Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 2 misafir
1290
Cevap
320979
Tıklama
2
Öne Çıkarma
Cevap: Lazerle Göz Ameliyatı ANA KONU (Lasik, i-Lasik, No Touch, Smile Lazer, Femto Lazer, Wavefront, Prk) (45. sayfa)
R
5 yıl
Yüzbaşı

Arkadaşlar benim gözlerim bozuk 2.25 ikiside hem uzağı göremiyorum hem de bulanık görüyorum yani hem miyop hem astingmat (yanlış yazmış olabilirim). Sizce lazerle direk düzelir mi ? Gözlük te kullanmıyorum çünkü. Fakat eğer lazer ameliyatı olursam askerlikten sonra olmayı düşünüyorum.


Bu mesaja 1 cevap geldi.
Y
5 yıl
Onbaşı

Doktora gidip detaylı muayene olman gerekiyo bir çok testten geçiyosun doktor gözünün yapısını kornea kalınlıgını kurulugunu göz içini damlalı gözbebegini büyütüp retinayı inceleyip karar veriyo kimse sana direk düzelir veya düzelmez diyemez. Sistemik rahatsızlıgı olan şeker hastası olan göz tansiyonu glokom olan keratakonus ve 18 yaşını doldurmayanlara hatta bir sene içinde gözlerinde 0.50 diyoptiriden fazla artış varsa yapılmıyo. Araştırıp iyi bir doktora gitmelisin👍



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @RiorraW
C
5 yıl
Teğmen

quote:

Orijinalden alıntı: Tufan Bora

Arkadaşlar PRK yasaklanmalı. Ben oldum ve tespitlerim

Çok sancılı: buraya çok dikkatli okuyunuz

1-Göz kuruluğunun yarattığı acı. Aylarca sürecekmiş.

2-Işığa duyarlıık ve odaklanamama nedeniyle göz yaşarması.

Aylarca sürecek deniyor.

3-Odaklama sorunu ve getirdiği göz kırpma gerekliliği ve her göz kırpmada farklı odaklama durumu. Resmen eziyet.

4-Buğulu görme-sembolleri çift görme, doktor 1-2 ayda düzelir diyor. Eziyete bakınız

5-Son görüntü netliğinin gözlüktekinin çok altında olacak olması

6-Gözüm iyileşecek mi diye telaşlanma ve kafaya takmayla beraber ruhsal sıkıntı. (Ben yaşıyorum)

7-Sadece ameliyat masrafı yok, göz damlalarına da ameliyatın yarısı kadar para vereceğinizi biliniz.



Arkadaşlar para verip sadistçe eziyet çekildiği ve daha kötü netlik olan bir durum.

Arkadaşlar ameliyata 600 $ verdim.Gözlük taktığım eski gözüme dönme ihtimalım olabilseydi 10.000 $ verirdim. Düşünün bu kadar berbat. LÜTFEN ama LÜTFEN “PRK” yaptırmayınız.

Yok mu devletimizden bir yetkili “PRK Göz ameliyatı” nin yasaklanmasını sağlayacak?
İyileştiniz mi



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

T
5 yıl
Teğmen

2015 Yılı Şubat ayında Konya 'da ilasik oldum. Anlatacaklarım benim yaşadıklarım ilasik lazer sonrasıdır.

O dönemde sanırım dolar kurundan kaynaklı 3.000 TL civarına oldu operasyon.

Tüm süreci doktorum ile takip ettik. ilasik önerdi ve ve bende kabul ettim.

Gözlerimin ikisinde de sorun vardı. Gözlükle bile 0 dereceye inemiyordum. Hep 0,50 gibiydi.

Operasyon çok kısa sürüyor. Yanınızda biri olmadan operasyon sorası bir yer gidemezsiniz. Yanınızda bir refakatçi bulunsun.

