayıp, Obliterum Ash elde edebilmek için kullanılan bir obje. Bunu elde edebilmek için bir dizi görev tamamlamak gerekiyor;

Maksimum levela ulaştığınızda Dalaran'da meslek vendorları ve trainerlarının olduğu bölgeden alınan 'Fire' isimli görevle başlıyor. Yangın söndürüyorsunuz.
Ardından yangını kimin çıkardığını bulmak için 'Mysterious Dust' görevi yapılıyor. Dalaran içinde biraz dolaşıp tamamlayabiliyorsunuz.
Sonrasında 'Trial by Fel Fire' görevi için craft itemlar getirmenizi istiyor. Bu itemlar;
- Imbued Silkweave Bracers (Tailoring)
- Dreadleather Bindings (Leatherworking)
- Gravenscale Armbands (Leatherworking)
- Demonsteel Armguards (Blacksmithing)
şeklinde.

Sonrasında Khadgar'dan Dalaran'a Obliterum Forge kurmak için izin almanız için 'The Council´s Approval' görevini yapıyorsunuz.
Ardından gelen görev, Obliterum Forge'un nasıl yapılacağını bilen biri olan Oxana Demonslay'e gitmenizi isteyen 'Friends in low Places'.
Oxana 'Cold Hard Coin' göreviyle, 100 tane Sightless Eye toplamanızı istiyor.

Sightless Eye nasıl elde edilir:

Sightless Eye, Dalaran Underbelly(pvp alanı)'de, kanalizasyonda kullanılan bir currency.

Sadece Obliterum Forge görevi için gereken miktarı elde edeyim de, bir an önce şuradan çıkayım diyenler için, Underbelly'de bulunan Fizzi Liverzapper oyunculara 150 Sightless Eye ödülü olan 'Experimental Potion: Test Subjects Needed' görevini veriyor.

Bu görev dışında, Dalaran kanalizasyonda bulunan Elite yaratıklardan, treasure kutularından da elde edilebiliyor.

100 tane Sightless Eye görevi tamamlandıktan sonra 'One Mage´s Trash' görevi geliyor ve yine Dalaran Underbelly'de bazı görev itemlarının toplanmasını istiyor.

Son olarak 'The Muck Stops here' görevi ile Underbelly'de spawn olan güçlü elite yaratıklardan düşen Spellsludge'lardan 20 tane toplanması isteniyor.

Hepsini tamamladığınızda Obliterum Forge'unuz kullanıma hazır hale geliyor.


Meslekler açısından genel değilişlikler;


- Maksimum skill 800'e çıkıyor.

- Tüm craft reçetelerini direkt olarak trainerdan öğrenemiyorsunuz. Birçok görev içeren zincirleri tamamlayarak öğreniliyor çoğu, basitçe söylemek gerekirse, Trainer da nasıl olduğunu bilmiyor, size denettiriyor, olursa oluyor :D

- Görevler, zindanlar dahil haritadaki her yere yollayabiliyor.

- Görevler Level 100'de başlıyor ve 110'a kadar her 2 levelda bir yenileri açılıyor. Tamamını bitirmek için haliyle maksimum levela ulaşmak gerekiyor.

- Görevlerle alınan reçeteler Rank 1 oluyor, sonra reputation veya world drop şeklinde elde edilebilen Rank 2 ve 3 reçeteler de bulunuyor. Rank artışı, meslekle veya söz konusu itemla ilgili özellikler kazandırıyor. Örneğin;
Herbalism'de bir ot için Rank 2 olduğunuzda, ot toplarken içinden Rare craft materyali çıkma ihtimali oluyor.
Item craftı için gereken materyal azalabiliyor vs.

Şimdilik bu kadar, hazırlıkları tamamlayın az kaldı :P



B
8 yıl
Yarbay

rez alalim
elinize kolunuza saglik hocam


Bu mesaja 1 cevap geldi.
P
8 yıl
Er

Imbued Silkweave Bracers (Tailoring)
- Dreadleather Bindings (Leatherworking)
- Gravenscale Armbands (Leatherworking)
- Demonsteel Armguards (Blacksmithing)

Bunlar belli ki iyi para edecek hata acaba meslek mi değiştirsem


Bu mesaja 1 cevap geldi.
J
8 yıl
Binbaşı

mesleği şuan 700 yapmanın bir avantajı var mı ?



E
8 yıl
Yüzbaşı
Konu Sahibi

Meslek görevlerinin alınabilmesi için 300 skill gerekiyor diye biliyorum. Yüksek olması her türlü avantaj olur kanaatindeyim, biliyorsunuz Draenor'da günlük craft itemı üretirken 600 skill'e kadar 4 tane çıkarken, 700'de 10 tane çıkıyordu buff öncesi.

Main karakterin mesleğini değiştirmektense, alt karakterle ticarete yoğunlaşılabilir. 3 tam hafta raid olmayacağı göz önüne alındığında, epey bir zaman olacaktır raidler gelene kadar alt karakter kasmak için.


Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @JeaveN- , @Poseidon TN
K
8 yıl
Çavuş

eline sağlık emre abi güzel açıklamışsın
birlik ve beraberliği çok ihtiyac duydugumuz bu gunlerde acaba basımıza ne gelecek diye dusunurken
yuregımıze bir nebze olsun su serptin :)


Bu mesaja 1 cevap geldi.
R
8 yıl
Teğmen

teşekkürler



DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.