Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
0
Cevap
605
Tıklama
0
Öne Çıkarma
Laptop Soğutmasını Desktop Fanlarla Yapmak
V
4 yıl
Binbaşı
Konu Sahibi

Arkadaşlar merhabalar, laptop soğutucuların fanlarını çıkarıp akasa viper, arctic veya be quietin yüksek cfm'li fanlarından takıp da performans/ verim alan var mı ?

Diye soru sormuştum, kimse yanıtlamamıştı. Sonra biraz araştırma ile işin içine girdim.

Yaptığım şey eski laptoop soğutucunun kendini bile soğutamaz fanını çıkarıp hava üfleme kapasitesi yüksek (cfm) fan takmak.

Laptop soğutucumum içinde 14 cmlik bir adet fan vardı. Usb ile besleniyor ve dönüş hızı fazla değildi. Napabilirim ne edebilirim derken içindeki fanı söküp yüksek cfm kapsitesine sahip bir fan takma fikri aklıma geldi. Yapılmasına yapılabilirdi ama takacağım fan 12Vluk fanlardandı. Haliyle usbden gücü verirsem kapasitesinin %40 ını anca kullanacaktı. Napıp edip gücü usbden değilde farklı bir yerden vermem gerekiyordu. Haa usbden gücü alıp 12v çıkaran modüller var ama olası bir voltaj dalgalanmasında usb portumu veya kuzey köprüsünü feda etmek istemedim.

Yaptığım ilk işlem eski laptop soğutucudan eski fanı çıkardım. Yeterince boş alan olduğu için fan olarak Arctic P14 seçtim.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi VgrooveR -- 5 Temmuz 2020; 18:42:45 >

DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.