İlk gece çok baş ağrısı oluyor. Düzenli olarak farklı damlalar kullanıyorsunuz. Bunun için telefonunuza ilaç hatırlatma programları var tavsiye ederim. Ertesi gün rahatlama oluyor ve kontrol muayeneniz olur. Böyle belli periyotlarla kontrole gidersiniz. Operasyon olmadan önce kontrol muayenelerinin operasyon ücretine dahil olup olmadığın öğrenmenizde fayda var. İlk bir kaç gün su teması olmayacak. Flep kaynaklı gözünüzü korumanız gerekiyor. 3-5 gün sonra yavaş yavaş duş, yüz yıkama gibi günlük rutinlerinizi dikkatlice yapabilirsiniz. Gözünüzü kaşıma ovalama zaten yok. Ben ertesi gün cam gibi görmeye başladım, ışık hassasiyetim ilk ay oldu sonra bir daha olmadı. Gözlerim kızarmadı hiç bir zaman. Hala ara ara suni gözyaşı kullanırım. Lazer olan herkesin bunu belli biz düzen içinde kullanması zaten normal. Şuan çok net görmüyorum yine 0,50 vardır ama Allah şükür.Başka arkadaşlarım da oldu ilasik. Kimi 1 hafta sonra net gördü 7 yıldır aynı derece. Kimi ilk bir yıl net gördü şimdi yine 1.00 olmuş. Bu iş sizin yaşam biçiminize göre değişir, ne kadar ekrana bağlısınız bu göre değişir. Tv, telefon, bilgisayar ne kadar kullanıyorsunuz? Kornea yapınıza göre de değişir. Her tedavi her hastada nasıl aynı sonucu vermezse buda aynıdır. Lasik, ilasik, no touch ... çok fazla yöntem var. Tek bir doktora bağlı kalmayın araştırın. Aklınıza yatan doktora ve kurumda operasyon olun ve kalan hayatınızda gözlerinize dikkat edin.



T
5 yıl
Yüzbaşı

Hocam son durum nedir ? Ameliyat oldunuz mu olduysanız nerede oldunuz ?
Beyoğlu göz de lazer ameliyatı ücretli mi



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @Guest-1E1ABE892
C
5 yıl
Teğmen

Düzeldi mi gözleriniz



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @Yılmazfener
Y
5 yıl
Er

Tamamen iyileşme 3 ayı buluyor. Benim 2 ay oldu daha. 1 aylık bir süre daha lazım. Şu an iyiyim ama eskisine göre. Numaralarım sıfırlanmış zaten . Bulanıklığım hafif mevcut sol gözümde. Ama az. O da 1 ay sonra kalmaz muhtemelen. Sonuç olarak memnunum yani.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @crazy2005
Z
5 yıl
Yüzbaşı

50 yaşındayım.Gerekli tetkikleri yaptırdım sorun yok.Sağ 5.75, sol 5.25 miyop.2 Mart Cumartesi dünya gözde ilasik yöntemi uygulanacak.37 senedir gözlük kullanıyorum.Arada lens.Uzaktan kurtulsak bile yakın için gözlük kullanmam gerekecek gibi.Şubat ayına özel kampanya varmış.Maliyet 3900 TL.208 TL ise kullanılan ilaçların maliyeti var.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zaferce -- 24 Şubat 2019; 12:17:3 >

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
H
5 yıl
Teğmen

Lazer olmayınız. Cahil-cühela insanları da dinlemeyiniz.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hayaletcasper -- 27 Şubat 2019; 3:24:22 >

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

A
5 yıl
Çavuş

Arkadaşlar bende bir süre bu operasyonları yaptırmayı düşündüm ve sonra vazgeçtim.Sebeplerini ise şöyle sıralayabilirim.

1-Şu an 31 yaşındayım ve 14 yaşımdan beri gözlük kullanıyorum.Derecelerim 4,50 5,00 ve yüksek astigmatım var.Bana göz derecelerin 25-30 yaşları arasında durur demişlerdi.Ama göz derecelerim her kontrole gittiğimde değişmiş oluyor.Yani diyeceğim şu ki ameliyat olduktan sonra gözlük dereceniz değişebilir.Buda yeniden gözlerin bozulması ve yeniden gözlük takmak demek.
2-Şu ana kadar bir çok doktora gittim.Hiçbirisi bu ameliyatları önermedi.
3-operasyonun riskleri konusunda hastaneler gerekli uyarıları yapmıyor.
4-Gözlükcümle geçen sohbet ettik.Ameliyat olan 3 müşterim var.Üçününde gözleri tekrar bozuldu ve şu an gözlük kullanıyorlar dedi. Ayrıca bir müşterisinde de ameliyattan sonra korneasında erime olmuş.Kornea nakli için 2 daire parası gitti felan diyordu.Son söylediğim düşük bir ihtimal ama size olmayacağının bir garantisi yok.
Şu an gözlüklerimle mutluyum.Zaten çoğu kişi de olduğu gibi 40 lı yaşlara gelince yakın gözlüğü kullanmaya başlarım.Bana göre bu operasyonun riskleri çok fazla.


