Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
1
Cevap
1113
Tıklama
0
Öne Çıkarma
laptop görüntü gelmiyor 5-6 sn de kendini kapatıyor
C
9 yıl
Yüzbaşı
Konu Sahibi

Arkadaşlar biraz kaşınmam sonucu sanırım bilgisayarı bozdum. Notebookum 6 senelik bir casperdi ama çok iyi bakmıştım ısınmaya maruz kalmamıştı. Bataryasının bile kapasitesinin %50 si duruyordu. Fanı arada süpürgeyle çekiyordum böyle böyle 6 sene kullandım lakin bu akşam biraz kaşındım fan bozuldu bende fanı sökmeye çalıştım.Fan ızgaralar o soğutma için çipset ekran kartı işlemci üzerinde ki plakalar söktüm hepsini fan kırıldı tabii yedek bulmam gerekecek.Br de ekranın soketini çıkartıp taktım. Yalnız herşeyi söktükten sonra bi sıkıntı oluyormu diye bilgisayarı çalıştırmaya kalktım(sanırım orda oldu ne olduysa ya da birşey olmadı bilemiyorum) ekrana görüntü gelmiyor ve 5-6 sn sonra bilgisayar kendini kapatıyor.


Şimdi asıl sorum chipseti ya da başka birşeyi böyle bir durumda açılmaya çalışılırsa bozulurmu yoksa fanı plakaları ızgaraları yenileyip takarsak sorun düzelirmi. Yarın zaten götüreceğim tamirciye ama genede bi çöpe atmaya hazırlanayım diyorum.



V
9 yıl
Yüzbaşı

Fanı bozulan bilgisayarı neden ısrarla çalıştırıyorsun ki? O pervaneyi ve soğutma sistemini oraya boşuna koymamışlar, fanı söktüğünde eline ne geçecekti ? Birde herşeyi söktükten sonra tekrar çalıştırıyorsun, en kötü ihtimalle anakartın arızalanmış veya ekran kartın yanmış olabilir..



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @caneryilmazer
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.