Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
5
Cevap
890
Tıklama
0
Öne Çıkarma
lcd mi led mi plazma mı
[
10 yıl
Teğmen
Konu Sahibi

Arkadaşlar TV alacağım fakat bazı arkadaşlar yok lcd alma diyor biri led alma diyor. Bu 3 türün artıları neler eksileri neler, lcd alacaksam hangisini almalıyım yada led alacaksam hangisini almalıyım. Biraz yardımcı olabilir misiniz



G
10 yıl
Binbaşı

Bir defa LCD ve LED aynı televizyon.LED televizyon LCD'lerin güncel hali diyebiliriz.LCD'den tek farkı arka aydınlatma sisteminin floresan yerine led ışıkla döşenmiş olmasıdır.LED adı burdan geliyor.bu sistem birtakım sorunları beraberinde getirdi.en çok şikayet edilen ışık sızması ve bulutlanma.oysa bu tür sorunlar LCD'lerde pek yoktu.LCD'ler zaten piyasada yok gibi birşey.ya LED alacaksın ya da Plazma.Gelelim Plazmaya;LCD/LED'lere göre daha doğal ve doğru renklerde görüntü verir.hızlı sahnelerde daha akıcıdır.SD yayınlarda daha başarılıdır.izleme açısı daha geniştir.büyük ekranlar daha uygun fiyata alınabilir.
eksileri:Led'ler gibi her ortamda kullanılamaz.gündüz yoğun ışık alan yerlerde yansıma yüzünden izlenmesi problemlidir.(bu yüzden genellikle akşamları karanlık/loş ortamda izlenir)logo yanığı riski vardır.ekranda eski crt'lere benzeyen titreşim olabilir.buzzing sesi olabilir(traş makinesi vızıltısına benzer bir ses)enerji tüketimi daha fazladır.renkler Led'lere göre daha soluktur.beyazları iyi veremez.(göreceli bir konu)bazı sahneler olması gerekenden daha koyu olabilir.bu da detay kaybına yol açabilir.Ledlere göre daha fazla ısı yayarlar.plazmaların kullanımı dikkat ister.
Led'ler daha keskin,parlak ve canlı görüntü verir.bu tür görüntüden hoşlananlara vividçi denir.izleyicilerin büyük çoğunluğu bu tür görüntüyü sever.Plazmacılar vivid görüntüden hoşlanmaz.Led'ler gündüz gece her ortamda rahatlıkla izlenir.logo yanığı,buzzing gibi sorunlar yoktur.pikseller sabit olduğu için titreşim yoktur.bir sahneyi durdurduğunuzda tablo gibi sabit kalır.enerji tüketimi oldukça düşüktür.inç/boyut yelpazesi Plazmalara göre daha geniştir.

Plazmalarında Ledlerinde hem kaliteli hemde vasat modelleri vardır.plazmaların kullanım alanı kısıtlı ve belli bir kitleye hitap eder.Plazma üreticileri kaynaklarını artık yeni OLED teknolojisine doğru kaydırmaktadır.Plazma üretimi durma noktasına gelmiştir.

Benim tavsiyem ''aklım tv de kalmasın,her zaman her yerde rahatça kullanabileyim''dersen al bir led keyfine bak.ama mümkün olduğunca iyi bir led al.örneğin sony W905 serisi.siyah seviyesi ve hızı birçok plazmadan daha iyidir.ve görüntü diğer ledlerin aksine daha doğaldır.ayrıca bu seride klasik Led problemlerine pek rastlanmaz.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gümüş_süvari -- 4 Ocak 2014; 18:16:12 >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
[
10 yıl
Teğmen
Konu Sahibi

Abi sony alıyorum vebali sana


Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @gümüş_süvari
G
10 yıl
Binbaşı

Ama W905 serisinden şaşma.birde 805 var.fiyatı daha uygun,ama klasik ledlerden pek farkı yok.bu zamana kadar W905 alıpta şikayet edeni görmedim.evet,fiyatı biraz tuzlu.ama bütçe uygunsa alınabilecek en güzel tv.


Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @[May]
W
10 yıl
Yüzbaşı

Plazma artık bitti , parlak gösteriyor denilen samsung f8500 bile mağazada gördüğüm kadarıyla karanlık gosterıyordu. Alt modelleri sen düşün artık.

plazma alacaksan karanlıkta izleyeceksin gündüz zevk vermez , lcdlerdede ışık sızması ve hareketli sahnelerde bulanıklaşma sorunu var



< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

W
10 yıl
Yüzbaşı

quote:

Orijinalden alıntı: gümüş_süvari

Ama W905 serisinden şaşma.birde 805 var.fiyatı daha uygun,ama klasik ledlerden pek farkı yok.bu zamana kadar W905 alıpta şikayet edeni görmedim.evet,fiyatı biraz tuzlu.ama bütçe uygunsa alınabilecek en güzel tv.

W805 son zamanlarda gördüğüm en kotu panele sahip , hafif yandan bakınca görüntü soluklaşıyor ve siyah seviyesi hiç iyi değil. Bulabilirse hx850 teşhir alsın ama w805 almasın . Sony w805 ile maliyeti düşürmeye çalışmış.


1150 liraya aldığım tv w805 i tokatlıyor. Forumda incelemesi mevcuttur tl933





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi webdh -- 6 Ocak 2014; 14:33:22 >

< Bu ileti m.bolumsonucanavari.com kullanılarak atıldı >

DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.