Bu mesaja 1 cevap geldi.
I
5 yıl
Yarbay

Herkes de o durum farklı oluyor. Kornea ince olmasa 8 yıl önce falan çizdiriyordum bende ama kornea ince olduğu için yapamadım ve şu meretten kurtulacaktım. Benim bir abi var o çizdirdi 5 yıl oldu tık yok çok rahatım diyor. Yani herkes de aynı tepkiyi vermez ben arada bir lens kullanıyorum ama ondada kuruluk sorunu oluyor.




Bu mesajda bahsedilenler: @ash_1408
L
5 yıl
Çavuş

Operasyon gerçekleşti mi? Durumunuz nasıl?



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @zaferce
L
5 yıl
Er

Merhaba ben 4 gün önce ilasik operasyonu geçerdim aynaya bakınca sanki gözümde lens var mış gibi bir hissiyat var bide gözüm ağrıyor
Bilgisayara yada kitaba aşırı fazla bakınca yorulur göz aynı öyle hatta ovuşturma isteği gelir o yüzden gözü dinlendiriyorum sürekli 3 gün sonra işe gidecem ve sabahtan akşama kadar ekrana bakmak zorundayım bu yorgunluk normal mi sizce geçici mi onun dışında görüntümden memnunum uzağıda yakınıda iyi görüyorum



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Z
5 yıl
Yüzbaşı

Evet operasyon gerçekleşti.Operasyondan sonra 5-6 saat rahatsızlık veriyor ama 6 saatten sonra neredeyse hepsi kayboluyor.Şu an gözlükle gördüğüm gibi görüyorum.Yani gözlükten kurtuldum.Damlalar devam ediyor.Gözümde ağrı sızı yok ama lens varmış gibi hissediyorum.3. günümdeyim.Bir aydan sonra daha iyi olacak diyen operasyon geçirmiş arkadaşlarım var.Aynısını doktorda söyledi.Ben bu şekilde kalmasına bile razıyım.Yakında da bir sorun oluşmadı.Bakalım ay geçtikten sonra nasıl olacak ?Bilgisayarda film bile seyrediyorum sorun yok.Gece arabada sürüyorum.Sadece ışıklarda biraz harelenme var.Her göz aynı tepkiyi vermeyebilir bunu da söyleyeyim.Benden bir hafta öncede eşim oldu o benden daha rahat değil hafif batmaları devam ediyor.Görüşte istediği netliği elde etmiş de değil.


Bu mesaja 3 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @longoz
C
5 yıl
Teğmen

Miyopken No touch veya prk olup da 29 gün sonra çift ve bulanık görme ayrıca +1.25 hipermetrop olmak normal mi yoksa doktor zamana mı oynuyor. Bunları yaşayıp sonra düzelen var mı.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi crazy2005 -- 14 Mart 2019; 8:10:34 >

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

G
5 yıl
Yarbay

ameliyattan sonra göz numaran duzelir ama belli başlı sorunlar kalıcı

kişiden kişiye değişir kiminde gözde kamaşma olur kiminde kuruluk kiminde kaşıntı vs vs

sonuçta gözle oynanıyor


Bu mesaja 1 cevap geldi.
A
5 yıl
Onbaşı

10 15 20 yıl önce lasik veya ilasik olanlar şuan ne durumdalar arkadaşlar?



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

S
5 yıl
Er

Bu konuda önerebileceğim bir doktor varhttps://www.drvedatkaya.com/ ameliyat olmaya karar vermeden önce mutlaka bir muayene olun derim.



A
5 yıl
Yüzbaşı

quote:

Orijinalden alıntı: Tgye155

Merhaba arkadaşlar, 3 gün önce lasik yöntemiyle tedavi oldum. Sol gözüm çok net görüyor fakat sağ gözüm sol gözüme göre biraz bulanık görüyor. Daha önce böyle bir sıkıntı yaşayan var mı? Tedavi olmadan önce sağ gözümün değerleri sol gözüme göre yüksekti. Umarım zamanla düşer...
Bende bi hafta oldu ilasik wavefront yöntemiyle ama aynısı bende de var sol 4.25 miyop 0.25 astigmat sağ 3.50 miyop 0.50 astigmat şuan sol daha iyi sağ hala kötü tatmin etmiyor sinirim bozuluyor düşündükçe doktor pek iligili değil normal diyip geçiyor gözlerimi kısınca ikisi eşitleniyor ama doktor öyle yapma dedi ne biliyim dün gittik ameliyattan bi hafta geçti sağ sola göre yüksek çıktı numara bilmiyorum ne olacak sağdaki astigmat aynı çıktı yine düşmemiş gibi



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

A
5 yıl
Yüzbaşı

Ben askeriye için çizdirdim mülakatları geçtim sağlıkta sorun olmasın diye yoksa hayatımdan memnundum



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.