Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
2
Cevap
1013
Tıklama
0
Öne Çıkarma
Laptop Monitör uyumsuzluğu
K
2 yıl
Er
Konu Sahibi

Monster abra a5 13.2 bir laptop var. bu laptop nvıdea 1050 var.
2. Monitör olarak kullanmak istediğim Lg flatron e2240S-pn
Benim laptopta vga çıkışı yok . sadece hdmı çıkışı var. Hdmı portum çalışıyor test ettim. ekran kartı güncel başka monitörde ve lg smart tvde hdmı üzerinden görüntü aldım.
Monitör çalışıyor. Eski bilgisayarım olan dell bilgisayarımda hem vga hemde hdmı portları mevcut. eski bilgisayarımın vga to vga yaptığım zaman hemen görüntü veriyor.
Dark hdmı to vga aktif dönüştürücü aldım. Eski bilgisayarım dell'in hdmı ve monitörün vga portuna dönüştürücü taktığım zamanda ekrandan görüntü aldım.
Sorun şu benim kullandığım monster ile ekranda görüntü sağlayamıyorum. hiç bir şekilde monitörü görmüyor. Bunu dönüştürücü ile sağlıyorum . Başta belirttiğim gibi monitörde , dönüştürücüde ve monster hdmı portlarında veya kablolarında sıkıntı yok. hepsi ayrı ayrı çalışıyor. ama bu monitör ile laptop niye çalışmıyor. uyuşmuyorsa ne uyuşmayabilir. Dediğim gibi hiçbir şekilde monitörü laptopta görmüyorum.
Yardımcı olursanız sevinirim



C
2 yıl
Yarbay

monitorun driver var ise laptoba kurun...laptop calısır durumda ıken laptobu takınca algılaması lazım algılamaz ise baska sorun vardır



B
2 yıl
Binbaşı

Kullandığınız Hdmi->Vga dönüştürücü harici güç girişi destekli bir model değildir muhtemelen. Ve laptop HDMI çıkışından yeterli akımı vermediği için dönüştürücü çalışmıyordur. Sony PS4, Macbook, Raspberry Pi vs. gibi bazı cihazlar HDMI güç çıkışını sınırlı tuttuğu için bu tip aktif dönüştürücüler ya hiç çalışmaz ya da sıkıntılı çalışır.

Eğer harici güç girişi olan bir model kullanırsanız problem büyük ihtimalle çözülür. (Elinizdeki modeli açıp 18. pin kablosunu iptal ederek kendiniz harici güç girişi modifikasyonu da yapabilirsiniz ama herkesin kolaylıkla üstesinden gelebileceği bir iş değildir, o yüzden rahatça tavsiye edemem.)

Kendi deneyimlerimi ve önerdiğim hdmi to vga çeviricileri aşağıdaki mesajımda detaylıca anlatmaya çalışmıştım, göz atmanızı tavsiye ederim:
https://forum.donanimhaber.com/hdmi-to-vga-donusturucu-ile-xbox-oynamak--152473233


@kdrtnrtk





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Be-Mine -- 3 Mayıs 2023; 19:22:7 >


Bu mesajda bahsedilenler: @kdrtnrtk
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.