Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
4
Cevap
246
Tıklama
0
Öne Çıkarma
Laptoptan Gelen Sanayi Makinesi Sesi
G
3 yıl
Er
Konu Sahibi

Merhaba arkadaşlar uzun süredir böyle bir sorun yaşıyorum. Laptop normal dururken dahi bir anda bu ses çıkıyor ve videodaki gibi hafif vurunca geçiyor. Fakat laptopun konumunu degistirmeye çalışınca yine çıkıyor.
Sorun nedir ve nasıl çözerim ?








< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

G
3 yıl
Er
Konu Sahibi

Up



< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

I
3 yıl
Binbaşı

Merhaba laptopuna hiç fan bakımı yaptırdın mı ? dışarıdan gelen tozlar sebebi ile fan ses yapıyor olabilir yağlanması gerekebilir. eğer fan bakımı yapıldıysa bi ihtimal hard diskin ses yapıyor olabilir öyle vurman eğer ssd yoksa sisteminde. hard diskine zarar verecektir. Ama bana fan sesi gibi geldi.


Bu mesaja 1 cevap geldi.
G
3 yıl
Er
Konu Sahibi

Merhabalar,
Fan bakımını kendim yapıyorum ve en son 2 ay önce açıp fırça ile fan ve kasayı temizledim.

Hard Disk sesin geldigi noktanın en uzak çaprazında kalıyor yani ondan geleceğini düşünmüyorum vurduğum noktada fan var.
Acaba fanın içinde bir şey oynamış olabilir mi ve yağlama işlemini nasıl yapabilirim ?
Ne kullanmalıyım ?



< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @IcyBox
I
3 yıl
Binbaşı

fan bakımını yaptıktan sonra cpu soğutucuyu söküp termal macunda yenilemelisin. ve fanı söktüğünde arka tarafında etiketi var etiketi kaldırdıktan sonra yüzük şeklinde bir sekman var onu söküp fanı çıkartıp yağlayabilirsin. ama eğer fanın döndüğü yuva aşındı ise tozdan yağsızlıktan fan değiştirmeden sorunun çözülmez




Bu mesajda bahsedilenler: @saddeg21
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.